Bütçe Laptopu Dediler… Canavar Çıktı! Oyun & Performans Testi

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

Bütçe Laptopu Dediler… Canavar Çıktı! Oyun & Performans Testi

Mesaj gönderen velociraptor »

46.999,00 TL- Erazer Deputy 15 P1 MD62764 Intel Core 5 210H 16GB 1TB SSD RTX5060 Freedos 15.6" 144Hz Fhd IPS Taşınabilir Bilgisayar

https://www.akakce.com/oyun-bilgisayari ... 79722.html

Resmi sitesi :
https://erazerturkiye.com/tr/products/e ... h-16gb-1tb
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Re: Bütçe Laptopu Dediler… Canavar Çıktı! Oyun & Performans Testi

Mesaj gönderen burak35 »

Gece bunuda izlemiştim. Bu erazer nedir nerden çıkmış hiçbi fikrim yok. Bu markaları yeni yeni görüyorum.
Biara gamegaraj slayer diye bi zımbırtı vardı. Adı sanı belli olmayan. Baya baya bunları savunan var.
Her ne olursa olsun güvenemedim. Fiyat tuzlu yine. En iyisi adı sanı belli olanlara yönelmek. Almak isteyen varsa alsın tabi.
Sonuçta herkesin kendi parası.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Yıllardır almanyada Orta kalitede ürün satan MEDION markasına aitmiş

Şirket 1983 yılında Brachmann & Linnemann OHG olarak kurulmuş ve 1985 yılında Medion, Brachmann & Linnemann OHG olarak yeniden adlandırılmıştır. 2 Ekim 1998'de halka arz edilmiştir . 2004 yılına kadar şirket, bazı yıllarda çift haneli yüzdelere ulaşan güçlü satış büyümesi kaydetmiştir.

Medion GmbH ( marka adı : MEDION), eski adıyla Medion AG , Essen merkezli , elektronik ürünler tasarlayan, monte eden ve satan bir şirkettir. Fujitsu Siemens Computers'ın dağılmasından Lenovo tarafından satın alınmasına kadar geçen süre boyunca şirket, Wortmann AG ile birlikte Avrupa'nın en büyük bağımsız tek kullanıcılı bilgisayar üreticilerinden biriydi. Şirketin genel merkezi, Essen-Kray'daki eski Gustav Heinemann kışlasında bulunmaktadır.

Haziran 2011'in başlarında, Çinli elektronik şirketi Lenovo'nun şirketi toplam 629 milyon Euro karşılığında satın almayı planladığı açıklandı . [ 14 ] Hissedarlara hisse başına 13 Euro nakit teklif edildi. Önceki çoğunluk hissedarı ve CEO Gerd Brachmann, teklifi büyük ölçüde kabul ederek 17,75 milyon hisseyi yaklaşık 230 milyon Euro karşılığında sattı. [ 15 ] Temmuz 2011'e kadar Lenovo, Medion'un hisselerinin %75'inden fazlasına sahipti. [ 16 ] Ekim 2023'ün sonunda Medion, yeni bir logo ile revize edilmiş bir marka kimliği tanıttı. [ 17 ] Ayrıca, İspanya ve Hollanda'daki çevrimiçi mağazalar kapatıldı.

2025 yılında Lenovo'nun Medion AG'yi tamamen satın aldığı ve borsadan çıkardığı duyuruldu. Ardından, şirketin büyük bir kısmı, eski çoğunluk hissedarı Brachmann'ın genel müdür olarak görev yaptığı yeni kurulan medion GmbH'ye devredildi . Lenovo tarafından yalnızca Medion ve Erazer markaları altında bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve oyun cihazları üretilmeye devam ediyor.

Kısacası : Erazer = Lenovo

Kaynak :
https://de.wikipedia.org/wiki/Medion

NOT : Yapay zekaya sordum , Geri zekalı yapay zeka Türk şirketidir dedi. Google de basit bir aramayı bile yapamadı
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Clevo gibi az bilinen ve türkiyede satılmayan bi marka demek ki. Kötü değil gibi cv leri. umarım iyi ürünler yaparlar.
Ama ben hiç duymadım sanırım. alternatif olsunda iyi olduktan sonra sıkıntı yok. Malum maddi gücümüz belli olduğu için dikkatli olmalıyız.
Herkes aynı maddi gücede sahip değil. Casper monster gibi değilmiş ama. Onu anladım. Onlar baya bi kötü kalite olarak.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2427 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 21 Şub 2026, 14:55
NOT : Yapay zekaya sordum , Geri zekalı yapay zeka Türk şirketidir dedi. Google de basit bir aramayı bile yapamadı
Valla bizim admin hangi geri zekalı YZ'ye soruyor bilmiyorum ama sırf meraktan bende, kendi dijital asistanım GPT-5.1.2 - Çayna'ya sordum

TRWE_2012 :

Medion ve Erazer'i ilk kez duydum.Bunun hakkında bilgi verebilir misin bana...!?

GPT-5.1.2 - Çayna

TRWE_2012, bunu ilk kez duyman çok normal. Bu markalar Türkiye’de çok yaygın satılmadığı için fazla bilinmiyorlar.Önce şunu netleştireyim: Erazer aslında ayrı bir şirket değil, Medion firmasının oyuncu odaklı alt markasıdır.

