VPN'lere Yasak Yolda Mı?

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

VPN'lere Yasak Yolda Mı?

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 861 kez

Re: VPN'lere Yasak Yolda Mı?

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Vpnleri yasaklamakla sorun çözülmez diye düşünüyorum burada ailenin bilinçli olması da şart yani her yeni kuşağın eski kuşağa göre daha zeki olduğu iddiaları var o iddiaları düşünürsek ailenin de yasaklar yerine en azından bazı önlemler ve tedbirler alarak çocukları tehlikelerden belli ölçüde koruyabilirler diye düşünüyorum ama ne kadar tamamen kuruyabilirler orası tartışmaya açıktır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Lisanslama koşulu : Tüm log kayıtları tutulacak ve hükümet istediğinde , şirket bu kayıtları vermek zorunda olacak gibi birşey olabilirmi :?:

Actual-Sky3223 :
Iphone'larda bölgesel yasaklamaları geçmek gayet kolay hatta bence en kolayı. App Store'a girip bölgenizi Amerika yapıyorsunuz ve Discord, Roblox vb. bile indiriliyor sadece bölgesel fiyatlandırmadalar gidiyor onun için de alacağınız şeyi bilgisayardan alırsınız. Bölge değişikliği için yanlış hatırlamıyorsam VPN bile gerekmiyordu.
mbpDeveloper :
Vps kiralayıp VPN servis kurulabilir. Pratik yöntemler mevcut , Digitalocean üzerinden 5dolarlık olan bile işini görür. TR de bulunan bir sunucum var, vpn kurulu, yasaklı site ve servislere erişebiliyorum
Silmarlion :
Yurtdışından vps kiralayıp wireguard ile veya ben basit olsun istiyorum derseniz tailscale ile kendi vpninizi kurabilirsiniz.Çözüm çok, vpn öyle kolay kolay kaldırılabilecek bir şey değil.
AdmirableAd7989 :
Tor Çok yavaş ama en güvenilir o
Eirenfall :
moderasyon olsun istemiyorlar, kendileri kontrol etsin istiyorlar. kontrol edemediklerini de kapatıyorlar. bu işler böyledir. 45-65 yaş arası sadece p*rno için kullanıyor böyle şeyleri. gerisine zaten kafaları basmadığı veya onları ilgilendirmediği için kapatıyorlar. kendilerinin de para kazandığı mecralara el sürmezler. bkz : instagram max 1 hafta kapalı kaldı, facebook ve youtube hala duruyor. kendi cenahları oradan para kazanıyor, ticaret yapıyor. her şey kendi küçük krallıklarını kurup para kazanmakla alakalı. tam da tarikat kafası işte.
Advanced_Wind_2429 :
Şuan vpn gerek yok, quad dns ile ben discord kullanıyorum sorunsuz.
Kaynak :

Kod: Tümünü seç

https://www.reddit.com/r/teknoloji/comments/1sot0qp/vpnin_engellenmesine_kar%C5%9F%C4%B1_%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm_yollar%C4%B1_neler/
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 861 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Böyle bir şey olacak olursa belki halktan tepki gelirse belli bir miktar esnetebilirler ama devletin her loglara sahip olması vpn'de kişisel verilerin ihlaline girebilir o yüzden ona da bir kanun bulurlar diye düşünüyorum.