Google, Laptoplarda ChromeOS'un yerini alacak Android tabanlı "Aluminium OS" üzerinde çalışıyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 16255 kez

Google, Laptoplarda ChromeOS'un yerini alacak Android tabanlı "Aluminium OS" üzerinde çalışıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Google'ın geleneksel PC'ler için Android tabanlı yeni bir işletim sistemi geliştirdiği bildiriliyor. Kod adı "Aluminium" olan işletim sisteminin, istemci PC pazarında Windows ve macOS'un oldukça gerisinde kalmaya devam eden Google'ın bulut odaklı dizüstü bilgisayar platformu ChromeOS'un yerini alması bekleniyor.

Google, Android dizüstü bilgisayarlar ve tabletler için kıdemli ürün yöneticisi pozisyonu için bir iş ilanında (sonradan silindi) yeni işletim sisteminden bahsetti . İlan, adayın "özünde yapay zeka bulunan" Aluminum adlı Android tabanlı bir işletim sistemi üzerinde çalışacağını belirtiyor ve bu da Gemini ile derin bir entegrasyona işaret ediyor.

İlanda ayrıca, rolün ChromeOS'tan Aluminium'a geçişi yönetmeyi de içereceği belirtildi.

Resim

Alüminyumla çalışan cihazlar piyasaya sürülmeye hazır olana kadar, bu rol aynı zamanda standart Chromebook'lar, 2'si 1 arada cihazlar, tabletler ve masaüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere çeşitli form faktörlerinde bir ChromeOS cihaz portföyü oluşturmayı da içerecektir. Ek sorumluluklar arasında, sorunsuz ürün lansmanları ve yüksek müşteri memnuniyeti sağlamak için ürün yöneticileri ve pazarlama ekipleriyle iş birliği yapmak yer almaktadır.

Google'ın Tayvan ofisi tarafından iki ay önce yayınlanan ilan, yakın zamana kadar LinkedIn'de yayınlanmaya devam ediyordu. Şirket artık başvuru kabul etmiyor, bu da pozisyonun muhtemelen dolu olduğunu gösteriyor.

Listede yeni işletim sistemi hakkında çok az teknik detay yer alsa da, Aluminium kod adının (İngiliz yazımıyla) doğrulandığı ve sonunda ChromeOS'un yerini alması amaçlandığı belirtiliyor.

Resim

Google, masaüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için uzun zamandır Android tabanlı birleşik bir işletim sistemi geliştiriyor. Kasım 2024 tarihli bir rapor, şirketin dizüstü bilgisayar ve mobil platformlarını birleştirme planlarının, ChromeOS'te yalnızca Android bileşenlerini kullanmanın ötesine geçtiğini ortaya koydu; strateji, Chromium tabanlı platformun tamamen Android'e taşınmasını içeriyor.

İş ilanı, mevcut Chromebook'ların yeni işletim sistemi için uygun olup olmayacağı da dahil olmak üzere birkaç soruyu gündeme getiriyor. Android Authority'ye göre, Aluminium OS şu anda MediaTek Kompanio 520 ve Intel Alder Lake işlemcilerle çalışan referans cihazlarda test ediliyor ve bu da bu yongalara sahip Chromebook'ların güncellemeyi alabileceğini gösteriyor.

Google'ın Android ekosisteminin başkanı Sameer Samat, Eylül ayında düzenlenen Snapdragon Zirvesi'nde şirketin ChromeOS ve Android'i birleştirerek "yapay zeka ve üretkenlikteki tüm ilerlemeleri" içeren yeni bir PC platformu oluşturduğunu ilk kez açıkladı. Samat ayrıca işletim sisteminin 2026 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığını doğruladı.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/110383-go ... hrome.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte2
Petabyte2
Teşekkür etti: 690 kez

Re: Google, Laptoplarda ChromeOS'un yerini alacak Android tabanlı "Aluminium OS" üzerinde çalışıyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Umarım bu da Chrome OS'ye benzemez çünkü o sistem Xp temelli çok zayıf bir sistemdi umarım bu yeni sistemde bu işi daha fazla ilerletirler ve popüler kullanıcılara sahip olarak Microsoft'a rakip olurlar
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 9283 kez

Re: Google, Laptoplarda ChromeOS'un yerini alacak Android tabanlı "Aluminium OS" üzerinde çalışıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Hintliler yapıyorsa kullanılmaz.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön