SSD silindi
- Email Bot
- Kilobyte3

- Teşekkür etti: 2 kez
SSD silindi
benim ssd silindi birkaç yere verdik programlarla geri alınarak dosyalar görünüyor ama videolar açılmıyor ,bana yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederiz.
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 126 kez
Re: SSD silindi
ne kadarçok yere veririsen okadar çok veri kaybın olur iyi hoş SSD den bir şey kurtarmak hdd gibi kolay değildir her pc ci bir şeyler yontar ve elinde koca bir "0 sıfır" kalır
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3978 kez
Bu SSD 'Yi cikartani ben. Psikolijuk deli yaptı bizi zart zurt bakıyorum sağlık gidiyor mu diye. Giti mi diye
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
En az iki yere yedek almak lazım. Yoksa ister ssd olsun ister hdd. Hdd de herşeyin gitmesi yere düşerek olabilir veya motor bozulur. Bendeki hddler 5 sene dayanır.root@localhost yazdı: 09 Eki 2023, 21:41 Bu SSD 'Yi cikartani ben. Psikolijuk deli yaptı bizi zart zurt bakıyorum sağlık gidiyor mu diye. Giti mi diye
Bütün programlar hemen hemen aynı kalitede ilk başta kurtulmadıysa maalesef cia mit gibi bir yerde değilse o dosyalar zor kurtulur. Tecrübe o yönde. Profesyonel olarak veri kurtarmadım ama kurtarmışlığım çoktur.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2768 kez
Geçmiş olsun, o verilerin üzerine bir soğuk su iç , iyi gelir.Mekanik disk olsa, hadi bir şansın var ama söz konusu nand hücreleri ise , sonuç hüsran......
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10626 kez
Ssd den veri kurtarma olayı çok düşük malesef. Hele ki O Ssd boot drive olarak kullanıldıysa...
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 126 kez
kimseye zorla bir şey satılmıyor ki adamlar hız vaad ediyor ama veri güvenliğini sorgulayan azdır hız için özellikle oyun veya render işi ile uğtraşanlar için önemli ama yanında mutlaka düz hdd ile verileri yedeklemek en mantıklı çözümdür.root@localhost yazdı: 09 Eki 2023, 21:41 Bu SSD 'Yi cikartani ben. Psikolijuk deli yaptı bizi zart zurt bakıyorum sağlık gidiyor mu diye. Giti mi diye
- root@localhost
- Gigabyte3

Yeni PC özellikle diz-üstü PC de direk hdd ile satılan model ben görmedim. Haklisin hız vadediyorlar orası ayrı. Trwe abimin gibi ssd+hdd standart olmalı.
Ben 512lik samsung oem yerine 1 lik çekip, 2 bölüme 1 tb lik hd çekme fikrine artık daha sıcak bakıyorum. Ssd ler her saniye gidebilir. Ansızın bile gidebilir.
Ben 512lik samsung oem yerine 1 lik çekip, 2 bölüme 1 tb lik hd çekme fikrine artık daha sıcak bakıyorum. Ssd ler her saniye gidebilir. Ansızın bile gidebilir.
- burak35
- Zettabyte4

Bencede Ssd + Hdd olmalı sistemlerde. Ssd ne zaman bozulur bilemiyosun. Önceden bi sinyal vermiyo mesela. Hdd olsa kolay.
Bozulmadan önce mutlaka Hdd Sİnyal veriyor ve hissettiriyor birşeyler olacağını.
Bozulmadan önce mutlaka Hdd Sİnyal veriyor ve hissettiriyor birşeyler olacağını.
- root@localhost
- Gigabyte3

Hdd kanının son damlasina kadar savaşıyor. Ben gidiyorum kurtar verilerini diyor. O raddeye kadar hep çalışıyor. Didiniyor.
SSD ise; S.A. A.S. hadi bana musade. Şakkk yok.
SSD ise; S.A. A.S. hadi bana musade. Şakkk yok.
- burak35
- Zettabyte4

Hahha :) Aynen. Hdd halen daha kullanılır. Tabi yedeğiniz çoksa ve değerliyse. Gerçi artık herkes bulut hizmeti kullanıyor ya neyse...
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2768 kez
Evet, yeni bir sistem'de "Mekanik Sürücü + Katı Hal Sürücüsü" birlikte olmalıdır.Ama bu sistemin yalnız bir olumsuz yönü var.
Sıcaklık....!!!
Evet, sıcaklık....Mekanik diskin sıcaklığın diğer pc aksamlarına dağılması....
Fizikte bir kanun vardır.
Qverilen Isı = Qalınan ısı 'dır.
Bendeki mekanik disk , SSD diskin sıcaklığının en az 1-2 derece santigrat artırıyor.Bir de buna anakart + NVIDA GPU sıcaklıklarına katın....(ha bir İntel CPU sıcaklığı da var)
Masaüstü bilgisayarın gözünü seveyim....(NOT: Çok yakında masaüstü pc'de almayı planlıyorum yakında forum'da konusunu açacağım)
Sıcaklık....!!!
Evet, sıcaklık....Mekanik diskin sıcaklığın diğer pc aksamlarına dağılması....
Fizikte bir kanun vardır.
Qverilen Isı = Qalınan ısı 'dır.
Bendeki mekanik disk , SSD diskin sıcaklığının en az 1-2 derece santigrat artırıyor.Bir de buna anakart + NVIDA GPU sıcaklıklarına katın....(ha bir İntel CPU sıcaklığı da var)
Masaüstü bilgisayarın gözünü seveyim....(NOT: Çok yakında masaüstü pc'de almayı planlıyorum yakında forum'da konusunu açacağım)
- burak35
- Zettabyte4

Katılıyorum. Bendeki bilgisayarın içinde gelen eski samsung Hdd 30 derecelerde takılıyordu. Sonra bu Hdd 51 bin saati geçtiği için değiştirttim.
Şuan takılı olan Wd disk sürekli 30 derece üstünde çalışıyor. Hatta sıcaklığı şuan tam 34 derece. Buda biraz diğer donanımların ısısını arttırabilir belki.
Şuan takılı olan Wd disk sürekli 30 derece üstünde çalışıyor. Hatta sıcaklığı şuan tam 34 derece. Buda biraz diğer donanımların ısısını arttırabilir belki.