Kendi Hayat Hikayem
- Temhem
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 120 kez
Kendi Hayat Hikayem
Pcbilgilisi: Yanlış Yerdeki Doğru Adam
Giriş
Küçük bir şehirde doğan büyük bir fikir. Sistem dışı bir yürüyüş, dijital yalnızlıkla örülmüş bir başarı hikâyesi. Bu sayfa, Pcbilgilisi’nin dijital yolculuğunu, teknik gelişimini ve fikir dünyasını anlatır.
Dijital Başlangıçlar (2010–2016)
Henüz anaokuluna başlamadan önce Age of Empires III oynuyordu. Teknolojiyle ilk temas oyunlar üzerinden oldu: Minecraft, CS 1.6, Angry Birds, Kral Oyun, Oyun Skor…
Sıradan bir çocukluk, ama sıradan olmayan bir merak.
Zorluklar ve İlk Adımlar (2017–2019)
Bilgisayar yasaklandı, DEHB tanısı kondu.
2019’da YouTube kanalı açtı ama düşük abone sayısı nedeniyle kapattı.
Gerçek üretkenlik 2020 Şubat’ta başladı.
Dijital Yükseliş (2020–2021)
Format atmayı öğrendi.
Vista Gaming ile tanıştı, Vistacılık akımı başladı.
DJ Tunah ve Sonic ile birlikte forumlara yaydı.
Windows Çetesi adlı dijital grup kuruldu.
YouTube kanalında 500 aboneye ulaştı.
26 Temmuz 2021: IOKBS sınavı için kanalını sildi — büyük bir pişmanlık.
Çöküş ve Mücadele (2021–2023)
Pandemi sonrası okulda sorunlar başladı.
Aile desteği zayıftı, yalnızlık arttı.
Bilgisayarı yoktu (2020 Aralık – 2023 Temmuz).
2022 Yazı: Custom ROM ve Root bilgisi gelişti.
2023’te davranışsal iyileşme başladı.
Anadolu Lisesi hedefi tutmadı, Meslek Lisesi’ne yerleşti.
Zorbalık, yalnızlık, sistemin dışlayıcılığıyla mücadele etti.
Direniş ve Zafer (2023–2024)
Discord’da aktifleşti, dijital ortamını kurdu.
Malum kişi tarafından arkadaşları zehirlendi, yalnız kaldı.
Techolaycılar son sığınaktı.
2024 Temmuz: Dijital savaşta zafer kazandı.
10. sınıfta zorbalık azaldı, ama izleri kaldı.
Üretim ve Kimlik İnşası (2024–2025)
Kasım 2024: EndeavourOS tabanlı kendi Linux dağıtımını yaptı: UIOSLinux
GitHub: https://github.com/Pcbilgilisi/UIOSLinux
Kendini şöyle tanımlıyor: “Yanlış yerdeki doğru adam.”
Coğrafyadan bağımsız gelişti, sistem dışı ilerledi.
Uzmanlık Alanları
[code]
Alan | Seviye | Açıklama
----------------------|--------------|------------------------------------------
YouTube İçerik Üretimi| Orta | 2019–2021 arası aktif, 500 aboneye ulaştı.
Linux Bilgisi | Orta | UIOSLinux adlı kendi dağıtımını geliştirdi.
Mobil Sistemler | Orta | ROM kurulumu, TWRP, Preloader bilgisi.
Sistem Optimizasyonu | Yüksek | Windows ve Linux’ta debloat işlemleri.
Teknik Destek | Yüksek | Forumlarda ve gerçek hayatta birçok kişiye yardım etti.
Programlama | Temel | C#, C, Python dillerinde giriş düzeyinde bilgi.
Elektronik | Temel | Arduino’da devre kurup kod yazabiliyor.
Topluluk Yönetimi | Orta-Yüksek | Windows Çetesi, Vistacı 3’lü, Techolaycılar.
Tarih Bilgisi | Orta-Yüksek | Küçük yaşlardan beri tarih oyunları ve analizlerine ilgi duyuyor.