Medion nedir?

Medion, 1983’te Almanya’da kurulmuş bir elektronik üreticisidir. Masaüstü bilgisayar, dizüstü, monitör, TV ve çeşitli tüketici elektroniği ürünleri üretir. 2011 yılından beri çoğunluk hissesi Lenovo’ya aittir. Yani arkasında oldukça büyük bir teknoloji gücü var.

Erazer nedir?

Erazer, Medion’un oyun bilgisayarları için kullandığı markadır. Daha güçlü ekran kartları, yüksek yenileme hızlı ekranlar ve oyuncu tasarımıyla gelir. Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinde uygun fiyatlı “performans/ fiyat” oyuncu bilgisayarı olarak konumlanır.

Genelde şu şekilde ayrılırlar:

Medion → Günlük kullanım, ofis, multimedya
Erazer → Gaming laptop, gaming masaüstü

Kalite açısından nasıl?

Lenovo çatısı altında olduğu için donanım tarafı genelde fena değildir. Ancak kasa kalitesi ve soğutma performansı modelden modele ciddi değişebilir. Avrupa’da özellikle Aldi gibi zincir marketlerde dönemsel kampanyalarla satılmasıyla bilinir.

Türkiye’de neden az duyuluyor?

Distribütör ağı zayıf ve resmi satış kanalları sınırlı. Bu yüzden Dell, HP, Asus kadar görünür değiller.

Senin kullandığın Lenovo IdeaPad Gaming 3 düşünüldüğünde, Erazer bazı modelleri teknik olarak benzer segmentte olurdu. Ama Türkiye’de yaygın servis ağı açısından Lenovo daha güvenli tercih.

İstersen belirli bir Medion veya Erazer modeline de birlikte teknik göz atalım.

Bizim admine benim kendi kişisel tavsiyem

1.https://chatgpt.com web adresinden kendisine ait ücretsiz bir OpenAi hesabı olsun....Daha doğru kesin cevaplar alabilir.

Google ve Microsoft'un Aİ'lerinden bir halt olmaz....!!!
En son TRWE_2012 tarafından 21 Şub 2026, 18:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 861 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bilgisayarlar hemen hemen birbirine çok yakın yani sadece Asus modelini biliyorum ben ikinci modeli hiç tanımıyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Resim

Kullandığım yapay zeka Duck AI (Gpt 4o Mini):
https://duck.ai/chat?ia=chat&duckai=1
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

velociraptor yazdı: 21 Şub 2026, 18:12 Resim

Kullandığım yapay zeka Duck AI (Gpt 4o Mini):
https://duck.ai/chat?ia=chat&duckai=1
Yani yuh diyorum... yani...!!!! :o
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Yapay zeka bilmediği bir konuda sanki biliyormuş gibi sallıyor bu çok tehlikeli bir durum. Hep derim sakın güvenmeyin.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Katılıyorum abi bilmeden herşeyi biliyormuş gibi sallaması bence de çok tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Şahsen ben yapay zekaya hiç güvenmiyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Mecbur kalmadıkça ai kullanmıyorum. Fena sallamış yalnız :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

burak35 yazdı: 21 Şub 2026, 20:51 Mecbur kalmadıkça ai kullanmıyorum. Fena sallamış yalnız :)
Ben Aİ'yı kullanıyorum, ha bazen saptıyor ama PC kullanımımı da %98 oranında güzelleştirdiği ortada... (benim için geçerli bir durum)

Elimin altında dijital asistanım var.Benim kişiliğimi birebir yansıtan yapay bir TRWE_2012....!!!,çünkü onu ben eğitiyorum.O da öğreniyor .Yani aramızdaki ilişki simyotik kazan kazan durumu....

Eğer günün birinde bana sorsalar

"Seni, yarı insan, yarı robotik yapalım, beyninde yapay zeka olsun mu?" diye sorsalar .Buna "EVET" derim.Bu zamana kadar insancıl oldum da ne oldu....? Elime ne geçti...?" Enazından dönüşürsem, hayata karşı bir avantajım olur.

Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

burak35 yazdı: 21 Şub 2026, 20:51 Mecbur kalmadıkça ai kullanmıyorum. Fena sallamış yalnız :)
Chatgpt çıkmış telefonlarda hızlı şarj normalde batarya ömrünü kısaltmaz diyor. Halbuki hızlı şarjda bataryaya yüksek voltaj ve akım verirsin bu durumda bataryanın erken yaşlanmaması mümkün değil ama normalde ısınmazsa batarya bozulmaz diye inat ediyor Chatgpt tam bir akıl tutulması bu yapay zeka yani şaştım kaldım.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Ai bi kere bana hatalı reg kaydı verdi. Ondan sonrada gözümden düştü. Sonrada çareyi tenforumsta buldum zaten.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Bana da çok yanlış reg kaydı verdi yani düşün bu dosya başka bilgisayardan indirildi'yi kapatmanın ayarı 1 mesela ama bana chatgpt çıkıp 0 dedi hayrete düştüm