Çoğu çevrimiçi oyun artık öldü

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21508 kez

Çoğu çevrimiçi oyun artık öldü

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Stop Killing Games, mükemmel şekilde çalışan oyunları kendi kendini imha eden saatli bombalara dönüştüren zorunlu çevrimiçi gerekliliklere karşı çıkıyor. Dilekçeler devam ederken, aktivistler yayıncıların dar görüşlü açgözlülüğü yüzünden kapatılmış olan oyunların bir listesini derlediler.

Stop Killing Games kampanyası yakın zamanda birinci yıl dönümünü kutladı. O zamandan bu yana, çevrimiçi işlevi olan birçok oyun piyasadan tamamen kaldırıldı.

SKG hareketini ilk öneren YouTuber Ross Scott, kampanyanın gelecekteki girişimlerine rehberlik etmek için bir "ölü oyunlar" listesi derledi. Scott'a göre, herhangi bir çevrimiçi işlevsellik biçimi gerektiren oyunların yüzde 70'i artık etkili bir şekilde "yok edildi."

SKG Dead Games List , kapatılan oyunları belgelemek için en iyi çabayı gösteren bir girişimdir ve %100 kapsamlı olmasa da değerli içgörüler sağlar. Liste, halihazırda çevrimdışı olan oyunları, çevrimiçi özelliklerini kaybetme riski taşıyan oyunları ve hayran yapımı yamalar veya proaktif geliştiriciler tarafından korunan oyunları içerir.

Resim

Scott, yakın zamanda yayınladığı bir videoda SKG ekibinin listeyi nasıl oluşturduğunu ve metodolojisini nasıl özetlediğini anlattı.

Bunlar, zorunlu çevrimiçi veya çok oyunculu bileşenlerle satılan tek oyunculu oyunları içerir. Scott'a göre, bunlar etkili bir şekilde "çevrimiçi oyunlar" olarak kabul edilmelidir, çünkü müşteriler tek oyunculu modlarda bile çevrimiçi öğelerden vazgeçemezler. Çevrimdışı çalışabilen "çevrimiçi" oyunları hariç tutsanız bile, Scott ankete katılan oyunların yüzde 68'inden fazlasının ya öldüğünü ya da kapatılma sürecinde olduğunu belirtti. Dahası, yayıncılar genellikle çevrimiçi gereksinimlerin gerçek kapsamını gizler. Bir oyun özel sunucu desteğini duyurabilir, ancak yine de çalışmak için şirket tarafından yönetilen "resmi" sunuculara güvenebilir ve bu da tek bir arıza noktası yaratır.

SKG hareketi, terk edilmiş çevrimiçi oyunların artan sayısını belgelemek için uygun bir wiki başlatmak için çalışıyor. Bu arada, kullanabileceğiniz iki harika kaynak , çevrimiçi gereksinimler ve oyun koruma hakkında bazı yararlı bilgiler sağlayabilen PCGamingWiki ve tüm başlıkların tam çevrimdışı işlevsellikle satıldığı GOG'dur - yaklaşan turbokapitalist kıyamete dayanmaya hazır.

Stop Killing Games web sitesi, giderek artan sayıda video oyununun resmi destek sona erdiğinde tamamen oynanamaz hale gelmek üzere tasarlandığını vurguluyor. Bu planlı eskitme uygulaması hem tüketicilere hem de dijital kültürün korunmasına zarar veriyor. Birçok ülkede yasallığı sorgulanıyor. SKG şu anda AB'yi çevrimiçi eskitmeye karşı yasa çıkarmaya zorlamak için Avrupa vatandaşlarından yeterli imza toplamak için çalışıyor.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/108058-mo ... games.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10626 kez

Re: Çoğu çevrimiçi oyun artık öldü

Mesaj gönderen burak35 »

Videodaki mavi arabalı oyun ne kadar güzelmiş...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21508 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorma benimde o dikkatimi çekmişti
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

ilk 90 lı yılların sonlarına doğru 98 falan sanırım bi nfs oynamıştım. O oyunu hatırlattı bana. 25 seneden fazla zaman geçmiş üstünden...
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2763 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Vallahi ben hiç araba oyunu oynamadım.Varsa yoksa, savaş oyunu (vurmalı-kırmalı) ....

COD 1
COD 2
COD 3
Batlefield 1942
Company Of Heroes
Verdum 1914 (birinci dünya savaşı Fransa Cephesi)
MOHAA AİRBORNE (2.Dünya Savaşı Normadiya ABD 101.Hava İndirme)
Silent Hunter III (2.Dünya Alman U-Boot ile gemi avı)

Yani varsa yoksa savaş oyunu....
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 979 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben de sadece bir iki oyun oynadım öyle hiç oyun bağımlısı biri olmadım çünkü oynayacak bilgisayarım yoktu :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Sportif oyunları daha çok severim ben. Mesela fifa çok sever çok oynardım.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön