Windows Mac'lere göre üç kat daha sık çöküyor

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

Windows Mac'lere göre üç kat daha sık çöküyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Mac'lerin Windows cihazlarından daha istikrarlı ve güvenli olduğu yönündeki inanış, en az yirmi yıl önce Apple'ın ünlü "Mac Alın" reklam kampanyasından beri devam ediyor. Ancak, yakın zamanda yapılan bir çalışma, Windows cihazlarının daha sık çöktüğünü, daha uzun süre güvensiz kaldığını ve genellikle daha kısa ömürlü olduğunu gösteren sağlam rakamlarla bu popüler inancı destekledi.

Omnissa'nın 2026 Dijital Çalışma Alanı Durumu raporu, yapay zekanın artan kullanımı ve kurumsal cihazların heterojen dağıtımı nedeniyle çeşitli kuruluşların karşılaştığı BT zorluklarını özetliyor . Windows ve Android'in göreceli istikrarsızlığı, rapor boyunca tekrar eden bir tema olarak karşımıza çıkıyor.

Şirket, 2025 yılı boyunca perakende, sağlık, finans, eğitim, kamu ve diğer sektörlerdeki dünya genelindeki müşterilerinden telemetri verileri topladı. Veriler, BT yöneticilerinin, çok çeşitli cihaz ve işletim sistemlerinde tutarsız yama uygulamaları nedeniyle can sıkıcı güvenlik açıklarıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Resim

Çalışanların iş akışında, genellikle yazılım sorunlarından kaynaklanan aksamalar, endişe duyulan alanlardan biridir. Raporda, Windows cihazlarının Mac'lere göre 3,1 kat daha sık kapanmaya zorlandığı tespit edildi. Ayrıca Windows programları macOS uygulamalarına göre 7,5 kat daha sık dondu ve iki katından fazla yeniden başlatılmaya ihtiyaç duydu.

Bazı sektörler de Windows ve Android cihazlarının güvenliğini sağlama konusunda endişe verici derecede gevşek davranıyordu. Sağlık ve ilaç sektöründeki Windows ve Android cihazlarının yarısından fazlası, beş büyük işletim sistemi güncellemesinin gerisindeydi ve bu da onları hatalara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha savunmasız hale getiriyordu. Eğitimde kullanılan masaüstü ve mobil cihazların yarısından fazlası da şifrelenmemişti ve bu da öğrencilerin gizliliğini riske atıyordu.

Resim

Mac'ler ayrıca daha uzun ömürlüdür; ortalama beş yılda bir değiştirilirken, Windows PC'ler üç yılda bir değiştirilir. Almanya gibi ülkelerde dijital egemenlik talebiyle tetiklenen Windows'a karşı son zamanlardaki tepkilere rağmen , hükümet cihazlarında Windows kullanımı geçen yıl iki katına çıktı. Bu arada, Apple'ın M serisi çiplerini kullanan Mac'ler, ortalama 40,1 derece Celsius sıcaklıkla önemli bir termal avantaja sahipken, Intel işlemciler 65,2 derecede çalışıyor.

Bir diğer endişe verici konu ise çalışanların yapay zekayı işverenlerin yetişebileceğinden daha hızlı benimsemesidir. Çoğu işletim sisteminde, işveren onaylı araçlar ve kullanıcılar tarafından yüklenen uygulamalar sayesinde yapay zeka kullanımı neredeyse %1000 oranında arttı. BT yöneticilerinin bilgisi olmadan Gemini ve ChatGPT'nin agresif bir şekilde benimsenmesi, işletmelerin güvenliğini sağlamaya yönelik çabaları muhtemelen zorlaştıracaktır.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/111849-wi ... eport.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 861 kez

Re: Windows Mac'lere göre üç kat daha sık çöküyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Windows çok hassas ve nazlı bir sistem olduğu için çökmeye meyilli olmasını normal buluyorum malum stabilite için sürekli yeni özellikler getirmek yerine hepsini bir Windows sürümüne toplayarak getirmek daha mantıklıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Ahmak hintliler yüzünden.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2427 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ben, Windows'un en stabil yıllarını da biliyorum (WindowsXP SP3 , Windows Vista SP2, Windows 7 SP1 , Windows8.1 Update 3 ve Windows10 Yapı 10240 (Windows7 SP1 alt yapısı)) bunlardan sonraki sistemler gerçek mana da ölü-beta sistemlerdir.Eğer bendeki donanımın sistem kısıtlama özelliği olmasaydı mutlaka , XP hariç yukarıda saydığım sistemlerden birini kullanırdım.

Windows11 ve tüm yapı sürümleri
Windows10 (10240 hariç) ve tüm yapı sürümleri
Windows12 ve tüm yapı sürümleri

BETA-TESTLER sürümlerdir.Hiç kimse bunların bir Win7-XP stabilitesine sahip olacağını da beklemesin.Yeni trend bu....!!!.Beta kullan,Alfa'yı unut...