Felsefe | Giriş | 2024 sonrası felsefi düşünceye yöneldi.
[/code]
Dijital Özdeyişler
“Pcbilgilisi, ama yorgun.”
“Bu yolda hep yalnız büyüdüm… ama geri dönmedim.”
“İhanetler oldu, ama kazanan ben oldum.”
“Küçük şehirde büyük işler başardım.”
“Boyabat dar, vizyon geniş.”
“Sistemle ortak olanın vereceği çok olur, ama sistem dışı olanın alacağı daha büyük olur.”
“Türkiye’de eğitim değil öğretim sistemi var.”
“Forum kültürü sosyal medyadan daha üretken.”
“Yönlendiren yoksa, yönü kendin çizersin. Ama bu, herkesin harcı değil.”
Son Söz
Pcbilgilisi, bir sistem dışı yürüyüşün adı.
Bir blog yazısı değil, bir dijital direnişin belgesi.
Küçük şehirde doğmuş olabilir, ama fikirleri sınır tanımıyor.
Ve bu yolculuk daha yeni başlıyor.
Giriş
Küçük bir şehirde doğan büyük bir fikir. Sistem dışı bir yürüyüş, dijital yalnızlıkla örülmüş bir başarı hikâyesi. Bu sayfa, Pcbilgilisi’nin dijital yolculuğunu, teknik gelişimini ve fikir dünyasını anlatır.
Dijital Başlangıçlar (2010–2016)
Henüz anaokuluna başlamadan önce Age of Empires III oynuyordu. Teknolojiyle ilk temas oyunlar üzerinden oldu: Minecraft, CS 1.6, Angry Birds, Kral Oyun, Oyun Skor…
Sıradan bir çocukluk, ama sıradan olmayan bir merak.
Zorluklar ve İlk Adımlar (2017–2019)
Bilgisayar yasaklandı, DEHB tanısı kondu.
2019’da YouTube kanalı açtı ama düşük abone sayısı nedeniyle kapattı.
Gerçek üretkenlik 2020 Şubat’ta başladı.
Dijital Yükseliş (2020–2021)
Format atmayı öğrendi.
Vista Gaming ile tanıştı, Vistacılık akımı başladı.
DJ Tunah ve Sonic ile birlikte forumlara yaydı.
Windows Çetesi adlı dijital grup kuruldu.
YouTube kanalında 500 aboneye ulaştı.
26 Temmuz 2021: IOKBS sınavı için kanalını sildi — büyük bir pişmanlık.
Çöküş ve Mücadele (2021–2023)
Pandemi sonrası okulda sorunlar başladı.
Aile desteği zayıftı, yalnızlık arttı.
Bilgisayarı yoktu (2020 Aralık – 2023 Temmuz).
2022 Yazı: Custom ROM ve Root bilgisi gelişti.
2023’te davranışsal iyileşme başladı.
Anadolu Lisesi hedefi tutmadı, Meslek Lisesi’ne yerleşti.
Zorbalık, yalnızlık, sistemin dışlayıcılığıyla mücadele etti.
Direniş ve Zafer (2023–2024)
Discord’da aktifleşti, dijital ortamını kurdu.
Malum kişi tarafından arkadaşları zehirlendi, yalnız kaldı.
Techolaycılar son sığınaktı.
2024 Temmuz: Dijital savaşta zafer kazandı.
10. sınıfta zorbalık azaldı, ama izleri kaldı.
Üretim ve Kimlik İnşası (2024–2025)
Kasım 2024: EndeavourOS tabanlı kendi Linux dağıtımını yaptı: UIOSLinux
GitHub: https://github.com/Pcbilgilisi/UIOSLinux
Kendini şöyle tanımlıyor: “Yanlış yerdeki doğru adam.”
Coğrafyadan bağımsız gelişti, sistem dışı ilerledi.
Uzmanlık Alanları
[code]
Alan | Seviye | Açıklama
----------------------|--------------|------------------------------------------
YouTube İçerik Üretimi| Orta | 2019–2021 arası aktif, 500 aboneye ulaştı.
