Microsoft Windows XP tabanlı bir bilgisayara yeni bir donanım aygıtı veya yeni yazılım yükledikten sonra asagıdaki belirtilerden biriyle karsılasabilirsiniz:• Bilgisayar sürekli olarak yeniden baslatılır.
• Mavi ekranda bir hata iletisi alırsınız.
ÇÖZÜM:
Adım 1: Yeni donanımları sökün
Yeni bir donanım aygıtı taktıysanız, aygıtı sökün ve Windows XP'yi yeniden baslatmaya çalısın. Aygıtı söktükten sonra Windows XP'yi baslatabilirseniz, güncellestirilmis sürücüler edinmek veya diger bilinen sorunlar hakkında bilgi edinmek üzere aygıt üreticisine basvurun.
Adım 2: Windows XP'yi güvenli modda baslatına. Bilgisayarı yeniden baslatın. Bos bir ekran görüntülendiginde art arda F8 tusuna basın.
b. Güvenli Mod'u tıklatın ve sonra ENTER tusuna basın.
c. Bir Windows sürümü seçmeniz istenirse, dogru sürümü seçin ve sonra ENTER tusuna basın.
Adım 3: Sürücüye Geri Dön özelligini kullanına. Aygıt Yöneticisi'ni baslatın. Bunu yapmak için, Baslat'ı ve sonra Çalıstır'ı tıklatın, devmgmt.msc yazın ve Tamam'ı tıklatın.
b. Sürücüsünü geri yüklemek istediginiz aygıtı çift tıklatın.
c. Sürücü sekmesini ve sonra da Sürücüye Geri Dön dügmesini tıklatın.
Adım 4: Soruna bir üçüncü taraf programın neden olup olmadıgını belirleyin
Not Tüm Microsoft hizmetlerini devre dısı bıraktıktan sonra bilgisayarı yeniden baslatırsanız, Sistem Geri Yükleme yardımcı programı devre dısı bırakılır ve tüm sistem geri yükleme noktaları kaybolur. Bu nedenle, baglantı sorunlarını giderirken Msconfig kullanarak tüm Microsoft hizmetlerini devre dısı bırakmanız önerilmez.a. Baslat'ı tıklatın, Çalıstır'ı tıklatın, msconfig yazın ve Tamam'ı tıklatın.
b. Genel sekmesini tıklatın, Seçmeli Baslangıç'ı tıklatın, sonra da Sistem Hizmetlerini Yükle dısındaki tüm onay kutularını tıklatıp temizleyin.
c. Hizmetler sekmesini ve sonra da Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle'yi tıklatın.
d. Tümünü devre dısı bırak'ı tıklatın.
e. Tamam'ı tıklatın ve bilgisayarı yeniden baslatın.
Windows XP baslatılırsa, 5. adıma geçin. Windows XP baslatılmazsa 6. adıma gidin.
Adım 5: Çakısmaya neden olan programı veya yardımcı programı belirleyina. Baslat'ı tıklatın, Çalıstır'ı tıklatın, msconfig yazın ve Tamam'ı tıklatın.
b. Baslangıç sekmesini tıklatın.
Listelenebilecek girdilerin sayısı nedeniyle, çakısmaya neden olan programı asagıdaki eleme yöntemiyle belirlemeniz önerilir:1. Listelenen ögelerin yaklasık olarak yarısını seçin ve Tamam'ı tıklatın.
2. Bilgisayarı yeniden baslatın.
Not Windows XP baslatılmazsa, bilgisayarı güvenli modda baslatın.
3. Çakısmaya neden olan programı belirleyinceye kadar bu eleme islemine devam edin.
c. Programını kullanmıyorsanız kaldırmanız önerilir. İsterseniz, programı bilgisayar baslatıldıgında baslamayacak sekilde de yapılandırabilirsiniz.
Not Bu yapılandırmayı gerçeklestirme ile ilgili bilgi için yazılım satıcısına basvurmanız gerekebilir.
Adım 6: Soruna bir üçüncü taraf hizmetin neden olup olmadıgını belirleyina. Baslat'ı tıklatın, Çalıstır'ı tıklatın, msconfig yazın ve Tamam'ı tıklatın.
b. Hizmetler sekmesini tıklatın, tüm hizmetleri devre dısı bırakın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
c. Bilgisayarı yeniden baslatın.
Windows XP baslatılırsa 7. adıma geçin. Windows XP baslatılmazsa 8. adıma gidin.
Adım 7: Çakısmaya neden olan hizmeti belirleyina. Baslat'ı tıklatın, Çalıstır'ı tıklatın, msconfig yazın ve Tamam'ı tıklatın.
b. Hizmetler sekmesini tıklatın.
c. Listedeki hizmetlerin yarısını etkinlestirin ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
d. Bilgisayarı normal modda yeniden baslatın.
Not Windows XP baslatılmazsa, bilgisayarı güvenli modda baslatın.
e. Soruna neden olan hizmeti belirleyinceye kadar bu isleme devam edin. Hizmeti kaldırmanız veya devre dısı bırakmanız önerilir.
