Merhaba
Bu yöntemi yeni keşfettim.YZ'ye filan da sormadım.Kendim deneme-yapılma ile (%50 şans ile ya olur, ya da olmaz) buldum.
Ana Sorun Şuydu :
Neden Windows Store Uygulamalarının bulunduğu dizinin bir kısayolunu masaüstüne yada başka bir konuma alamıyorum.?
Ben de bu sorunu şöyle
eksantrik (alışılmışın dışında paranormal) bir şekilde çözdüm.
UYGULAMA ADIMLARI :
1.C:\Windows dizinine gidin orjinal explorer.exe dosyasının kopyasını Windows dizinin içinde oluşturup adını aşağıdaki değiştirin.
2.Şimdi masaüstünüz'de Sağ Tık>> Yeni>> Kısayol 'a tıklayın.Açılan kısayol oluşturma sihirbazında ilk ekran kutucuğuna şunu girin.
Kod: Tümünü seç
C:\Windows\explorer2.exe "shell:::{AD1405D2-30CF-4877-8468-1EE1C52C759F}\Apps"
Oluşturduğunuz kısayola bir isim verin.Örneğin "Windows Store Uygulamaları" yazabilirsiniz.
3.Bu son adımda masaüstünüzde boş bir dizin oluşturun.Şimdi bu boş dizine sağ tık yapın, bir de az önce oluşturduğunuz dizine sağ tık yapın .Hangisinde "Yönetici olarak çalıştır" sağ menü komut yordamı var?....! Güzel özellik değil mi? Ayrıca bu kısayolu Windows Görev Çubuğuna da sürükleyebilirsiniz.(tabii sistemininde StartAllBack yazılımı varsa)
SONUÇ :
Şimdi geldik zurnanın "ZIIIIIIIIIIIIIRT" dediği yere... !! (yani, yöntemin tek olumsuz yönüne)
Yönetim tek olumsuz yönü birden çok gezgin.exe dosyası oluşturması ve bunları sistem'de askıda bırakması....Oluşturduğunuz kısayola ne kadar sık başvurursanız (tıklayıp klasör açma eylemi) o kadar .exe dosyası oluşur.