- Bir haber karşıma çıkıyor, okuyayım diyorum. Haberin 2-3 cümlelik ilk paragrafı görünüyor. Gerisini okumak için abone olun uyarısı çıkıyor.
- Bir sorunla karşılaşıyorum, Google'da çözüm aratayım diyorum.
Sözde çözüm içeren bir makale çıkıyor karşıma.
"Falanca sorunu kökten çözmek için 3 harika yöntem".
Yöntemler:
Allah belanızı versin.
- Müzik dinleyeyim diyorum ya spotify'dan yada youtube'den sonuç çıkıyor. Sizin dandik platformlarınıza abone olmayacağım. Ben eski kafalıyım. Mp3 istiyorum. Korsan indirme sitelerinin yok olmasını geçtim, yasal yollarla satan site bile kalmadı. Her şeyin dijitale döndüğü yerde mp3 siteleri neden kapatılır anlayamıyorum.
- türk teknoloji sitelerinin içerikleri zaten berbat. birisi forumda soru soruyor, sistem detaylarını soruyorlar, bilmemne soruyorlar ama ya gerisi yok yada format at yan yatır tarzı tavsiyeler...
- bütün sitelerde yada platformlarda zoraki bir mobilleştirme olayı. Yapmış olmak için bir web sürümü yapmışlar ama yarım yamalak her şey. Asıl olay, bütün fonksiyonları mobil uygulama üzerinde. "Daha iyi bir deneyim için mobil uygulamamızı indirin". Neden? Webte kullanıcıları mobildeki kadar takip edemiyor yada reklam gösteremiyor çünkü.
Sizi bilmiyorum dostlar ama internetin şu halinden artık nefret eder hale geldim. Eskiden aradığım her şeyi gerekirse en incik cincik siteden bile bulabilir, sorunuma çözüm bulabilir, istediğim müziği edinebilirdim ama yıllar geçtikçe internet özgürleşeceğine daha da kapalı işe yaramaz bir hale geldi.
Yıldım yeminle, yıldım.
/rant