Not Bunun nasıl yapılacagı ile ilgili bilgi için programın gelistiricisine basvurmanız gerekebilir.
Adım 8: Bilinen Son İyi Yapılandırma özelligini kullanarak bilgisayarı baslatına. Bilgisayarı baslatın.
b. "Baslatılacak isletim sistemini seçin" iletisi görüntülendiginde F8 tusuna basın.
c. Windows Gelismis Seçenekleri menüsü görüntülendiginde, OK tuslarını kullanarak Bilinen Son İyi Yapılandırma (çalısan en son ayarlarınız seçenegini belirleyin ve ENTER tusuna basın.
d. Bilgisayarınızda baska isletim sistemleri çalıstırıyorsanız, OK tuslarını kullanarak Microsoft Windows XP'yi seçin ve ENTER tusuna basın.
Notlar• Bilinen Son İyi Yapılandırma özelligini kullanarak, bilgisayarınızın donanımına uygun olmayan yeni yüklenmis sürücüler gibi yapılandırma sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz. Bu özellik eksik veya bozuk sürücüler ve dosyalar nedeniyle olusan sorunları gidermez.
• Bilinen Son İyi Yapılandırma özelligi bilgisayarınızı son kapattıgınız sırada kaydedilen bilgileri kullanır. Bu bilgiler, kayıt defteri ayarlarını ve sürücüleri geri yüklemek için kullanılır. Bu nedenle, bu özelligi yalnızca bilinen son iyi yapılandırmayı kullanarak bilgisayarı geri yüklemeden önce bilgisayarı basarılı biçimde baslatabilirseniz kullanabilirsiniz.
• Bilinen Son İyi Yapılandırma özelligini kullanarak bilgisayarı baslattıgınızda, son basarılı baslatmadan sonra yaptıgınız degisiklikler kaybolur.
Adım 9: Windows XP'yi onarına. Tüm virüsten koruma programlarını ve BIOS düzeyi virüsten korumayı kapatın. Yardım için, ilgili yazılım el kitabına veya çevrimiçi Yardım'a bakın.
b. CD veya DVD sürücüsünün, bilgisayarın BIOS ayarlarındaki ilk öncelikli baslatma aygıtı oldugundan emin olun. Bunun nasıl yapılacagını ögrenmek için bilgisayarla birlikte verilen belgelere bakın.
c. CD veya DVD sürücüsüne Windows XP CD-ROM'unu yerlestirin ve bilgisayarı yeniden baslatın.
d. "CD'den önyüklemek için herhangi bir tusa basın" istemi göründügünde, bilgisayarın Windows XP CD-ROM'undan baslatılması için herhangi bir tusa basın.
e. Bilgisayar CD-ROM'dan basladıgında, donanımınız denetlenir ve sonra bir seçenek seçmeniz istenir. ENTER tusuna basın.
f. Lisans Sözlesmesi'ni kabul etmek için F8 tusuna basın.
g. Geçerli Windows XP yüklemeniz listelenir ve sonra bir seçenek seçmeniz istenir. Otomatik onarma islemini baslatmak için R tusuna basın. Windows XP onarıldıktan sonra bazı donanımları degistirdiyseniz, Windows XP'yi yeniden etkinlestirmeniz gerekebilir.
Adım 10: Sistem Geri Yükleme özelligini kullanın
Yöntem 1: Windows XP baslatılmazsaa. Bilgisayarı yeniden baslatın ve ilk baslatma sırasında F8 tusuna basarak bilgisayarı bir komut istemiyle Güvenli Mod'da baslatın.
b. Bir yönetici hesabını veya yönetici kimlik bilgileri olan bir hesabı kullanarak bilgisayarda oturum açın.
c. Komut istemine asagıdaki komutu yazın ve ENTER tusuna basın:
%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe
d. Ekranda görüntülenen yönergeleri izleyerek, bilgisayarı önceki bir durumuna geri yükleyin.
Yöntem 2: Windows XP baslatılırsaa. Bir yönetici hesabı kullanarak Windows'da oturum açın.
b. Baslat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin, Sistem Araçları'nın üzerine gelin ve sonra Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme baslatılır.
c. Sistem Geri Yüklemeye Hos Geldiniz sayfasında, Bilgisayarımı önceki bir durumuna geri yükle seçenegi henüz isaretli degilse isaretleyin. Daha sonra, İleri'yi tıklatın.
d. Bir Geri Yükleme Noktası Seçin sayfasında, Bu listede bir geri yükleme noktasını tıklatın listesinde en son sistem denetim noktasını, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin gerçeklestirecegi yapılandırma degisikliklerini listeleyen bir ileti alabilirsiniz. Tamam'ı tıklatın.
e. Geri Yükleme Noktası Seçimini Onayla sayfasında İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme özelligi, önceki Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve bilgisayarı yeniden baslatır.
f. Bilgisayarda Yönetici olarak oturum açın. Sistem Geri Yükleme Geri Yükleme Tamamlandı sayfası görüntülenir.
g. Tamam'ı tıklatın.
xp surekli kendini yeniden başlatıyor
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim: