Windows 11'e alışmaya başladığımız ve işletim sisteminin daha fazla benimsenmeye başladığı sırada, halefi yaklaşıyor gibi görünüyor. Söylentiler, Windows 12'nin gelecek yılın sonlarında piyasaya sürüleceğini ve bununla birlikte kayan görev çubuğu gibi yeni özelliklerin geleceğini iddia ediyor.
Bu yıl Windows 12 hakkında pek çok söylenti duyduk. Microsoft, üzerinde çalışıldığını henüz resmi olarak doğrulamasa da, varlığına işaret eden birkaç ipucu var. Bunlardan biri, Build 2023 geliştirici konferansında Windows'un "yeni nesline" atıfta bulunan bir video ekran görüntüsü biçiminde geldi. Bu muhtemelen Windows 12'ye atıfta bulundu ve umarım tamamen bulut tabanlı bir Windows 11 değildir.
Microsoft ayrıca, yeni nesil Windows için bir kod adı olduğu söylenen "Yeni Vadi Prototip Tasarımı" ndan da bahsetmiştir. Windows En Son , Microsoft'un, şirketin 2023 Ignite konferansında yanlışlıkla işletim sisteminin bir sürümünü Windows 12 görev çubuğu ile tanıtmıştı. Bunun Bir sonraki Windows için yeni tasarım değişikliklerini araştıran dahili testin bir parçası olduğuna inanılıyor.
Spekülasyona göre Microsoft, Windows 12'yi 2024'ün üçüncü çeyreğinde, ardından 2025'te daha geniş bir dağıtımla piyasaya sürmeyi planlıyor.
Mart ayında, Intel ve muhtemelen AMD'nin Windows'a gelişmiş yapay zeka yetenekleri sağlamak için Microsoft ile birlikte çalıştığına dair raporlar vardı . Sektörün gidişatı göz önüne alındığında bu sürpriz değil.
Windows 12 ile ilgili başka bir rapor, depolama sürücüsünün farklı bölümlere ayrılacağını öne sürüyor. Bunun, Windows 12'yi yönetmeyi ve güncellemeyi Microsoft için daha kolay ve kullanıcılar için daha az göz korkutucu bir deneyim haline getireceği bildiriliyor. Ayrıca işletim sistemini daha güvenli hale getirecek ve daha hızlı güncellemeler sunacaktır.

İronik bir şekilde, Windows 12'yi, Windows 11'in PC kullanıcıları arasında kazanç sağlamaya başladığı bir zamanda tartışıyoruz. Geçen ay, küresel payı neredeyse %24 gibi rekor bir seviyeye ulaştı - ancak Windows 10 %71 liderliğini koruyor. Steam anketinde Windows 11 için daha da iyi bir haber , şu anda katılımcıların bilgisayarlarının %35'inden fazlasında bulunurken, Windows 10 %60'ın altına düştü.
Kaynak:
https://www.techspot.com/news/99301-win ... 2023-07-07