ABD'li 3 bilim insanı Türkiyedeki 6 şubat depremi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

ABD'li 3 bilim insanı Türkiyedeki 6 şubat depremi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Amerikalı Bilim Adamları, Türkiye'deki 2023 Depreminin kasıtlı olarak tetiklenmesi nedeniyle Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suç İşlendiği iddiası ve bu iddianın soruşturulması ve kovuşturulması ve sonucunun tüm dünyada duyurulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bir açık mektup gönderdi.

Açık mektup bir makale olarak, Sosyal Bilimlerde Araştırmalarında İlerlemeler Dergisi'nde,
1. Tıp doktoru Mark Whiteside,
2. Fizik ve nükleer kimya alanlarında çalışan J. Marvin Herndon ve Max Planck
3. Kimyasal Ekoloji Enstitüsü üyesi Ian Baldwin'in imzasıyla yayımlandı.

"Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Açık Mektup, Türkiye Cumhuriyeti'nde 6 Şubat 2023 Depremini Kasıtlı Tetikleme Nedeniyle Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suçlar İddiası" başlığıyla yayımlanan makalede, HAARP ve Tromsø gibi elektromanyetik radyasyonu büyük ölçüde yönlendirebilecek teknolojiler hatırlatırken; bu teknolojilerin "jeofiziksel sismik istikrarsızlık" oluşturma ihtimali değerlendirildi ve "Gizli Jeofizik Silah" vurgusu yapıldı.

6 Şubat depreminden kısa bir süre sonra -22 Mart 2023'te- yayımlanan makalenin özet kısmı şu şekilde:

Resim

"1968'de MacDonald, ordunun gelecekte depremleri tetikleyecek araçlar geliştirebileceği olasılığını öngördü: "Jeofizik savaşın anahtarı, az miktarda enerji eklenmesinin çok daha büyük miktarda enerji açığa çıkaracağı çevresel istikrarsızlıkların belirlenmesidir." 1997'de ABD Savunma Bakanı William Cohen, bu tür faaliyetlerde ordunun yer aldığını doğruladı. 2002'de Rusya Devlet Duması'nın 90 milletvekili, Birleşmiş Milletleri Amerikalıların yeni bir jeofizik silah üzerinde deneyler yaptığı konusunda uyardı ve uluslararası bir yasak talep etti. ABD, Norveç ve diğer ülkeler, depremleri tetikleyebilen elektromanyetik "iyonosfer ısıtıcılarına" sahiptir. 6 Şubat 2023'te, Suriye'nin kuzey sınırına yakın güney Türkiye'de 7,8 büyüklüğünde güçlü bir deprem meydana geldi, ardından Türkiye ve Suriye'nin bazı bölgelerini harap eden başka bir deprem ve artçı sarsıntılar meydana geldi, bildirildiğine göre ölü sayısı 55.100'ü aştı, çoğunluğu kadın ve çocuk, çok daha fazla sayıda yaralı ve tahmini 1,5 milyon kişi evsiz kaldı. Olaydan önce ve hemen sonrasında gerçek ve sahte haber raporları, burada açıklanan bilimsel gerçekler ve koşullar, 6 Şubat 2023 depreminin kasıtlı olarak tetiklendiği ve savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar oluşturduğu yönündeki iddialarımızın Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tam, kapsamlı ve eksiksiz bir şekilde araştırılmasını gerektirmektedir."

Resim

Kaynaklar :
https://www.habervakti.com/abdli-3-bili ... p-yazdilar
https://journals.scholarpublishing.org/ ... e/view/440
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 980 kez

Re: ABD'li 3 bilim insanı Türkiyedeki 6 şubat depremi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Anlamadığım şey neden gece 7.8 şiddetinde deprem olduktan sonra öğle vakti aynı şekilde 7.6 şiddetinde deprem meydana geldi, daha sonra artçı sarsıntılar devam etti ve bunlar eğer kasıtlı yapılmışsa ne amaçlandı, ne sonuca ulaşıldı ve bunu 11 ile, Kayseri civarı illere bu kadar güçlü yansıtmayı nasıl başardılar, neden Suriyede sürekli 4 ve üstü depremler oluşuyor, Ege denizinde neden sürekli deprem oluyor yoksa bu depremler kasıtlı olarak tasarlanıyor olabilir mi şeklinde kafada çeşitli sorular oluşturan bir haber bu fakat biraz doğru olma ihtimali olsa da biraz da bu haberde bu 3 adamın başvurusunun komplo teorisi ile hareket ediyor olabilme ihtimalinden kaynaklandığını da göz ardı edemeyiz diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

Re: ABD'li 3 bilim insanı Türkiyedeki 6 şubat depremi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

Mesaj gönderen velociraptor »

Bilim adamlarının Komplo teorisi ile "Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Açık Mektup" yazacaklarını sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bunu gündüz okumuştum. Kısa sürede 7 nin üzerinden 2 tane birden çok büyük ve şiddetli depremler bence olamaz. Ben mantıklı bulmuyorum bunu.
Yani bence herşey mümkün. Yabancıların bize karşı planlı programlı tuzağı kumpası olabilir bu olay. Çok çok şüpheli çünkü. Yer gök sallandı.
Şehirler yıkıldı. İnsanlar çok büyük zararlar gördü. Bu bence deprem değilde başka türlü bir felaketti. Bence kesinlike normal değildi.
Abd ve bazı ülkeler uzun süredir birçok şey için çalışmalar yapıyorlar. Bunu bende okumuştum bir yerlerde. Uzaktan tetiklenmiş olabilir bencede.
Hiçte mantıksız gelmedi bana. Sismik dalgamı gönderilir başka şeylermi yapılır bilemiyorum.