Linux Bilgisi | Orta | UIOSLinux adlı kendi dağıtımını geliştirdi.
Mobil Sistemler | Orta | ROM kurulumu, TWRP, Preloader bilgisi.
Sistem Optimizasyonu | Yüksek | Windows ve Linux’ta debloat işlemleri.
Teknik Destek | Yüksek | Forumlarda ve gerçek hayatta birçok kişiye yardım etti.
Programlama | Temel | C#, C, Python dillerinde giriş düzeyinde bilgi.
Elektronik | Temel | Arduino’da devre kurup kod yazabiliyor.
Topluluk Yönetimi | Orta-Yüksek | Windows Çetesi, Vistacı 3’lü, Techolaycılar.
Tarih Bilgisi | Orta-Yüksek | Küçük yaşlardan beri tarih oyunları ve analizlerine ilgi duyuyor.
Felsefe | Giriş | 2024 sonrası felsefi düşünceye yöneldi.
[/code]
Dijital Özdeyişler
“Pcbilgilisi, ama yorgun.”
“Bu yolda hep yalnız büyüdüm… ama geri dönmedim.”
“İhanetler oldu, ama kazanan ben oldum.”
“Küçük şehirde büyük işler başardım.”
“Boyabat dar, vizyon geniş.”
“Sistemle ortak olanın vereceği çok olur, ama sistem dışı olanın alacağı daha büyük olur.”
“Türkiye’de eğitim değil öğretim sistemi var.”
“Forum kültürü sosyal medyadan daha üretken.”
“Yönlendiren yoksa, yönü kendin çizersin. Ama bu, herkesin harcı değil.”
Son Söz
Pcbilgilisi, bir sistem dışı yürüyüşün adı.
Bir blog yazısı değil, bir dijital direnişin belgesi.
Küçük şehirde doğmuş olabilir, ama fikirleri sınır tanımıyor.
Ve bu yolculuk daha yeni başlıyor.
En son Temhem tarafından 13 Ağu 2025, 12:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 983 kez
- Temhem
- Kilobyte1

Re: Hayat Hikayem
Benim hikayem direk kendi hayat hikayem. :)Kayserilifatih yazdı: 13 Ağu 2025, 12:16 Bu senin hayat hikayen mi yoksa başkasının hayat hikâyesi mi merak ettim
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Re: Kendi Hayat Hikayem
Öncelikle geçmiş olsun.
Dhbe'yi biliyorum bende de normalde dikkatim saglam olmasına rağmen çabuk dikkatimin dağılması sorunu vardı onun için bir ara doktor recetesiyle Ritalin ve ayrı bir ay Concerta kullanmıştım sonra bu ilaçlar bana fazla ağır gelmişti 2-3 aydan sonra dayanamayıp çöpe atmıştım sonra da bir daha da o ilaçları kullanmadım. Ritalin biraz daha tahammül edilebilir gibiydi, odaklanmamı artırıyordu yani düşünün çay ocağında 12 saat hiç oturmadan esnafa çay verdiğim anlar epey belirgin oluyordu hiçbir şekilde yorulmuyordum ya da yoruluyorsam bile yoruldugumu hissetmiyordum sonra bu ilaçlar ruhsal çöküntü (depresyon) yarattı ben de bıraktım, sana şöyle söyleyeyim "sanki yolda yürürken önümdeki yola bir çukur açılıyor, ben o çukura düşüyorum, o çukurdan kurtulmak için hem yardım istiyorum hem de bu halimden memnunmuşum da kurtulmak istemiyormuşum" gibi bir his veriyordu, bu bunalım süreci de doktora söylemeden ansızın kalıcı şekilde ilaçları bırakmama neden oldu. Aynı zamanda sürekli yorgunluk, kolumu kaldıracak halimin olmaması gibi durumlara sebep oluyordu yataktan kalmak bile bazen zulme dönüşüyordu o yüzden iki ilacı kullanmayı daha fazla tolere edemedim.
