tablet pc input sorunu
tablet pc input sorunu
Herkese selamlar. nlite ve msmg ile win 10 iso hazırlıyorum kendime. her seferinde dokunmatik ekran kapalı oluyor ve açılmıyor. dokunmatik dediğim sağ alttaki dokunmatik klavye yeri yani. Hangi dosyalardan etkileniyor çözemedim gitti. Neyi kapattığımda bu da kapanıyor anlayamadım.
- TRWE_2012
- Exabyte4

- Teşekkür etti: 2429 kez
Re: tablet pc input sorunu
Öncellikle hoş geldin foruma, özlettiniz kendinizi (eskiden , ben daha yeni üye iken, bu forum'da sizi çok sık görüyordum)tmac1 yazdı: 31 Ara 2023, 17:57 Herkese selamlar. nlite ve msmg ile win 10 iso hazırlıyorum kendime. her seferinde dokunmatik ekran kapalı oluyor ve açılmıyor. dokunmatik dediğim sağ alttaki dokunmatik klavye yeri yani. Hangi dosyalardan etkileniyor çözemedim gitti. Neyi kapattığımda bu da kapanıyor anlayamadım.
Şimdi gelelim soruna
Uygulama Adımları :
1.Win+R = Çalıştır kutucuğuna :
Kod: Tümünü seç
regedit2.Açılan Windows kayıt defter editöründe ;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\TabletTip\1.73.Sağ tarafta boş bir alana 32bitlik D-WORD değeri oluşturulur.
Adı : EnableCompatibilityKeyboard
Sayısal değeri : 1 (Ondalık)
Ekran görüntüsü : (TRWE_2012 sistemindnen)

5.Şimdi bir kez daha çalıştır kutuğu açılır ve şu tam konum yazılır.

C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\ink\TabTip.exe
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 8de3c1c2f6
Beni hatırladınız :) şaşırdım hahah, neyse. Valla işe yaramadı ya. Nlite programında kesinlikle ellememem gereken yer ibulamadım bir türlü. İnternette de bulamadım yapay zekada da. Sorunumu çözsem rahatlayacağım. Günlerdir tek sorun bu oldu düzenlemede.
En son tmac1 tarafından 01 Oca 2024, 14:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- TRWE_2012
- Exabyte4

- Teşekkür etti: 2429 kez
Aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor..Yada kullandığınız N-Lite yazılımının güncel bir sürümü ile yeniden bir Windows ISO kalıbı oluşturmayı deneyebilirsiniz.(düz mantık)tmac1 yazdı: 01 Oca 2024, 13:49 Beni hatırladınız :) şaşırdım hahah, neyse. Valla işe yaramadı ya. Nlite programında kesinlikle ellememem gereken yer ibulamadım bir türlü. İnternette de bulamadım yapay zekada da. Sorunumu çözsem rahatlayacağım. Günlerdir tek sorun bu oldu düzenlemede.
Tekrar düzenleme yaptım bakalım, deneyeceğim.
son sürüm :), o sıkıntılı ayarı bulsam güzel olacak.TRWE_2012 yazdı: 01 Oca 2024, 14:22Aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor..Yada kullandığınız N-Lite yazılımının güncel bir sürümü ile yeniden bir Windows ISO kalıbı oluşturmayı deneyebilirsiniz.(düz mantık)tmac1 yazdı: 01 Oca 2024, 13:49 Beni hatırladınız :) şaşırdım hahah, neyse. Valla işe yaramadı ya. Nlite programında kesinlikle ellememem gereken yer ibulamadım bir türlü. İnternette de bulamadım yapay zekada da. Sorunumu çözsem rahatlayacağım. Günlerdir tek sorun bu oldu düzenlemede.
Tekrar düzenleme yaptım bakalım, deneyeceğim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19104 kez
Etkin :
Devre dışı :
Kaynak:
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 0ec118473d
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Wisp\Touch]
"TouchGate"=dword:00000001Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Wisp\Touch]
"TouchGate"=dword:00000000https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 0ec118473d
hiçbir şey işe yaramıyor. Normal ltsc 2021 yüklediğimde sorun yok ama kırptığımda illa tablet pc kısmı pasif oluyor. Ltsc 2021 ile deniyordum ama olmadı nedense, imdi iot ent 22h2 ile deniyorum.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10105 kez
"Dokunmatik klavye ve el yazısı panel hizmeti" diye bir hizmet var hizmetlerde bunu kontrol edin.
Eğer farkında olmadan bunu kapattıysanız geri açın. "ilk bu geldi aklıma"
Eğer farkında olmadan bunu kapattıysanız geri açın. "ilk bu geldi aklıma"