Bugün canım sıkıldı.15 Mayıs 2025 beridir, girmediğim (hatta varlığını dahi unuttuğum) GNU/Linux Mint 21.1 x64 Cinnamon/LXDE İşletim Sistemi Dağıtımına bir girip sistemi güncelleyim dedim.
Eski cep telefonu Nokia-C6-01 ile olsa güncelleme işlemi 1,5-2 gün sürerdi.Çünkü en yüksek indirme yanlızca 32 KB/sn. (eminim bir çoğunuz buna gülmüştür.)
Yeni cep telefonum OPPO A3 128GB (VRAM+Depolama Sığası = aynı sayısal değer) ile bu büyük güncelleme sadece 30 dk. bitti.(en yüksek hızım 11MB/sn...)
Bir de dedim 25GB kota'dan ne kadar gitti diye , aşağıdaki ekran görüntü çıktı.

2732,07 MB'ın 777,35MB'lık değeri Windows11 tarafından internet kullanımından kaynaklanmakta, bir de buna Windows Update'nin zamansız güncelleme araştırmaları eklenince 777, 35 MB veri gitti.
Geriye kalan 1955,04 MB'lık veri transferi GNU/Linux Mint 21.1 x64 sisteminin komple güncellemesinde kullanıldı.Hem de ne güncelleme...
1.GNU/Linux Kernel'i güncellendi.
2.NVİDA Ge Force Sürücüsü güncellendi. (ekran kartı)
3.Java RunTime Güncellendi.
4.LibreOfis güncellendi.
5.Perl güncellendi.
6.Python güncellendi.
7.Bash Shell Ortamı güncellendi.
8.Apace+MySQL+PHP oluşan server sistemi güncellendi.
Yani bir sistem olması gereken ne varsa güncellendi.
Şimdi GNU/Linux Mint 21.1 x64 sistemi üzerinden net'de sordum forum'da takılıyorum.
Niye bunları yazdım?
Hava atmak için mi? = Hayır...!
Gövde gösterisi yapmak için = Hayır...!
Siz Windows PC kullanıcılarını GNU/Linux Mint kullanmaya teşvik ve heveslendirmek için....
Üstelik Windows'unuzun yanına GNU/Linux Mint kurarak yada Live DVD'sini USB bellekte kullanmanızı tavsiye etmek için (dilerseniz Live DVD'yi USB Bellekte kalıcı hale dahi getirebilirsiniz.Bu işlemin Windows tarafından karşılığı , Windows Go To....