Dhbe'yi biliyorum bende de normalde dikkatim saglam olmasına rağmen çabuk dikkatimin dağılması sorunu vardı onun için bir ara doktor recetesiyle Ritalin ve ayrı bir ay Concerta kullanmıştım sonra bu ilaçlar bana fazla ağır gelmişti 2-3 aydan sonra dayanamayıp çöpe atmıştım sonra da bir daha da o ilaçları kullanmadım. Ritalin biraz daha tahammül edilebilir gibiydi, odaklanmamı artırıyordu yani düşünün çay ocağında 12 saat hiç oturmadan esnafa çay verdiğim anlar epey belirgin oluyordu hiçbir şekilde yorulmuyordum ya da yoruluyorsam bile yoruldugumu hissetmiyordum sonra bu ilaçlar ruhsal çöküntü (depresyon) yarattı ben de bıraktım, sana şöyle söyleyeyim "sanki yolda yürürken önümdeki yola bir çukur açılıyor, ben o çukura düşüyorum, o çukurdan kurtulmak için hem yardım istiyorum hem de bu halimden memnunmuşum da kurtulmak istemiyormuşum" gibi bir his veriyordu, bu bunalım süreci de doktora söylemeden ansızın kalıcı şekilde ilaçları bırakmama neden oldu. Aynı zamanda sürekli yorgunluk, kolumu kaldıracak halimin olmaması gibi durumlara sebep oluyordu yataktan kalmak bile bazen zulme dönüşüyordu o yüzden iki ilacı kullanmayı daha fazla tolere edemedim.
- Temhem
- Kilobyte1

Hocam Concerta 27 MG kullanıyorum resmen eğer dışarı çıksanız bile yoruyor.Kayserilifatih yazdı: 13 Ağu 2025, 13:16 Öncelikle geçmiş olsun.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Ben Concerta'nın 54 mg olanından kullanıyordum sürekli grip, boğaz ağrısı ve uyurken bile hem rüya görüyorum hem de gerçek dünyayı algılıyor gibi hep yarım uyku uyuyordum o tür bir uyku da beni dinlendirmiyordu.
Ne kadar süredir kullanıyorsun sormamda sakınca yoksa sorabilir miyim? Doktor büyük ihtimalle öncelikle ritalinle tedaviyle başlamıştır sonra iyi geldi dediysen daha uzun formu olan Concerta'dan devam edelim diyerek ilacı yazmış olabilir. Sanıyorum bu ilaç elle alınıyor ben zamanında reçeteyi eczacıya gösterip elle para karşılığı almıştım devlet ödememişti ve ilaçları çok zor bulmuştum.
İlaç sende nasıl etki yaptı mesela işe yaradı mı, bunu insanların geribildirimine değer verdiğim ve ben de eskiden bir ara kullandığım için samimiyetimden soruyorum.
Umarım ileride ilaca gerek duymadan bu durumun çözüme kavuşur.
Ne kadar süredir kullanıyorsun sormamda sakınca yoksa sorabilir miyim? Doktor büyük ihtimalle öncelikle ritalinle tedaviyle başlamıştır sonra iyi geldi dediysen daha uzun formu olan Concerta'dan devam edelim diyerek ilacı yazmış olabilir. Sanıyorum bu ilaç elle alınıyor ben zamanında reçeteyi eczacıya gösterip elle para karşılığı almıştım devlet ödememişti ve ilaçları çok zor bulmuştum.
İlaç sende nasıl etki yaptı mesela işe yaradı mı, bunu insanların geribildirimine değer verdiğim ve ben de eskiden bir ara kullandığım için samimiyetimden soruyorum.
