lenovo boot menu hak

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

lenovo boot menu hak

Mesaj gönderen mehoaga »

Değerli arkadaşlar;
Hepinize Allah'ın selamını vererek başlıyorum.
Gelelim soruna , şimdi 3 gün önce bir laptop aldım "Hepsiburada" sitesinden aldığım bilgisayarın özellileride şöyle "Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 Intel Core i3 1215U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" ürün geldi bataryası boşmuş doldurdum sonra bios una girdim f2 tuşuyla. Herneyse boot ekranında "boot menu" diye bir yer çıkmıyor. aç kapa derken lenovo ürün danışmanını aradım neymiş flash bellekte sorun olacağını söyledi. Peki benim eski asus bilgisayarda usb ler görüyorda oluyorda neden bunda olmuyor. Neyse bana win11 kurmamı söyledi ; söylededide ne alaka yeni gelen laptopta her iki tarafında usb var. Bende 2 flash disk birinde win 10 diğerinde win8 yüklü ve eski makinada hem görüyor hemde çalışıyor sorunsuzca.
Herneyse baktım olmadı hepsiburada müşteri temsilcisini aradım ürünü geri alalım bakalım inceleyelim olmazsa para iadeniz yapılır dediler. İyi güzel ürünü geri gönderdim para iadeside oldu. Bende başka bir model olanı almaya karar verdim.

"Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 Intel Core i3 1215U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" bunu aldım ürün geldi açtım batarya boş tabi hemen şarj ettim neyse flash bellekleri taktım bunda da aynı sorun var. Usb ler hiç bir şekilde flah belleği görmüyor. Hem sol taraftaki usb hemde sağ taraftaki usb. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. :(

Resim

bilgisayar açıldığında aşağıdaki ekran geliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21145 kez

Re: lenovo boot menu hak

Mesaj gönderen velociraptor »

Forumda lenovo kullanan arkadaş sayısı fazla eminim yardımcı olacaklardır.
İsterseniz Resimleri direkt link şeklinde verin , tıkladığımızda açılsın.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 25 May 2024, 19:14 Forumda lenovo kullanan arkadaş sayısı fazla eminim yardımcı olacaklardır
İsterseniz Resimleri direkt link şeklinde verin , tıkladığımızda açılısın
Tarkan hocam;
Değerli yanıtınıza teşekkürler ederim.
Uzun süredir giremediğim için resim nasıl gönderiliyor beceremedim. Anlayışınıza sığındım.
Konuyla lakalı değil ama oda beni buldu. Rrabbim beni affetsin "beyin kanaması" geçirdim. Bazı şeylerde zorlansamda şurum yerinde ama en ufak bir gürültüde dikkatim dağılıyor.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Resim

bilgisayar açıldığında aşağıdaki ekran geliyor.

Resim

burda ne yapma gerekiyor bilemedim
https://r.resimlink.com/32qwQKys-NZ.jpg
youtube de videolarına baktım ama secure boot'u kapatın deniyor kapatsanda kapatmasanda aynı usb ler flash belleği görmüyor.

Arkadaşlar bana biosta ne yapmam veya yapmamam gerekeni söylerseniz beni çok sevindirisiniz. Yoksa buda iadeyemei gidecek yoksa. :(
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Şimdi elimde bulunan sandisk flash bellekteki win 10 u diski biçimlendir diyip komple temizledim. Ve rufus un son sürümünü indirip winsowsun sitesinden win 10 iso dosyasını rufus aracaılığılı ile flash belleğe aktardım. Bu arada videolardan baktığım kadarıyla "mbr" değil de "GPT" olarak ve fat32 biçiminde yükledim ve laptopa taktım yine aynı biosta boot ekranında "boot menu" kısmı yok çıkmıyor yani.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Mesaj gönderen burak35 »

@mehoaga geçmiş olsun. Cihaz güzel gibi. Donanımlarıda yeterli gibi. 2 sorum var size.
Acaba kulladığınız flash bellekler usb 2.0 mı ?
Lenovo belkide yeni olduğu için Usb 2.0 flash belleklerle uyumsuz olabilir diye geldi aklıma emin olmamakla birlikte.
İkinci sorum acaba Boot menü tuşunu buldunuz mu? Pc kapatıp Flash belleği tekrar takıp boot menü tuşuna basıp Boot menüyü açtırmayı deneyin.
Sonrasındada formata geçmeye çalışın.
Buarada bendede Biosa F2 ile giriliyor. Ben casper kullanıyorum ama. Bende Boot menü tuşuda Esc.

Birde şu linkteki konyua bakın boot menü tuşunu bulmak için. Umarım çözersiniz.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/b ... ani.10898/

Lenovo ideapad için boot menü tuşuna F12 demişler bi deneyin isterseniz. Umarım Flash belleği boot ettirir formata geçersiniz.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 25 May 2024, 20:06 @mehoaga geçmiş olsun. Cihaz güzel gibi. Donanımlarıda yeterli gibi. 2 sorum var size.
Acaba kulladığınız flash bellekler usb 2.0 mı ?
Lenovo belkide yeni olduğu için Usb 2.0 flash belleklerle uyumsuz olabilir diye geldi aklıma emin olmamakla birlikte.
İkinci sorum acaba Boot menü tuşunu buldunuz mu? Pc kapatıp Flash belleği tekrar takıp boot menü tuşuna basıp Boot menüyü açtırmayı deneyin.
Sonrasındada formata geçmeye çalışın.
Buarada bendede Biosa F2 ile giriliyor. Ben casper kullanıyorum ama. Bende Boot menü tuşuda Esc.

