Acrobat Pdf lerde yazıları nasıl değiştirebiliriz
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Acrobat Pdf lerde yazıları nasıl değiştirebiliriz
Örneğin sadece tarih ya da isim değiştireceğiz üzerinde
teşekkürler
teşekkürler
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Re: Acrobat Pdf lerde yazıları nasıl değiştirebiliriz
Bu işini fazlasıyla görür....loveme yazdı: 29 Eyl 2025, 10:04 Örneğin sadece tarih ya da isim değiştireceğiz üzerinde
teşekkürler
https://www.ashampoo.com/tr-tr/pdf-pro
YAZILIMSAL NOT :
İndirdiğin setup.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırdıktan sonra;
Kuruluma geçmek için senden bir key (açılış anahtarı) isteyecek. Ücretsiz etkinleştirme anahtarı al diyip seni yönlendirdiği web siteye (kendi etkinleştirme sunucusu) bir mail adresi yazdığın da, Mailinize bir key gelecek ve o keyi programa yapıştırıp yüklemeyi gerçekleştirin. 30 günlük deneme sürümü aktif oluyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 927 kez
Adobe Acrobat programı ücretsiz sürümde sınırlı bir şekilde pdf dosyalarını düzenleme izni verir eger sınırsız düzenleme istiyorsan Adobe Acrobat Pro DC sürümünü indirmen ve tam lisanslı kulanman gerekir ya da pdf yi doc dosyasına ya da txt dosyasına dönüştürüp öyle düzenleme yapıp online pdf araçları ile veya Adobe Acrobat Dc Pro programı ile tekrar pdf yapman en doğrusudur
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Tam sürüm ekler misiniz
operaGX çıkıyor adobe indirmeye kalktığımda
Ashampoo kurdum yapamadım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

O zaman şu portable .pdf yazılımı dene..loveme yazdı: 29 Eyl 2025, 11:38 Tam sürüm ekler misiniz
https://www.sordum.net/1809/pdf-dosyasi ... il-alinir/
Web sayfasının altındaki "Download" butonundan portable'yi indirip kullanabilirsin.
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Bana pdf düzenleme gerekli...Ekran görüntüsü gerekli değil
Örnek Lovme
burda pdf düzenleme ile Loveme yapacağım
25.08.2024
bunu
26.09.2025 yapacağım gibi
Örnek Lovme
25.08.2024
bunu
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Zaten bende sana o değişikliği kolayaca yapabilmen için bunu önerdim.loveme yazdı: 29 Eyl 2025, 12:25 Bana pdf düzenleme gerekli...Ekran görüntüsü gerekli değil
Örnek Lovme
25.08.2024
bunu
UYGULAMA ADIMLARI :
1.Yazılımı indir.
2.Uygun bir konuma aç zaten portable
3.Yazılımı sağ menüden Yönetici olarak çalıştır.
4.Elindeki PDF dosyasında tarih olarak 25.08.2024 yazıyor ve sen bunu 26.09.2025 olarak değiştirmek istiyorsun. Foxit Reader’da bunu birkaç yöntemle yapabilirsin:

Eğer sadece bir tarih değiştirilecekse, Yöntem 2 (beyaz kutu + yeni metin) daha hızlıdır.
Eğer çok yerde tarih geçiyorsa, OCR + Metin Düzenleme yapman daha mantıklı olur.
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
pdf düzenleme editörü vardı direk seçip değiştiriyordun bulamadım adobenin içindeydi o çok güzeldi
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Adobe Acrobat Pro'yu açarsın.(yönetici modunda)loveme yazdı: 29 Eyl 2025, 13:35 pdf düzenleme editörü vardı direk seçip değiştiriyordun bulamadım adobenin içindeydi o çok güzeldi
Düzenlemek istediğiniz PDF dosyasını açarsın.
Sağdaki menüden "PDF'yi Düzenle" seçeneğine tıklarsın.
PDF içindeki metin veya görsel öğeleri seçerek düzenlersin kendine göre...
Bu özellik, Adobe Acrobat Reader’da bulunmaz; yalnızca Acrobat Pro sürümünde mevcuttu...5-6 sene kullandım daha sonra yazılım aşırı kaynak kullanmaya başlayınca bıraktım.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Pdf dosyasını docx dosyasına ya da txt dosyasına dönüştürüp word üzerinde editleyerek değiştirip kaydederdim ben yerinde olsam fakat pdf editlemede nerede takıldığını tam olarak anlatırsan az çok yardımcı olmaya çalışırız
1.Solid Converter ya da solid PDF Converter indirip pdfyi word e çevirebilir istediğin değişikliği yapabilirsin.(Denediğim onca pdf dönüştürücü arasında türkçe karakterleri en düzgün çeviren uygulama)
2.PDF24 kullanarak pdf dosyasını resme çevirip ya da pdf yi photoshop ile açarak sadece ilgili tarih kısmını değişebilirsin.
3.Foxit PDF Editor gibi programlarla direkt pdf üzerinden değişiklik yapabilirsin. ama burda PDF nin nasıl kaydedildiği önemli. çözünürlüğü düşük, yazı karakterleri belirgin olmayan pdflerde işe yaramayabilir.
Not: Debenu PDF Tools ve PDF24 gibi pdf uygulamaları sistemde olması gereken güzel ve kullanışlı uygulamalar.PDF ile işi olan herkese tavsiye ederim.
2.PDF24 kullanarak pdf dosyasını resme çevirip ya da pdf yi photoshop ile açarak sadece ilgili tarih kısmını değişebilirsin.
3.Foxit PDF Editor gibi programlarla direkt pdf üzerinden değişiklik yapabilirsin. ama burda PDF nin nasıl kaydedildiği önemli. çözünürlüğü düşük, yazı karakterleri belirgin olmayan pdflerde işe yaramayabilir.
Not: Debenu PDF Tools ve PDF24 gibi pdf uygulamaları sistemde olması gereken güzel ve kullanışlı uygulamalar.PDF ile işi olan herkese tavsiye ederim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Evet bu uygulamaların bazılarının web siteleri de var ben de işim düştüğünde aktif olarak o siteleri kullanıyorum malum program yüklemek bazen pratik değil zaman kaybı olabildiğinden internetten iki dakikada yapmak bana göre daha pratiktir