Gece geç saatte uyuyamamak

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Cevapla
denizalaca
Bit
Bit
Mesajlar: 4
Kayıt: 11 Tem 2025, 01:10
Teşekkür edildi: 3 kez

Gece geç saatte uyuyamamak

Mesaj gönderen denizalaca »

Son zamanlarda ne kadar yorgun olsam da gece olunca uyku kaçıyor telefon elimde bir bakıyorum saat olmuş 3 4 özellikle gece herkes uyurken ortam daha sakin geliyor kafam daha rahat çalışıyor gibi hissediyorum ama sabah olunca da bütün düzen bozuluyor aynı durumu yaşayan var mı siz nasıl toparlıyorsunuz bu uyku işini
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 9452
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 928 kez
Teşekkür edildi: 6996 kez

Re: Gece geç saatte uyuyamamak

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Benim uyku konusunda hiç sorunum yok dostum kafamı yastığa koyduktan sonra en fazla 5-10 dakikaya bir bakmışım uyumuşum. Çok acil bir durum olmadıkça gece sıkışması dışında pek fazla kalktığımı görmüyorum. Annemde de uykusuzluk sorunu var bir kere kalkarsam bir daha uyuyamıyorum diyor hadi bakalım hayırlısı belki de hassas bir zihni var çabuk algılayıp bir şeyden huzursuz olup uyanabiliyor biraz da uyku apnesi var o da ayrı bir horlama olayı yaratıyor.
Seder
Bit
Bit
Mesajlar: 9
Kayıt: 08 Haz 2022, 18:55
Teşekkür edildi: 2 kez

Re: Gece geç saatte uyuyamamak

Mesaj gönderen Seder »

Aynı durumu ben de uzun süre yaşadım. Gece herkes uyurken ortam sessiz olduğu için insan kendini daha rahat hissediyor, özellikle telefonla vakit geçirmek ya da bir şeyler düşünmek daha keyifli geliyor. Ama işin kötü tarafı sabah uyanmak zorlaşıyor ve bütün gün yorgun geçiyor. Ben biraz toparlamak için gece telefon ekran süresini azaltmaya çalıştım, yatmadan önce ışıkları kısmak ve aynı saatte yatağa girmek işe yaradı. Tam çözülmese bile düzen yavaş yavaş oturuyor. Özellikle gece kahve ya da enerji içeceği içince durum daha kötü oluyor. Bence bu sorun artık birçok kişide var ve dijital alışkanlıklarla çok bağlantılı görünüyor. Bence https://udora.tr/ kullanmak, modern yaşamda hediyeleşmeyi daha şık, anlamlı ve pratik hale getiriyor. Platformun sunduğu özel ürünler, kişilerin duygularını daha etkileyici şekilde ifade etmesine yardımcı oluyor. Şık paketleme, kişisel dokunuşlar ve hızlı teslimat gibi detaylar sayesinde hediye verme deneyimi daha unutulmaz ve değerli bir hale geliyor.
En son Seder tarafından 12 May 2026, 12:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 9452
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 928 kez
Teşekkür edildi: 6996 kez

Re: Gece geç saatte uyuyamamak

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Evet bazı arkadaşlarımda görüyorum çoğu herşeyi kafaya çok taktığını, mükemmeliyetçi olduğunu, teknolojiye bağımlı olduğunu, gece uyuyamayarak sadece gündüz uyumaya kendilerini zorladıklarını ki bunun nedeni gece fazla zihinsel mesai yapıp bazen sabah uyumaya çalışmaları da olabilir, işlerde ne sorun yaşanıyorsa onu aşırı kafaya takıyorlardır mesela, her sorunda genelde karamsar düşünmeye meyilli olduklarını, tam resme değil de sadece resmin bir parçasına odaklanmış olduklarını bana fazlasıyla hissettiriyorlar ve onlara tam resmi ve çözümü gösterdiğimde gerçekten kendi yaşadığı sıkıntıları ve sorunları çözme niyetleri varsa çözüyorlar ama aynı zamanda bu sorundan memnunlar ve çözmeye niyetleri yoksa onu da çok net belli ediyorlar.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15150
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2506 kez
Teşekkür edildi: 5302 kez

Re: Gece geç saatte uyuyamamak

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Al bir uyku hapı, bak nasıl uyuyorsun sen bile şaşa-kalırsın
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 9452
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 928 kez
Teşekkür edildi: 6996 kez

Re: Gece geç saatte uyuyamamak

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Uyku hapı çözüm değil, bunun için Benzodiazepin tarzı ilaçları var onlar da bağımlılık yapıyor ve eğer tekrar tekrar içilmezse bu sefer de ilaçsız uyunamıyor hale geliniyor. Antidepresanlar, antipsikotikler, kaygı gidericiler, antihistaminikler desen onlar da aşırı uyku hali yapar yani ilaçlar uzun süreli çözüm değildir sadece sorunu halının altına süpürürler o yüzden kasıtlı olarak önermedim.
Cevapla