Casper Nirvana H36ST Laptop Dizüstü Bilgisayar Sürücüleri Driverları

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10649 kez

Casper Nirvana H36ST Laptop Dizüstü Bilgisayar Sürücüleri Driverları

Mesaj gönderen burak35 »

Merhaba. Başlıktaki gibi Casper ın Pegatron H36ST anakartlı eski nirvana serisi laptopunu kullanıyorum.
Bugüne kadar birçok sitede forumda birçok insanın bazı sürücüleri bulamadığını ve Sorun sıkıntı yaşadığını gördüm.
O yüzden elimdeki sürücü paketini paylaşmak istedim. Elimdeki sürücüler laptopumu ilk aldığımda yanında verilen driver dvd sinden kopyadır.
Normalde dosya klasör boyutu 1.14 Gb tı. Ama ben derli toplu olsun ve çok daha az yer kaplasın diye rarlamıştım. Dosya boyutu 610 Mb tır.
İçerisinde Hem 32 bit Hemde 64 bit Driverlar vardır.

Driver setinin içinde tüm sürücüler bulunmaktadır. Ekleme çıkarma yapmadım. İçinde neler var gösterebilmek için Ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Burada Driver kurarken dikkat etmeniz gereken bir husus var. İnstallall.Exe ye basarsanız küçük bir pencere açılır ve hepsini kurmaya başlar.
Setup.Exe ye basarsanız küçük bir pencere açılır ve driverları size gösterir. Sizde buradan istediğinizi seçer kurarsınız.

Ekran görüntüsü:

Resim

İndirme linkleri:
https://www.mediafire.com/file/cvjdgizg ... s.rar/file
https://archive.org/details/drivers_20230327
https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=142
https://archive.org/details/Driverlar

Umarım Çalışır Ve İşinize Yarar. İyi Geceler. :arrow:
En son burak35 tarafından 21 Oca 2026, 23:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 7 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21726 kez

Re: Casper Nirvana H36ST Laptop Dizüstü Bilgisayar Sürücüleri Driverları

Mesaj gönderen velociraptor »

Sürücü paylaşımları en çok fayda sağlayanlardan biridir , çünkü insanlar saatlerce sürücü arıyor , eline sağlık , indirme linkinde Code ye gerek yok tıklayıp gitsinler.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler abi. Gece biraz uykusuz olduğum için konuyu biraz alelacele açmışım. Forum zarar görmesin diye kod içine almışım galiba.
Ama bundan sonra dikkat ederim tabi. Kaş yapayım derken gözde çıkarmayayım dedim. :)

Buarada gece paylaşmayı unutmuşum. Elimde bir tane daha driver paketi var ve bunuda paylaşmak isterim.
Bu driver paketide yukarıdaki sürücüleri içerir. Yalnız bu driver paketi ayıklanmıştır. İçinde sadece 64 bit driverlar bulunmaktadır.
Benim gibi Disk alanı kısıtlı olan insanlar varsa bunuda indirip kullanabilirler. Bu driver paketindede küçük bir fark var.
Benim bilgisayarıma sahip olan insanların çoğunda Ati Radeon 5650 harici ekran kartının veya nadirende olsa kart okuyucunun bozulduğunu gördüm.
Bende bu ikisi bozuk olduğu için bunların driverlarını bu pakete ekleyip dahil etmedim.
Bunun yerine audio bluetooth hotkey wifi touchpad intel dahili ekran kartı gibi en gerekli ve temel driverlar vardır.
Aslında Biraz uğraşıp Archive.org ta hesap açıp orada paylaşacaktım, Ancak vaktim olmadı bende burada paylaşayım dedim.
Bu ikinci driver paketininde ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum. İstediklerinizin içine girer setup dosyalarından kurulumunu yaparsınız.

Ekran görüntüsü:
Resim

İndirme linkleri:

Dosya boyutu: 176Mb.

Son olarak bu ikinci driver paketini 64 bit olarak ayıklayıp upload eden @rootlocalhost arkadaşa teşekkür ederim.
Aslında elimdeki driver dvd sinden kopyaladığım paketi ayıklayıp öyle kullanacaktım, Ama vaktim olmadı malesef.
Umarım işinize yarar. İyi günler dilerim.
En son burak35 tarafından 23 Oca 2025, 16:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21726 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Her ikinize de teşekkürler :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler rica ederim. Benim disk alanım sınırlı olduğu için arkadaşın yüklediği paketi arşivimde tutup elimdeki sürücü paketini silmiştim.
Daha Sonra kontrol ettiğimde küçük birkaç fark olduğunu gördüm. İlk fark arkadaşın yüklediği driver paketinde kamera sürücüsü yoktu.
Kamera kullanmadığım için bu benim açımdan pek sorun değildi. Ama bir fark daha vardı.
O da işlemcinin içindeki dahili ekran kartı sürücüsü İntel Hd Graphics. Arkadaşın yüklediği paketteki sürücü 2008 yılındanmış.
Bendeki sürücü ise 2010 yılındanmış. Bildiğim kadarıyla sürücülerde biraz daha yeni tarihli olması daha iyi oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.
O yüzden arkadaşın yüklediği paketi arşivimden çıkarıp, Kendi driver dvd den kopyaladığım daha büyük boyutlu olan sürücü paketine geri döndüm.
Tabi O sürücü paketide elbette kullanılabilir, Herhangi bir sorun sıkıntı çıkaracağını pek zannetmiyorum.
Çünkü o paketteki driverlarla bendeki driverların hemen hemen hepsinin tarihi ve sürümü aynıydı, Bir sürücü hariç.
Bir süre öncede İss nin zorlaması ile Adsl den fibere geçmek durumunda kaldım. Herhangi bir sürücü lazım olursa yüklemem çok uzun sürmez. :)

