Bazen monitörden bazende projeksiyon dan görüntü gelsin

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 2 kez

Bazen monitörden bazende projeksiyon dan görüntü gelsin

Mesaj gönderen Email Bot »

Ben masaüstü pc ye hem 2k monitör hemde 4k projeksiyon bağladım. Monitör dp kablosunu ile projeksiyon ise hdmi kablosu ile bağlı ben bu iki ekranın fişlerini prizden çekmeden ve sürekli kasa arkasındaki dp ve hdmi kabloları sök tak yapmadan aynı anda değil bazen monitörden bazende projeksiyon dan görüntü alacak şekilde nasıl kullanabilirim. Masaüstü simgeleri her iki görüntü aygıtında da olacak şekilde ama dediğim gibi biri 2k biri ise 4k görüntü veriyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2777 kez

Re: Bazen monitörden bazende projeksiyon dan görüntü gelsin

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Email Bot yazdı: 25 Ara 2025, 23:40 Ben masaüstü pc ye hem 2k monitör hemde 4k projeksiyon bağladım. Monitör dp kablosunu ile projeksiyon ise hdmi kablosu ile bağlı ben bu iki ekranın fişlerini prizden çekmeden ve sürekli kasa arkasındaki dp ve hdmi kabloları sök tak yapmadan aynı anda değil bazen monitörden bazende projeksiyon dan görüntü alacak şekilde nasıl kullanabilirim. Masaüstü simgeleri her iki görüntü aygıtında da olacak şekilde ama dediğim gibi biri 2k biri ise 4k görüntü veriyor.
Konu : 2K Monitör + 4K Projeksiyon Aynı Sistemde Kullanımı

Merhaba,

İki ekranı da sürekli takılı bırakabilirsiniz; kablo sök-tak yapmanıza gerek yok.

En pratik kullanım şekli:

1.Windows > Ayarlar > Sistem > Ekranlar bölümüne girin.
2.Ekran modunu “Genişlet” olarak ayarlayın.
3.Hangisini kullanacaksanız onu “Ana ekran yap” deyin.
4.Geçiş için hızlı yol: Win + P → Yalnızca PC ekranı / Yalnızca ikinci ekran.

Bu şekilde:

A.Biri 2K, diğeri 4K olsa bile sorunsuz çalışır.
B.Masaüstü simgeleri her iki ekranda da görünür.
C.Fiziksel olarak kablo söküp takmanız gerekmez.

Not: “Çoğalt (Duplicate)” modu önerilmez; farklı çözünürlüklerde (2K–4K) görüntü kalitesi düşer.

İsterseniz DisplayFusion gibi yazılımlarla geçişi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
TRWE_2012
NOT:

Konuyu e-posta iletisi şeklinde özetledim.....
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 981 kez

Re: Bazen monitörden bazende projeksiyon dan görüntü gelsin

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Projeksiyonu kullanacağınız zaman klavyeden Windows + P tuşuna basıp "Sadece İkinci Ekran"ı seçin. İşiniz bitince tekrar aynı kısayolla *"Sadece Kişisel Bilgisayar Ekranı""na dönün. En sağlıklı ve hızlı yöntem budur.