780.000'den fazla Windows kullanıcı linuxa geçti

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 16255 kez

780.000'den fazla Windows kullanıcı linuxa geçti

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Zorin geliştiricileri Windows 10 desteğinin kesilmesinden sonra 780.000'den fazla Windows kullanıcısının Linux a geçtiğini iddia etti. Windows benzeri Linux dağıtımı ZORIN in son sürümü geçtiğimiz ay bir milyondan fazla indirilme sayısına ulaştı.

Linux tabanlı Zorin OS geliştiricileri, en son sürümleri Zorin OS 18'in şimdiden bir milyondan fazla indirildiğini ve telemetri verilerine göre bu indirmelerin %78'inden fazlasının Windows sistemlerinden geldiğini belirtiyor. Windows 10'un destek sonu tarihi giderek geride kalırken, birçok kullanıcı hâlâ seçeneklerini değerlendiriyor ve Zorin OS en büyük faydayı sağlayanlardan biri gibi görünüyor. Zorin OS'nin eski bir sürümünü test ettik ve En İyi Windows 10 Alternatif Dağıtımı kategorisinde birinci oldu.

Zorin, tüm iş akışlarını yeniden öğrenmek istemeyenler için her zaman en ulaşılabilir Linux dağıtımlarından biri olarak konumlandı; 18. sürüm bu felsefeyi her zamankinden daha da ileriye taşıyor gibi görünüyor. Geliştiriciler bunu "daha hızlı ve daha duyarlı" olarak tanımlıyor, ancak asıl öne çıkan özellik arayüz yenilemesi: Windows 11 tasarımının MacOS görsel ipuçlarıyla bir karışımı olarak tanımlayabileceğimiz , yeniden tasarlanmış pencere kontrolleri, güncellenmiş animasyonlar ve daha modern bir genel düzen de dahil olmak üzere oldukça tanıdık yeni bir düzen. Sistem ayrıca, eklentiler olmadan tamamen entegre ve erişilebilir Windows tarzı pencere döşemesi sunuyor

Ancak mesele sadece estetik değil. Zorin OS 18, web uygulaması entegrasyonuna büyük ölçüde odaklanarak alışılmış Windows'tan Linux'a geçiş kontrol listesinin ötesine geçiyor. Yeni Progressive Web Uygulaması yükleyicisi, kullanıcıların Office 365, Teams, Google Docs ve hatta Photoshop Web gibi hizmetleri, uygulama ızgarasında simgelerle ve tarayıcı sekmesini açık tutmaya gerek kalmadan, yerel uygulamalarmış gibi "yüklemelerine" olanak tanıyor. Yerleşik OneDrive dosya sistemi entegrasyonuyla birleşen bu dağıtım, Windows kullanıcılarına yönelik olarak çoğu dağıtımdan daha fazlasını sunuyor .

https://zorin.com/
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte2
Petabyte2
Teşekkür etti: 690 kez

Re: 780.000'den fazla Windows kullanıcı linuxa geçti

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Zorin 17 sistemini denemiştim zamanında sanalda, Linux dağıtımları açısından boyutu en büyük olanı ve görsel olarak en çeşitli olanıydı fakat yine de beni sarmamıştı
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 9283 kez

Re: 780.000'den fazla Windows kullanıcı linuxa geçti

Mesaj gönderen burak35 »

Hintli ahmakların iş bilmezliği diye yorumladım.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön