Windows 10 casper excalibur g870 laptop aniden kapanma

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 2 kez

Windows 10 casper excalibur g870 laptop aniden kapanma

Mesaj gönderen Email Bot »

Sistem gözümün önünde durduk yere kapandı. Arkadaşımla sohbet ederken laptop masanın üzerinde duruyordu sistemi zorlamayan bir oyun açıktı. Konuşma esnasında birden kapandı. Güç tuşuna basarak sistemi tekrar açtık. Sistem çalışıyordu fakat monitörde görüntü yoktu. Monitör hangi panel hatırlamıyorum ama siyah renkleride aydınlatarak gösteriyordu. Monitör zifiri karanlık oluncada ekrana görüntü gelmediğini anladık. Şarj kablosu takılı olmasına rağmen şarjın takılı olduğunu belirten ışık yanmıyordu. Klavye kısayolları çalışıyor mu diye test etmek istedik, fanların hızı ve klavyenin rgb renklerinin parlaklığı klavye kısa yolları ile hala ayarlanabilirken bilgisayarı uyku moduna sokacak kısayol çalışmıyordu. Güç tuşuna basılı tutmadan tek birkez basınca normalde uyku moduna girer ama bu sefer girmedi. Klavyenin renklerini daha önceden ayarlamıştım sistemi her başlattığımda önceden ayarladığım renkler klavyede yanardı ama bu sefer bilgisayar kapandıktan sonraki açışımızda klavyedeki renk düzeni ve parlaklık oranı bilgisayarı ilk kutusundan çıkarıp açtığım günki gibiydi. Ek bilgi olarak normalde sistemi başlattığımda mause'un renkleri direkt yanardı bu olay olduktan sonraki açışımızda mause rgbsi birkaç kere yanıp kapandı.

Vallaha telaştan yazıyı yazmadan önce nasıl bir sıralama izleyip yazmam gerektiğini düşünemedim okurken umarım karmaşık gelmez. İyi akşamlar.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10650 kez

Re: Windows 10 casper excalibur g870 laptop aniden kapanma

Mesaj gönderen burak35 »

Sorunun kaynağo Cihazın Casper olması. Casper bilgisayarlar çok kötü malesef. Hiçbirşey yokken durduk yere ekran kartım yanmıştı benimde.
Sorun çözülebilir mi bilemiyorum. Malesef çözüm önerim yok. Yeniyse Geri iade ederdim ben olsam.
Eğer alalı çok olduysa ve garantisi devam ediyorsada servise verirdim. Ama casperın serviside çok kötü.
Genelde kullanıcı hatası der geri gönderirler bilgisayarı. Benim bilgisayarın ekranı gidip geliyordu. Bir sorun olduğunu hissetmiştim.
Servisede vermiştim kaç kere. Ve her seferinde kullanıcı hatası diyip format atıp geri gönderdiler. O yüzden casperdan uzak durmak lazım.
Satılabiliyorsa satın geçin. Bana bedava Excalibur alıp hediye etmek istedi bi yakınım.
Bende sorun sıkıntı yaşayacağımı bildiğim için bilerek kabul etmedim. Düşünün Bi kuruş para vermeyecek olduğum halde kabul etmedim.