Uzun yıllardır HP'de çalışan Enrique Lores, yaklaşık beş yıldır finans firmasının yönetim kurulunda görev yaptıktan sonra PayPal'ın en üst düzey yöneticisi olmak üzere ayrılıyor. Lores, 1989'da mühendislik departmanında stajyer olarak HP'ye katıldı ve o zamandan beri şirkette çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. 2019'da başkan ve CEO olarak atandı ve Temmuz 2024'te PayPal'ın yönetim kurulu başkanı oldu.
HP CEO'su olarak görev yaptığı süre boyunca, şirketin geleneksel bilgisayar ve yazıcı işlerinin ötesine geçerek hizmetler ve abonelikler alanına genişlemesine yardımcı oldu. Ayrıca, liderliği altında HP, yapay zeka destekli ürünlerde de önemli ilerlemeler kaydetti.
Yeni yönetici, 1 Mart 2026 tarihinden itibaren Alex Chriss'in yerini alacak. Chriss, 2023 yılının sonlarında PayPal'a CEO olarak katılmış ve finansal hizmetler firması Intuit'teki 19 yıllık kariyerini sonlandırmıştı. PayPal, yönetim kurulunun işletmenin detaylı bir değerlendirmesini yaptığını ve şirketlerinin konumunu aynı alandaki diğer şirketlerle karşılaştırdığını belirtti. Ekip, son iki yılda bazı alanlarda ilerleme kaydedilmiş olsa da, değişim ve uygulama hızının yönetim kurulunun beklentilerinin altında kaldığı sonucuna vardı.

HP, 2021'den beri yönetim kurulu üyesi olan Bruce Broussard'ı, kalıcı bir CEO seçilene kadar geçici CEO olarak atadı . Broussard'ın 30 yılı aşkın liderlik deneyimi bulunuyor ve son olarak sağlık hizmetleri firması Humana'nın CEO'luğunu yapmıştı. HP, yeni CEO'sunu bulmak için önde gelen bir arama firmasıyla anlaştığını ancak sürecin ne zaman tamamlanacağına dair bir zaman çizelgesi vermediğini belirtti.
Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar Semafor'a , HP'nin Lores'in ayrılışıyla "şaşırdığını" söyledi. Yöneticiler derhal bir yedek arayışına girdi ve iddialara göre iç adaylar da değerlendirmeye alındı.

Yazım itibariyle HP Inc. hisseleri %4,52 düşüş gösterirken, PayPal hisseleri bu haber üzerine yaklaşık %20 değer kaybetti. Ayrıca, PayPal'ın yeni yayınlanan kazanç raporunda 2026 için zayıf bir tahmin yer alması ve ani liderlik değişikliğinin yatırımcıların tedirgin hissetmesine neden olması da dikkat çekici.
Kaynak :
https://www.techspot.com/news/111178-af ... ising.html