Facebook , Twitter, Google ... ların maskesini düşüren Profesör

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21257 kez

Facebook , Twitter, Google ... ların maskesini düşüren Profesör

Mesaj gönderen velociraptor »

"milyarder başarı hikâyesi" çoğu zaman tek bir dahinin masalı gibi anlatılıyor ama gerçek dünyada teknoloji genellikle kamusal Ar-Ge, üniversiteler, devlet fonları ve büyük altyapılar üstüne kuruluyor.

Bill Gates ya da Mark Zuckerberg gibi figürler "Amerikan rüyası" anlatısında vitrinde duruyor; fakat arkada network etkisi, sermaye, regülasyon boşlukları, veri toplama ve platform ekonomisi gibi çok daha büyük mekanizmalar var.

Facebook , Twitter, Google ... hepsi ABD askeri teknolojileri ile geliştirilip kuruldu ve Fonlandı , Peki ama neden sanki Biri bunu bulmuşta Milyarder olmuş gibi gösteriliyor sebebi çok basit : Pentagon çıkıp al sana kullanabileceğin bir teknoloji dese , bunu kullanmayacağım çünkü beni izleyeceksin dersin. Oysa aynı teknolojiyi sözde Bir şirket ve onun popüler bir yatırımcısı sunuyor gibi gösterilirse kullanırsın.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 970 kez

Re: Facebook , Twitter, Google ... ların maskesini düşüren Profesör

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bir insana veri topluyoruz diye ilk bir programı ya da platformu geliştirirken şeffaf bir şekilde söylersen onu kullanmam fakat bunu sözde bir şirket normal gibi sunarsa kullanırsın mantığına katılıyorum şahsen ben bile bir şeyi inceleyip araştırmadan kullanmam fakat başkasının önerileriyle hareket edenler kullanırlar o da ayrı bir konudur.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10586 kez

Re: Facebook , Twitter, Google ... ların maskesini düşüren Profesör

Mesaj gönderen burak35 »

Birilerinin desteğini almadani yada hile hurda üçkağıt yapmadan kimse biryerlere gelemez bence. Çok uzunca bir zamandır böyle fikrim.