Panasonic, uzun süre önce ölmüş kurucusunu yapay zeka olarak yeniden canlandırıyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21619 kez

Panasonic, uzun süre önce ölmüş kurucusunu yapay zeka olarak yeniden canlandırıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Ölen aktörleri modern medyada görünebilmeleri için geri getirmek uzun zamandır tartışmalı bir konu, peki ya uzun zaman önce ölmüş bir CEO'yu bir yapay zeka klonu olarak diriltip bilgeliğini mevcut çalışanlara aktarmaya ne dersiniz? Panasonic, 1989'da ölen kurucusu Kōnosuke Matsushita'nın yapay zeka versiyonunu yarattığı için bunun sorun olmadığını düşünüyor.

Kapak görseli: Matsushita'nın Osaka'daki Panasonic müzesindeki heykeli.

Panasonic, Japonya'nın "Yönetim Tanrısı" olarak bilinen adamla doğrudan etkileşime girenlerin sayısının her geçen yıl azaldığını belirtiyor .

Şirket, çalışanlarının Matsushita'nın mevcut Temel Yönetim Politikasının dayandığı yönetim felsefesini anlamalarının ve bunu "çağlar boyunca" aktarmalarının önemli olduğunu belirtiyor.

Tokyo Üniversitesi'ne bağlı Matsuo Enstitüsü, yapay zekayı birlikte geliştirdi. Matsushita'nın yazıları, dersleri, konuşmaları ve röportajları, Matsushita'nın kurduğu ve görünüşe göre hem ruhsal hem de maddi bolluğu sağlayarak insan toplumuna barış ve tatmin getirmeyi amaçlayan bir düşünce kuruluşu olan Panasonic'in Barış ve Refah Enstitüsü tarafından dijitalleştirildi.

Resim

Matsushita'nın 3.000'den fazla ses kaydı kullanılarak eğitilen yapay zeka, Panasonic'in kurucusunun düşünme, hareket etme ve konuşma biçimini taklit ederek, Matsushita'nın fikir ve düşüncelerini, yaşamı boyunca hiç tanışmadığı kişilere doğrudan iletebiliyor.

Panasonic, klonu daha da geliştirerek programı bir adım öteye taşımak ve kullanıcıların gerçek Matsushita'nın yapacağı şeylere dayalı yönetim kararları almasına yardımcı olmak istiyor.

Tüm bunlar oldukça endişe verici geliyor, özellikle de yapay zekanın sonunda iş kararlarına yardımcı olma planı. Bu, şirketlerin uzun süredir ölmüş CEO'ların yapay zeka versiyonları tarafından yönetildiği ve insan meslektaşlarının vereceği kararların aynısını verdiği bir geleceğe doğru atılan ilk adım olabilir mi?

Panasonic, "Üretken yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi, geleneksel araştırma sorularının doğrulanmasına yeni bir yaklaşım sağlıyor ve daha önce imkansız olan disiplinler arası araştırmaları yenilikçi yöntemler kullanarak üstlenmemizi sağlayacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Matsushita, Japonya'da büyük saygı görüyor ve ülkenin tüm zamanların en büyük iş liderlerinden biri olarak kabul ediliyor. İş dünyasındakiler için hala okunması gereken bir kitap olarak kabul edilen The Path dahil 40'tan fazla kitap yazdı.

Yapay zeka zombi haberleriyle ilgili olarak bir şirket, 1994 yılında Rogue One filminde hayatını kaybeden aktör Peter Cushing'in CGI canlandırması nedeniyle Disney ile dava açacak .

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105764-pa ... ement.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Re: Panasonic, uzun süre önce ölmüş kurucusunu yapay zeka olarak yeniden canlandırıyor

Mesaj gönderen burak35 »

İlginçmiş. Adam fiziken öldü. Ama yapay zeka ile bir şekilde yaşatılıyor gibi olacak. Panasonic te bir zamanların kaliteli markalarındandır.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 981 kez

Re: Panasonic, uzun süre önce ölmüş kurucusunu yapay zeka olarak yeniden canlandırıyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Panasonic disk sürücüsünü kullanıyorum onun adı da Matshita idi fakat benim mi şanssızlığım bilemiyorum çok fazla cd ve dvd okutamazdım. Yapay zeka böyle yaygınlaşırsa insanlar ileride daha çok işsiz kalırlar ki bunun sonu nereye varacak bekleyip göreceğiz.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Panasonic te kodak gibi Ssd çıkarır mı acaba ? :?:

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön