Merhaba BlueLife ilgin için teşekkürler. Sorun hdd den kaynaklanıyor. Çünkü kullandığım tüm programlar harddiskten çalışıyor.
Ve harddiskten çalışan programlarda böyle bir sorun hiç yaşanmadı. Sadece ecmenu de sorun oldu. Ecmenuyude harddiskten çalıştırmıştım.
Uzun bir süre denemeler yaptım. Ecmenuyu defalarca kez C sürücüsünden çalıştırdım. Ve böyle bir sorun hiç yaşanmadı.
Bence sorunda hdd den kaynaklanıyor. Artık eminim. Zaten harddiskim 5400 rpm, 7200 rpm bile değil.
Ayrıca kullandığım laptopta 15 senelik olduğundan anakartıda Sata 2 destekliyor, Sata 3 desteklemiyor.
Sorun kullandığım çok eski teknoloji hdd ve anakarttan kaynaklanıyor bence.
Ayrıca harddiskim yeni. Daha yeni taktırdım. Biraz araştırdım. Yeni taktırdığım harddiski 28 nisan 2023 tarihinden beri kullanıyormuşum.
Yani harddiskim hepi topu daha 2 senelik. Ve 2 senedede harddiskin bozulacağını pek sanmıyorum.
Crystaldiskinfo arşivimde ve masaüstümde zaten. Crystaldiskinfoda harddiskin sağlam ve sorunsuz olduğunu raporluyor.
Bundan sonra programı C sürücüsündeki Program files klasöründen çalıştıracağım. Muhtemelen başlat menüsüne kısayol atar kullanırım.
Yada masaüstüne kısayol atar kullanırım. Yardım içinde teşekkürler. Sanırım eski teknoloji donanımlara veda etmek gerekiyor.
Ama şuanki ekonomik durumlarda buda malesef çok zor görünüyor. Herkese iyi günler.