dvd -rw sorunu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

dvd -rw sorunu

Mesaj gönderen dnzbzkn »

arkadaslar kendime maxell marka 2 adet ve samsung marka 1 adet silinebilir dvd rw disk aldım.bunlara program fil sarkı ne war ne yok atıp siliyodum.ard arda kullanmıyrdum ama.silip tekrar yazma islemini en fazla 15 kez yapmısımdır aldıgımdan bu yana.daha alalı 6 ay felan oluyo.fakat simdi taktıgımda pc ye okumuyor dvd rw.donuyor.neroyla içindekileride silemedim.öylece kadı.naapıcamıda bilmiyorum.
bana su anda cok lazımlar ama kullanamıyorum.forumda daha yeniyim bu 2. msjım lütfen yardımcı olun arkadaslar.tesekkürler...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12498 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

viewtopic.php?p=89227#89227
birde üstteki linkte yeralan nero ile deneyiniz
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

werdigin neroyla denedim.fiziksel olarak tamamen sildim 17 dk sürdü.fakat digerlerini böyle silemedim.olmadı. yine kitlendi.yapabilcecegim bise warmı.ayrıca program için tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

tavsiyem ayni islemi baska bir Pc de denemenizdir , bu kilitlenme sanki sisteminizle ilgili gibi geldi bana
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

diger bütün dvd disklerini takıyorum ve sorunca calısıyo buna dvd rw da dahil.baska pc lerde de denedim.aynı sey onlardada oluyo.dvd rw bi sorunmu war acaba.olsa bile werdiginiz programla nasıl birini düzelttimde digerini düzeltemedim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Belkide cizik vardir veya Cd kullanilmaz hale gelmistir , ben Tüm Mp3 arsivimi bir Cd ye yazdirmistim ve 6 ay kadar hic dinlemedim sonra , aklima geldi ve dinlemek istedim %60 i bozulmustu , kisacasi baazen üretimden kaynaklanan veya baska nedenlerle Cd ler kullanilmaz hale geleiliyor , eger cizik varsa yüzeyine dismacunu sürüp yaydirin ve sonrada bir bezle üzerini silin , cizikler dolacagindan Cd deki verilerin bir kismini kurtarabilirsiniz , veya asagidaki yazilimi deneyin:
viewtopic.php?t=6589
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

herhangi bir çizik veya hasar yok baktım.aynısından bi arkadasımda kullanıyo hala aynı sapasaglam hiç bir sorun cıkmadı.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

bakın her dvd rw diskinin ömrü aynı degildir siz 6 aydır kullanıyormussunuz.ben 2 kere kullandım ve bir daha kullanamadım. maalesef belirli bir yazılıp silmeden sonra dvd lerinömrü tükeniyor...ömrü bitmis olabilir

kolay gelsin