Çevrimdışıyken, Google Arama sıralamasında iki dalgalanma dönemi yaşadığımızı gördüm, biri 23 ve 24 Ekim Çarşamba civarında başladı ve ardından son 24 saatte 26 ve 27 Ekim'de başladı. Hatırlatma olarak, 19 ve 20 Ekim'deki oynaklığı ve ardından 15 Ekim , 10 Ekim ve ondan önce 2 Ekim'deki oynaklığı ele aldık ve bu birkaç gün sürdü. Google Ağustos 2024 çekirdek güncellemesi 15 Ağustos'ta başladı ve resmi olarak 3 Eylül'de tamamlandı . Ancak tamamlandıktan sonraki gün ve tamamlandıktan haftalar sonra bile hala çok oynaktı ve durulmadı.
6 Eylül civarında , 10 Eylül civarında ve belki 14 Eylül civarında büyük sinyaller gördük . Ayrıca 18 Eylül civarında , geçen hafta sonu ve 25 Eylül ve 28 Eylül civarında hareketler gördük . Şimdi de görünen aynı şey.
Google Arama'daki web sitelerinin %90'ından fazlasını etkiledi. Birçok kişi bununla ilgili geri bildirimlerini paylaştı, birçoğu artık trafiklerinin olmadığını ve "Trafik Durduruldu" gibi göründüğünü gördü. 25 Ekim'den sonra konu oldukça büyüdü, öncesinde sadece Twitter'da konuşuyorduk ve bazı SEO ajansları bile bu konuyu haber yapıyordu.Bu sorun, sıralama sorunuyla başlayan ve sonrasında sıralama sorunu hakkında rapor vermeye veya konuşmaya bile tenezzül etmeyen son Yardımcı İçerik Güncellemelerinden beri devam ediyor. Google hala bu sorunu kabul etmedi. Asıl sorun bu.
Google bugün Brezilya'da organik trafiği tamamen kapattı. Semrush sensörü normal(8,9), ancak trafik durduruldu.
Vay canına, bugün trafik öldü. Sanki benim trafiğim de hafta sonu tatiline çıkmış gibi.
En kötüsü de Noel'e yaklaştığımızda sanki websitem yokmuş gibi oluyor.
Neden az veya hiç veri içermeyen kategori sayfalarım dizine ekleniyor ve ilk sayfada görünüyor, içerik içeren sayfalar ise hiçbir yerde bulunamıyor? Bu yeni güncelleme SERP'leri tamamen mahvetti. Başkaları da bu davranışı gözlemliyor mu?
"Bilgilendirici" sitem sıralama ve trafik açısından istikrarlı görünüyor ancak rakiplerin birinci sayfadan üçüncü sayfaya düştüğünü ve birkaç saat sonra tekrar orijinal pozisyona döndüğünü görüyorum, bu tam bir akış ve daha önce hiç görmediğim bir şey, aylardır, saat saat sürekli hareket halindeler... Ne yapıyorlar?
Bugün güncelleme mi oldu ? Burada büyük düşüş var!
Mevcut kaosu anlayan var mı? İyi bir sıralamaya rağmen, trafiğim Cuma gününden beri önemli ölçüde düştü ve her geçen gün daha da azalıyor. Aynısı son birkaç günde konuştuğum diğer birçok web sitesi sahibi için de geçerli. Özellikle Google trafiğinin Ağustos ayından beri önemli ölçüde arttığını düşünürsek. Mağazada da aynı: Cuma gününe kadar satışlar iyiydi, şimdi yine zombi trafiği var.
Bugün yine büyük dalgalanmalar var, dün Mart ayına geri dönüş yapmış gibi görünüyorlardı... şimdi son birkaç saatte geri dönüşün geri dönüşü gibi görünüyor. Bence bu yeni norm ve G'nin reklam kullanmıyorsa herhangi bir şirketin/sitenin herhangi bir istikrara sahip olmasını engellemek için organikleri sürekli akış halinde tutmak için yaptığı bir başka para kapma girişimi?!

Mesele şu ki, hiçbir Google hizmetine güvenmek söz konusu değil. Ücretli olmadıkları sürece, ve o zaman bile, aynı şeyi düşünüyorum. Analytics va GSC. Sıfır doğruluk. Anlamsız.
Sıralamalar?
Dürüst olmak gerekirse, bu noktada iki yol görüyorum: Aramayla ne yaptıklarına dair hiçbir fikirleri yok. Gelir odaklılar ve hala gelir uğruna iyi içerikleri öldürüyorlar. Kişisel deneyimlere dayalı makaleler yazdığım yeni bir sitem var. İnsanların aradığı türden. Oturum başına ortalama 4,5 dakikalık etkileşim sürem, kullanıcı başına 2,2 oturumum, kullanıcı başına 3,7 görüntülemem var ve yine de 5 Ekim'den itibaren sıralamalarımda büyük bir düşüş yaşadım. Yorumlarda yapay zeka kullanılmadı, blogda paylaştığım şeyleri paylaştığım için bana ulaşan ve teşekkür eden insanlar oldu. Yüzlerce kişi. Ama sıralamalarda düşüş yaşıyorum. Sinirli değilim çünkü umursamıyorum ve amaç para kazanmak değildi, ancak yukarıda paylaştığım metrikler Google'ın bakması gerekenler değilse, o zaman en önemli olan şey nedir? Hiçbir teknik sorun yok. Hiçbir zaman bir bağlantı satın almadım, sayfa hızı sorunum olmadı, sitede bu tür hiçbir şey yok.
Kaynaklar :
https://www.reddit.com/r/SEO/comments/1 ... h_oct2024/
https://www.seroundtable.com/google-sea ... 38306.html