Microsoft'un kodlarının yüzde 30'unu yapay zeka yazıyormuş

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

Microsoft'un kodlarının yüzde 30'unu yapay zeka yazıyormuş

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin artık yazılımlarını destekleyen kodun %20 ila %30'unu yazmak için Yapay Zeka kullandığını açıkladı. Satya, bu Salı günü LlamaCon konferansında Yapay Zeka'daki gelişmeleri ve açık kaynak ekosistemine katkılarını görüşmek üzere Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e katıldı. Microsoft gibi büyük bir şirketin Yapay Zeka'ya bu kadar çok güvenmesi, bu teknolojinin yazılım geliştirmeyi nasıl devrim niteliğinde değiştirdiğinin altını çiziyor. Yine de, yeni yazılım geliştiricilerinin yaşadığı artan huzursuzluğa ve belirsizliğe de dikkat çekiyor.

Neredeyse her şirket belli bir ölçüde Yapay Zeka kullanır. Sundar Pichai, geçen yılki 3. çeyrek finansallarında Google'daki yeni kodun %25'inin AI tarafından oluşturulduğunu açıkladı . Şu anki haliyle, AI çoğunlukla tekrarlayan, veri ağırlıklı ve öngörülebilir görevleri desteklemek için oradadır ve bu da giriş seviyesi işleri azaltarak kurumsal verimlilikte gözle görülür bir kazanç sağlayacaktır. AI tarafından oluşturulan kodun son yıllarda önemli ölçüde iyileştiği doğru olsa da, üretim ortamının kontrolden çıkmamasını sağlamak için hala kıdemli geliştirici denetimine ihtiyaç duyuyor.

Mark ve Satya, tartışmalarının bir kısmını her şirketin AI benimseme ölçeğini ayrıntılı olarak açıklayarak geçirdiler. AI, Microsoft'un depolarındaki ve projelerindeki kodun üçte birini oluşturur. Meta CEO'su kesin bir rakam vermedi, ancak Llama AI modellerinin gelecekteki yinelemelerini oluşturmak için bir AI modeli için planları olduğunu özetledi. AI'yı AI tasarlamak için kullanmak mantıksız gelse de, AutoML adı verilen bu tasarım sürecini otomatikleştirmeye odaklanan özel bir alan var.

Resim

Satya Nadella, Microsoft'un C++'dan daha iyi sonuçlar elde ettiğini belirtti. Python'un daha basit sözdizimi, dinamik yazım stili, hata işleme ve bellek yönetimi gibi birkaç iyi neden var çünkü C/C++'da doğal olarak bir çöp toplayıcı bulunmuyor. Aynı şekilde, C/C++'da otomasyonu zor olabilen düşük seviyeli kodlar esas olarak ilgilidir. Muhtemelen bir sonraki büyük Windows güncellemesini AI'nın yazmasını istemezsiniz.

Bu tür gelişmeler doğal olarak yeni programcılar için iş kaybı endişelerine yol açıyor, özellikle de günümüzün rekabetçi iş piyasasında. Bununla birlikte, bir yazılım geliştiricisinin yapay zekayı görmezden gelmesi veya ona aşırı bağımlı hale gelmesi akıllıca olmaz. Temelleri kavrayan, yapay zekayı bir araç olarak nasıl kullanacağını bilen ve güçlü eleştirel düşünme becerilerine sahip dengeli bir yaklaşım, ileriye dönük en iyi yol gibi görünüyor. Geleceği tahmin etmek zor olsa da, bu yüzde muhtemelen değişecektir.

Kaynak :
https://www.tomshardware.com/tech-indus ... tten-by-ai
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3902 kez

Re: Microsoft'un kodlarının yüzde 30'unu yapay zeka yazıyormuş

Mesaj gönderen root@localhost »

Şimdi belli oldu herşey.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 861 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yapay zeka ile Windows 11 kodlarının neredeyse yarısını yazmıştı adamlar ki bu ilk değildi ve eminim son yapay zeka ile Windows yazma projesi olmayacaktır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Olaya tepkim ektedir. :lol:
Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Satyanın ikinci resmine bir ben mi uyuz oldum , yoksa adam harbiden gıcık mı :?:
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Bence harbiden gıcık, bakışıyla kendini insanlara tepeden bakan kibirli biri gibi gösteriyor. ;)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2427 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 01 May 2025, 11:03 Satyanın ikinci resmine bir ben mi uyuz oldum , yoksa adam harbiden gıcık mı :?:
Yok, verdiğin tepki gayet insancıl ve yerinde....

Geçen gün yapay zeka asistanım'a şöyle bir soru sordum :

Bu Microsoft CEO'su yerine ben Microsoft CEO'su olsaydım, Windows Ve Microsoft Neler Değişirdi?

Aman Allah'ım (c.c) resmen benim dönemimi kurguladı.Hem maddi hem de manevi olarak...

Sonuç:

Maddi olarak : Yıllık 400 milyon dolar hasılat
Manevi olarak : Windows XP SP3 dönemine benzer bir dönem.....

Yani , bu Salata'dan bir "CACIK" olmaz.Ama cacık yapmaya çalışıyorlar , sonuç ortada....
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Yapay zeka zaten hep pozitif takılıyor, daha kimseye en azından çevremdekilerden aldığım duyumla onlara senden bir cacık olmaz dediğini duymadım :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Satyanın ismine bile uyuz oluyorum. Tam dövmelik kendisi.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön