SAKIN Monster Laptop ALMAYIN ! Neden Monster ALINMAZ

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19973 kez

SAKIN Monster Laptop ALMAYIN ! Neden Monster ALINMAZ

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10138 kez

Re: SAKIN Monster Laptop ALMAYIN ! Neden Monster ALINMAZ

Mesaj gönderen burak35 »

Bencede alınmaz. Monster casperın biraz daha süslüsü gibi. Kasasıda kötü plastik kasa zaten. Anakart yapımcısı kim bilmiyorum mesela.
Capserdaki gibi yurtdışında üretilip Türkiyede monster damgası basıyorlar bildiğim kadarıyla. Bunu alana kadar Asus Msi yada acer alır geçerdim.
Varsın Rami 32 değil 16 gb olsun, Ssd si 1tb 512 gb değil 250 gb olsun, i9 i7 yerine i5 olsun. Yeter ki genel olarak sağlam ve kaliteli olsun.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3931 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

"Clevo" dünya devi.

"Casper ve monster " exper vb" firmalar bu gibi büyük firmalara yaptırtıp üzerine adlarını yazdırıp piyasaya sürüyorlar. Durum bu. Mal dandik. Şans faktorüne göre kimi 3 sene kimi 5-10 sene kimi 3 gün kullanıyor.

Lenovo Dell gibi firmalar hep bir tık geriden gelip bir alt nesil işlemci ile uzun süre üretip garanti iş yapıyorlar. Tabii parayı verirsen bir tık üstünü de alırsın.

Birde şu var ; ben bakarken de aynıydı.

Acer bile diğelim 20k ya i7 işlemcili dizüstü veriyor lenovo 20 k ya i5 veriyor.

Bir şekilde bir yerden kısacak. Ya kasadan ya donanımı alt seviye üretim olacak. Bugün nvidia diye kart alıyoruz ama üretici palit var mesela, yada gigabyte da üretiyor hep fiyatlar farklı . Adam o paraya satıyorsa kesin bir yerinden çalacak bizede çakacak bu net :P

Inno3D mesela şuan piyasada en uygun nvidia ekran kartı üreticisi. Hep piyasaya malını sürüyorlar.
En son root@localhost tarafından 02 Eyl 2023, 23:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Abi niye hep aynı şekilde ilerliyor.

Başlangıç; çok olmasada kalite + iyi para kazanılıyor + işler büyüyor.

Sonra yavaştan kalite düşüyor daha çok para geliyor para geldikce kalite düşüyor.

Arkadaş tam tersini yapacaksınız :-D :-D

Acaba piyasada tutunup sonrasında bu kadar kasmayalım herkes gibi devam ederiz sistemi mi anlayamıyorum.

Berbat ediyorlar işi ...
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10138 kez

Mesaj gönderen burak35 »

İnno3d fena marka değil. Genelde yabancı sitelerde iyi ve idare eder olduğu söyleniyor. Gigabyte ta aynı.
Bunlar Nvidia ortağı oldu için nvidia tabanlı ekran kartı yapıyorlar.
Msi hem nvidia hem Amd iş ortağı o yüzden hem nvidia hemde amd tabanlı gpu çıkarıyor.
Buradaki asıl mesele laptop Anakartının kötü, Ve laptop kasa kalitesinin kötü ve clevodan arak olması. Yap bakalım Asus N552 gibi metal kasa.
Bilen bilir bu seriyi. Yaklaşık 6 7 sene öncesinin serisiydi bu laptop. Hem çok kolay ısınmaz hem daha sağlam olur. Fan sistemi çok iyi değil gibi.
Klavye ve touchpad te çok iyi değil. Genel olarak iyi değil zaten monster. İçindeki Cpu Gpu yüksek olsa ne olacak kasa ve anakart kötü olduktan sonra.