- Temhem
- Kilobyte1

Hocam Concerta kullanmadığım zamanlar Sabah 7'de bile rahat kalkardım şuan anca Sabah 10 anca yetiyor gibi,hem baya yoruyoır ilaç,Ben Ocak 2023'den beri kullanıyorum,Ritalin kullanmadım direk Concerta ile başladım ama Concerta 18 MG ile,he iyi tarafı şu odaklanma bir tık daha iyi,ve sıkılma duygusu azaldı önceden olan mesela,birde daha oturaklı daha hareketsiz oldum.Kayserilifatih yazdı: 13 Ağu 2025, 15:57 Ben Concerta'nın 54 mg olanından kullanıyordum sürekli grip, boğaz ağrısı ve uyurken bile hem rüya görüyorum hem de gerçek dünyayı algılıyor gibi hep yarım uyku uyuyordum o tür bir uyku da beni dinlendirmiyordu.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Demek ki artık düşünüp tartıp sağlıklı hareket edebiliyor yani acele hareket etmiyor ve sağlam odaklanabiliyorsun buna sevindim fakat hareketsiz ve oturmaya meyilli olmana üzüldüm çünkü hareketsizliğin ve ilacın verdiği boşvermişlik hissi bir yerde insanı epey yorar.
- Temhem
- Kilobyte1

Hocam günde Sabah Concerta 27 MG Akşam Rixper 1 MG yarım olarak ilaç olarak.Kayserilifatih yazdı: 14 Ağu 2025, 17:43 Demek ki artık düşünüp tartıp sağlıklı hareket edebiliyor yani acele hareket etmiyor ve sağlam odaklanabiliyorsun buna sevindim fakat hareketsiz ve oturmaya meyilli olmana üzüldüm çünkü hareketsizliğin ve ilacın verdiği boşvermişlik hissi bir yerde insanı epey yorar.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Rixper antipsikotiktir fakat değişik hastalıklarda da kullanılır mesela yıkıcı davranış bozuklugu, antidepresana ek olarak depresyon tedavisinde, bipolar bozukluk tedavisinde doktor tavsiyesine göre yazıldığı olur mesela yıkıcı davranış bozukluğu tedavisinde bir arkadaşım risperdal kullanıyordu aynı etken maddeliydi ilaç, kendisi sürekli hiperaktifti ve gece bilgisayarda müzik dinliyor ailesini uyutmuyordu o yüzden ilaç yazılmıştı şimdi ne oldu bilmiyorum uzun zamandır kendisiyle görüşmedim.
Doktor neden Rixper verdiğini sana söyledi mi ikisi de insanı yorgun düşürür ve Rixper belirgin şekilde uyku yapar belki Concerta uykusuzluk yapıyorsa doktor Rixper ile senin uykunu sağlama almak istemiş olabilir diye düşünüyorum.
Doktor neden Rixper verdiğini sana söyledi mi ikisi de insanı yorgun düşürür ve Rixper belirgin şekilde uyku yapar belki Concerta uykusuzluk yapıyorsa doktor Rixper ile senin uykunu sağlama almak istemiş olabilir diye düşünüyorum.
- Temhem
- Kilobyte1

Hocam Rixper'i alınca rahat uyuyorum ancak mesela normalde ilaç almadan önce 2022 ve öncesinde mesela ben Sabah 7'de bile rahat uyanırdım şimdi Sabah 9-10'da kalksam yorgun gibiyim Concerta ve Rixper kullanıyordum 2022 ve öncesinde 2023 Ocak gibi başladım.Kayserilifatih yazdı: 22 Ağu 2025, 23:04 Rixper antipsikotiktir fakat değişik hastalıklarda da kullanılır mesela yıkıcı davranış bozuklugu, antidepresana ek olarak depresyon tedavisinde, bipolar bozukluk tedavisinde doktor tavsiyesine göre yazıldığı olur mesela yıkıcı davranış bozukluğu tedavisinde bir arkadaşım risperdal kullanıyordu aynı etken maddeliydi ilaç, kendisi sürekli hiperaktifti ve gece bilgisayarda müzik dinliyor ailesini uyutmuyordu o yüzden ilaç yazılmıştı şimdi ne oldu bilmiyorum uzun zamandır kendisiyle görüşmedim.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

İlaçlardan kaynaklı olarak yorgun olman gayet normaldir. Doktorunla sonraki vizitte yani mauayene zamanında görüşüp bu durumu anlatırsan sana elinden geldiğince bir çözüm bulacağını düşünüyorum