Birde şu linkteki konyua bakın boot menü tuşunu bulmak için. Umarım çözersiniz.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/b ... ani.10898/

Lenovo ideapad için boot menü tuşuna F12 demişler bi deneyin isterseniz. Umarım Flash belleği boot ettirir formata geçersiniz.
burak35 kardeşim değerli yanıtın için teşekkürler ler. Valla o kısmını pek fazla inceleme şansım olmadı zannedersem 2.0 olabilir.
2. boot menuye girmek için f12 ama flash disk takılı ama hikaye. biosa da f2 ile giriyorum. 2 tarafında usb girişi var ama her ikiside aynı flashı görmüyor. Biosta "boot" kısmında "boot menu " diye bişey yok çıkmıyor.
Kullanıcı avatarı
bekobey
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 202 kez

Mesaj gönderen bekobey »

Merhaba;
Bilgisayarınız tam kapalı iken açma/kapama tuşuna basar basmaz F2 tuşuna birkaç defa basınız.
BIOS açılacaktır. Ok tuşları ile Boot sekmesine geliniz. Ayarları aşağıdaki gibi değiştiriniz.

Boot Mode = Legacy Support
Boot Priority = UEFI First
USB Boot = Enabled
PXE Boot to LAN = Disabled

F10 tuşuna basıp Save için Yes/Evet seçiniz.
Bilgisayar açılırken F12 boot seçiminde, Her iki usb girişini deneyiniz birinden boot işlemi yapabilmeniz lazım.
Şu an bu ayarlarla USB'den boot alabiliyoruz. (ventoy USB 2.0 bellek ile)
Resim
En son bekobey tarafından 25 May 2024, 20:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

bekobey yazdı: 25 May 2024, 20:46 Merhaba;
Bilgisayarınız tam kapalı iken açma/kapama tuşuna basar basmaz F2 tuşuna birkaç defa basınız.
BIOS açılacaktır. Ok tuşları ile Boot sekmesine geliniz. Ayarları aşağıdaki gibi değiştiriniz.

Boot Mode = Legacy Support
Boot Priority = UEFI First
USB Boot = Enabled
PXE Boot to LAN = Disabled

F10 tuşuna basıp Save için Yes/Evet seçiniz.
Bilgisayar açılırken F12 boot seçiminde, Her iki usb girişini deneyiniz birinden boot işlemi yapabilmeniz lazım.
Şu an bu ayarlarla USB'den boot alabiliyoruz. (ventoy USB 2.0 bellek ile)
Yanıtınız için teşekkürler ler. yalnız boot ekranında o yazdıklarınız yok. Sadece boot ekranında
fast boot enabled
usb boot enabled
PXE boot to lan enabled
IPV4 PXE first enabled
bunlar var.
Aaaah keşke o dedikleriniz olsa 1 adım yürüycemde yok kardeşim yok. :-)
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Aklıma geldi diyelimki 3.0 flash aldık windowsu yükledik yine aynı sorunla karşı karşıya geleceğim gibime geliyor. Neden derseniz boot ekranında "boot menu" diye bir şey çıkmıyor.
Boot Mode = Legacy Support Bu yazdığınız bende yok çıkmıyor. Yani dediğiniz gibi seçim yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
bekobey
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen bekobey »

Şimdi aşağıdaki gibi Configuration menude resimdeki gibi
USB Legacy Enabled mi bir bakar mısınız?
Değilse Enabled Yapın ve Boot Menuye tekrar bakın!

Resim
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Sayın bekobey kardeşim "USB Legacy Enabled" mi bir bakar mısınız? demişsiniz ama oda yok ne yazıkki
Kullanıcı avatarı
bekobey
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen bekobey »

Configuration sekmesinde;

BIOS Back Flash'ı "Enabled",
Hotkey Mode ve Flip to Boot'u "Disabled" yapın

Security sekmesinde
Device Duard Disabled
Secure boot Disabled yapıp

Boot Sekmesinde
fast boot Disabled
usb boot enabled
PXE boot to lan Disabled
IPV4 PXE first Disabled

ve ardından F10 tuşu + yes enter ile ayarları kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve F12 ile BOOT menüsüne bakın.

ayarlarınız böyle kalsın hala olmuyor ise başka USB bellek, harici HDD, harici DVD ile deneyin.
hatta enteresan gelebilir ama bir kere başıma geldi USB çoklayıcı hub ile boot önyüklemeyi yapmıştım.

sizinle aynı sorunu yakın zamanda yaşayanlar olmuş linklerini aşağıya bırakıyorum. İyi şanslar dilerim. Elimden bu kadarı geliyor.

https://forum.donanimarsivi.com/konu/le ... im.920253/

https://www.technopat.net/sosyal/konu/l ... r.1187047/

Burada da Bir Çözüm Önerisi Yapmışlar HARİCİ HDD ile çözmüşler.

https://windowsreport.com/default-boot- ... ot-failed/
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21145 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Lenovo nun kendi sitesinde aynı durumu yaşayan kişi de iade etmiş , ilginç bir durum.
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Ide ... 449?page=2
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Mesaj gönderen burak35 »

@mehoaga flash belleği değiştirip usb 3.0 la deneyin. Birde farklı rufus sürümü yada ventoy la deneyin. Umarım işe yarar.
Yada cihazın biosta başka bi sorun olabilir. Ayarlarını değiştirip denemek lazım tek tek. Windows 11 de deneyin.