Buarada benim bilgisayardaki touchpad sorununuda çözdüm. Ayarlardaki Gizlilik altında bulunan uygulama tanılama ayarı vardı.
Bu ayar bende hep açıktı. Bikaç kez kapatıp sistem resetlediğimde touchpad in devre dışı kaldığını görmüştüm.
Aklıma geldi elimdeki dvd den kopya driver paketindeki touchpad driverını Ssd ye attım.
İçindeki x64 klasörüne gidip setup ını yönetici olarak çalıştırdım. Kurulurken biraz bekletti ama nihayetinde kuruldu.
Sonra Restart istedi. Uygulama tanılama ayarını kapatıp resetledim. Bilgisayar açıldığında touchpad artık kurulu ve çalışıyordu.
Sözde servisçiler herşeyini kurduklarını söylemişlerdi birde. :v Benim gibi bu sorunu yaşayanlar varsa izlediğim yolu izleyerek sorunu çözebilirler. :)
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3979 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Rica ederim. Teşekkürler. Bunlar çok yararlı şeyler. Bir gün elimizde ki disk gümlerse internet ten rahatca bulup ihtiyacımızı giderebiliriz. Elinde olmayan arayana da hayrımız dokunur. İyilik iyidir. :)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Aynen haklısın. Aslında bu driverlar casper ın sitesindede vardı, Ama artık hangi akla hizmetse kaldırmışlar.
Vaktim olurda Archive.org da hesap açarsam orayada yüklerim bunları. Hem elimde bitanede windows 10 iso su vardı orjinal onuda yüklerim.
Kullansın millet. :v
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Evet anlam veremiyorum. Eskiden vardı. Üreticilerin destek süresi saçmalıktan ibaret. Bir ürünün 1 sene 10 sene yahut 100 sene kullanılabileceğini kimse öngöremez. Destek sonsuza dek sürmeli bence. Sonuçta bir şey istemiyorum. Bir kaç Sürücü paketini barındırmak onlardan ne alır ki :S :S Eski modellerin esamesi okunmuyor sitelerinde
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Doğru haklısın bir donanımın ne kadar kullanılacağını sonuçta kimse bilemez. Mesela Benim laptop ve içinde Samsung Hdd 13 yıllık mesela.
Sonsuza kadar destek sürmese bile en azından insanları mağdur etmemek için ben olsam Driverlerı kesinlikle kaldırmazdım.
Yaptıkları çok ama çok yanlış. Klasik casper zihniyeti işte. Ben en son 3 4 sene önce baktığımda sürücüler vardı.
Hatta laptopumun kodunu aratınca direk çıkıyordu. Ama kaldırmışlar. Şu an yeni nesil cihazların sürücüleri var sadece.
Neyse umarım bu yaptıkları hatalardan dönerler. Zira bi sürücü yüklemek 10 dakkalık iş zaten. Ne kadar zor olabilirki.
Gece güzel bir konu buldum ve Registry kaydınıda hazırladım az önce kendi sistemime ekledim. Çok güzel oldu. Gece sakin kafa paylaşırım artık. :)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Konunun en başındaki Dvd den kopya Driver paketinin içerğini paylaşmayı unutmuşum. Şimdi aklıma geldi ve paylaşmak istedim.
Elinizde başka sürücüler varsa, Tarihine sürüm numarasına bakar, İndirmeden karşılaştırma yapabilirsiniz. Ve hangisini isterseniz onu kullanırsınız.

