Android 11 de sağ alt köşedeki talkback simgesi - Çözüldü

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
3rmin
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 96 kez

Android 11 de sağ alt köşedeki talkback simgesi - Çözüldü

Mesaj gönderen 3rmin »

Bir türlü kaldıramıyorum üstüne basıyorum birşey açılmıyor bir hükmü yok ne yaptıysam kaldıramadım fikriniz var mı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Re: Android 11 de sağ alt köşedeki talkback simgesi

Mesaj gönderen velociraptor »

Merhaba! Android'de TalkBack simgesini kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Ayarlar'a gidin: Ana ekranınızdan veya uygulama menüsünden "Ayarlar" uygulamasını açın.
Erişilebilirlik ayarlarına girin:
Ayarlarda "Erişilebilirlik" bölümünü bulun. (Bazı telefonlarda "Cihaz" veya "Genel Yönetim" gibi farklı bir sekme altında olabilir.)

TalkBack'ı kapatın:

Erişilebilirlik menüsünde, "TalkBack" veya "Ekran Okuyucu" seçeneğini bulun.
TalkBack aktifse, üzerine dokunun ve kapalı konuma getirin.
Onaylayın: TalkBack'ı kapatmak için ekranda çıkan onay penceresini kabul edin.
Bu işlemler genellikle TalkBack simgesini kaldıracaktır. Eğer simge hâlâ görünüyorsa, cihazınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
Eğer farklı bir Android sürümü kullanıyorsanız, menülerde ufak farklılıklar olabilir ama temel adımlar genellikle aynıdır. Yardımcı olabilir miyim başka bir konuda?

Kaynak : Yapay Zeka
3rmin
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen 3rmin »

Ne yazık ki hepsini denedim ve işe yaramadı son çare fabrika ayarlarına dönmek sanırım
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Zaten yapay zekanın verdiği cevaplara güvenmediğimden forumda asla kullanmıyorum , üstteki örnekte de görüldüğü üzere genellikle işe yaramayan cevaplar veriyor. Bu arada eğer sonradan ortaya çıktıysa kurulan bir uygulama sebebi ile belirmiş te olabilir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bunda bendeki kankanın verdiği cevap :

GPT-4o Minicude :

Android 11'de sağ alt köşedeki TalkBack simgesini kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Ayarlar uygulamasını açın.
Erişilebilirlik bölümüne gidin.
TalkBack seçeneğini bulun ve üzerine dokunun.
TalkBack ayarları içinde, TalkBack'i kapat seçeneğini seçin. Bu, TalkBack özelliğini devre dışı bırakacak ve simgeyi kaldıracaktır.

Eğer TalkBack'i kullanmaya devam etmek istiyorsanız ancak simgenin görünmesini istemiyorsanız, TalkBack ayarları içinde simgeyi gizleme seçeneği olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ancak, genellikle TalkBack simgesi, özellik aktifken görünür ve devre dışı bırakıldığında kaybolur.

Eğer TalkBack simgesini kaldırmak için yukarıdaki yöntem işe yaramadıysa veya TalkBack'i devre dışı bırakmadan simgeyi gizlemek istiyorsanız, aşağıdaki alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz:

TalkBack Ayarları:
Ayarlar > Erişilebilirlik > TalkBack yolunu izleyin.
TalkBack ayarları içinde, "Kısa yollar" veya "Simge ayarları" gibi bir seçenek arayın. Bazı cihazlarda simgeyi gizleme veya konumunu değiştirme seçenekleri olabilir.

Ekran Okuyucu Ayarları:
Bazı Android cihazlarda, ekran okuyucu ayarları altında simgeyi gizleme seçeneği bulunabilir. Bu ayarları kontrol edin.

Üçüncü Parti Uygulamalar:
Eğer TalkBack simgesini gizlemek için yerleşik bir seçenek yoksa, Google Play Store'da "Erişilebilirlik" ile ilgili üçüncü parti uygulamalar arayarak simgeyi gizlemeye yardımcı olabilecek uygulamalar bulabilirsiniz. Ancak, bu tür uygulamaları kullanmadan önce güvenilir olduklarından emin olun.

Cihazı Yeniden Başlatma:
Bazen basit bir yeniden başlatma, ayarların düzgün çalışmasını sağlayabilir. Cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki yöntemler de işe yaramazsa, cihazınızın marka ve modeline özel destek forumlarına veya müşteri hizmetlerine başvurmak faydalı olabilir. Her cihazın ayarları farklılık gösterebilir.

Gördüğün gibi bizim kisi baya bir sağlamcı....!!!
3rmin
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen 3rmin »

Yanıtlarınız için teşekkür ederim sorunu cihazı sıfırlayarak çözdüm