Donanım seçen SSD markaları

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 292 kez

Donanım seçen SSD markaları

Mesaj gönderen burakhi »

Merhaba, eski sistemler de kullandığım ucuz marka ssdler Xp kurulumun da sorun çıkartıyordu geçenler de i7 makineye win10 kurarken aynı sorunu yaşadım. Ana kart gigabyte eski sayılır DDR3 ama i7 desteği var neyse.

Kurulum da format dosya yükle vb. Sonrasın da Yeniden başlatma sonrası reset eder gibi kapanıp kurulum devam etmiyor hata veriyor.

Hadi Xp eski ama win10 da benzer sorun olunca Kingston SSD taktım ve sorunsuz win 10 kurulum yaptım.

Diğer makineye de SSD kurulum yapılmayınca HDD takıp Xp kurmuştum ona da kington aldım sorunsuz kurulum yaptı

Sorun tespit ettiğim iki marka var. Resimleri de ekleyeceğim

1. Hikvision
2. Bory

https://hizliresim.com/jqvieln

Bunlar donanım seçiyor ikisi de eski HP slim kasalardan söküldü win10 kuruluydu ama farklı donanım da sorun çıkarttılar.
En son burakhi tarafından 18 May 2024, 00:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21123 kez

Re: Sorunlu SSD markaları

Mesaj gönderen velociraptor »

Bilgi için Teşekkürler alacak arkadaşların işine yarayacaktır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Re: Sorunlu SSD markaları

Mesaj gönderen burak35 »

Donanımla yazılımla az alakalıdır bu olay. Genelde Tamamen Ssd ile alakalı bu durum. Hikvision kaliteli bi marka değil zaten. Vasattan hallice.
Bir nevi düşük maliyetli dandik bi ürün. Kronik sorunlu çok fazla ssd var. Ama bazı siteler bunu kabul etmeyip ısrarla öneriyo malum site gibi.

Mesela bende kronik sorunlu olduğunu bildiğim ssdleri yazayım. Yakın zamanda ssd alacak olan varsa bu markalara dikkat etsin.

Kronik sorunlu ssd marka ve modelleri;
Kingston A400
Wd Green (yeşil seri)
Crucial BX500
Kioxia
Sandisk
Adata SU 630 635 650
Toshiba TR200
James Donkey
Team gx yada Team force
Hi Level

Tabi bunlar kronik sorunu olduğunu bildiğim ssd ler. Bunların yanında Hikvision gibi adı sanı belli olmayan kıytırık markalarda var.
Bu markalarada kronik sorunlu olmasada potansiyel olarak sorun çıkartma ihtimali olan ssd ler. Bunların çoğunda firmware ve toolbox yok.
Ve bunların çoğuda popüler değil.
Mesela bu markalarda aşağıdakilerdir bana göre;
Hikvision
Alpin plus
Stormax
Netac
Fury E-Sport
Everest
Oleas ribella
Ritek panther
Colorful
Pioneer
Bory
Turbox
Afox
Ezcool
Dahua
Patriot
Kingspec
Twinmos
Agi
Bugatek
Codegen
Rexdragon
Simple
İzoly
Fly Sv
Geil Zenith
Longline
Mld
Apacer
Goodram
Concord plus
Leven
Silicon power
Transcend
Biostar
Pny
İSonic

Özellikle bu 2 inci kısmı iyi inceleyin. Buradaki Ssdlerden adını sanını duyduklarım hakkında bilgim olanlar var.
Ama genel olarak kalite olarak ve yazılımsal olarak malesef düşük ve zayıf donanımlardır bana göre.
Daha öncede dediğim gibi çoğunda ya Firmware yok yada toolbox yok. Tabi bu ssdlerden herhangi birini alıp sorun yaşamayabilirsinizde.
Bu tamamen şans işi. Ama işi hiç bi zaman şansa bırakmamak lazım. Bu ssdlerden alıp sorun yaşamama ihtimalide çok düşüktür bana göre.
% 10 diyelim gitsin. O yüzden Ssd alırken iyi araştırmak lazım. Sonuçta Ssd yi boot drive yapacağız. Ve tüm sistem yükünü çekecek.
Kalitesiz bir donanım olursa sorun yaşama ihtimali malesef yüksektir. Siz siz olun, Ssd alırken iyi araştırın vede dikkatli olun.
SataFirm sayı harf falan filan yazarsa bilinki Ssd nin Firmware yazılımı uçmuştur.
Ssd böyle adı sanı belli olmayan uyduruk bi markaysada hiç birşey yapamazsınız. Ssd yi kurtarma şansınız yok. Geçmiş olsun.

Tüm Bunların yanı sıra aşağıdaki Marka / Model ssd leride bana göre güvenle alabilirsiniz.
Samsung evo pro serileri
Wd Blue
Wd Red
Wd Black
Kingston DC500M DC600M
Msi spatium
Corsair
Micron
Gigabyte
Crucial MX500 P3 P5
Lexar
İntenso
Hp

Bu son yazdığım listedeki ssd ler bana göre iyi ve sorun çıkartma ihtimali düşük olan ssdlerdir. Zirvede samsung vardır.
Ve samsung dan sonra diğerleri gelir. Ssd lerde en önemli olan şey elektrik kesintisinden etkilenme. Bunada dikkat etmek gerekir.
Sık elektrik kesintisi yaşanan bir yerdeyseniz mutlaka laptop bataryanızı fulleyip öyle kullanın.
Çünkü ssd ler halen daha elektrik kesintilerinden etkilenmekte ve arıza çıkarabilmektedir düşük bir ihtimal olsada.
En son burak35 tarafından 22 May 2024, 00:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 292 kez

Re: Donanım seçen SSD markaları

Mesaj gönderen burakhi »

Resim ekledim. @burak35 hocam piyasa da SSD bırakmadınız :-D

Başlık yanlış oldu bu konuya ; "donanım seçen SSD" daha uygun

Ben Wd, Kingston, Sandisk, Adata markaların da hiç sorun yaşamadım.
Kullanıcı avatarı
Karabigalı
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 841 kez

Mesaj gönderen Karabigalı »

Bilgi için Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Evet tercih edilebilecek Ssd bırakmamışım biraz yorumumda.
Ama çoğuda ya sorunlu yada sorun çıkarma ihtimali yüksek olan ssd ler malesef. :)
Buarada bazı eski seri ssd ler samsung kadar sağlam. Mesela Kingston kc400 gibi.
Mesela geçen gün gördüm tp ta. Elemanın biri kc400 e 28 tb kadar veri yazdırmış. Ve ssd nin sağlığı düşmemiş bile. İnanılmaz bir şey bu.