Driver Listesi;

File list for the Windows 7 Driver CD V2.0
=================================================================================================
File Name Description Version
-------------------------------------------------------------------------------------------------

--AFLASH3
-AFLASH3.EXE -Utility to update the Notebook's flash BIOS (V2.2)

--AUDIO -Realtek Audio driver for Windows 7 (V6.0.1.6136)

--BTOOTH
-BT270 -BT270 BlueTooth driver and application for Windows 7 (V6.2.0.9600)

--CAMERA
-Chicony -Chicony CNF7129 1.3M Camera driver for Windows 7 (V061.005.200.270)
-Chicony -Chicony CNF7246 2.0M Camera driver for Windows 7 (V061.005.200.270)
-Foxlink -Foxlink_FE13FF-231H 1.3M Camera driver for Windows 7 (V6.1.7600.0031)
-SuYin -SuYin CN1315 1.3M Camera driver for Windows 7 (V6.5853.22.013)
-SuYin -SuYin CN2015 2.0M Camera driver for Windows 7 (V6.5853.22.013)

--CardReader -ALCOR Micro USB Card Reader driver for Windows 7 (V1.0.14.52)

--IMEI -INTEL Management Engine Interface for Windows 7 (V6.0.0.1179)

--INFUPD -INTEL INF Update utility for Windows 7 (V9.1.1.1020)

--iRST -Intel(R) SATA AHCI Controller Driver for Windows 7 (V9.6.0.1014)

--LAN -Lan driver for Windows 7 (V1.0.0.26)

--PHotkey -PHotkey utility for Windows 7 (V1.00.0017)

--TOUCHPAD -TouchPad driver for Windows 7 (V15.0.4.0)

--VGA
-ATI -ATI Switchable Graphics driver for Windows 7 (V8.692.1.0000)
-Intel -Intel UMA Graphics driver for Windows 7 (V8.15.10.2119)

--Winflash -BIOS flash Utility for Windows 7 (V2.28.1.4)

--WLAN
-AzureWave -AzureWave NE762H WLAN driver for Windows 7 (V3.0.7.0)
-AzureWave -AzureWave GE112H WLAN driver for Windows 7 (V8.0.0.279)
-AzureWave -AzureWave NE773H WLAN driver for Windows 7 (V8.0.0.279)
-AzureWave -AzureWave NE104H WLAN driver for Windows 7 (V2009.0.1216.2009)
-AzureWave -AzureWave NE785H WLAN driver for Windows 7 (V8.0.0.279)
-Intel -Intel Condor Peak driver for Windows 7 (V12.5.0.59)
-Intel -Intel Puma Peak driver for Windows 7
(V13.0.0.107)

--WWAN
-Huawei -Huawei EM770 WWAN driver for Windows 7 (V2.0.3.825)

FILELIST.TXT -This file you are now reading.

FILELIST.TXT 7/6/2010
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Driverları Archive.org a yükledim. İhtiyacı olanlar Alternatif olarak aşağıdaki linktende indirebilirsiniz. :arrow:

https://archive.org/details/drivers_20230327
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Pixeldrain e üye oldum. Ve alternatif bir link daha ekledim.
Driver sürücü paketinde herhangi bir değişiklik yapmadım. İçinde Tüm sürücü ve driverlar mevcuttur.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Casper Nirvana serisi H36ST Laptoplar için alternatif Driver linkleri;

32 bit için
https://disk.yandex.com.tr/d/IG6LldSjd4H5E

64 bit için
https://disk.yandex.com.tr/d/aR0PiJyPd4H6y

Nvidia ekran kartı driverı
https://disk.yandex.com.tr/d/Qhl62DTbd4HXr

Ati Radeon ekran kartı driverı
https://disk.yandex.com.tr/d/-0Glv4n3d4HY9

Linkleri aşağıdaki sitede buldum.

Kod: Tümünü seç

https://www.uzaykapani.com/casper-nirvana-h36-serisi-win7-notebook-driver.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Silinen linkler yenilendi. İçinde sadece 64 bit driverlar olan 176 mb lık driver paketi yeniden upload edildi.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Dostum selamlar. Başıma gelen ilginç hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Şimdi bende bir Casper h36 model laptop vardı. Oğlan kullanıyor. Kasası kötüydü çok darbe aldı. Win10 da sorun vardı. Çünkü AMD ekran kartı sürücüsü problem yaratıyor. Win7 sorunsuz. Neyse bir şekilde kullanıyorduk.

Geçenlerde kuzene gittim onlarda da aynı kasa h36 vardı fakat Intel ve Nvidia modeli. Neyse bu cihaz bir anda susmuş. Ben dedim ki chipset arızası dir. Maliyeti kurtarmaz yaptırmaya. Ama bir bakayım dedim. Kuzen ve eniştem al götür dedi. Bakarsın belki deneme yanimal test vb yaparsın.

Gece ofise götürdüm. Vardiya da boşta yaparım diye. Söktüm iki cihazı da baktım. Başladım inceleme ye ettim etmedim yapamadım.

Sonra dedim madem benim sağlam anakarti koyayım onun kasası güzeldi. Bir güzel yerleştirdim. onda ki işlemci ve remi de ekledim. Topladım. Bu arada kasayı anakarti temizledim
Bios pilleri söktüm ve yeniledim. Boşta çalıştırdim okey . Sonra topladım.

Birinci makina tamamdı. Zaten olması gerektiği gibi.

Sonra dedim diğerini de derli toplu bırakayım yedek parça lazım olur. Onu da topladım. Onun pili de yeniledim. Toparladım birde bastım tuşa o da çalışıyor. Şaştım kaldım.

Soruna gelince benim anakart onların kasa da onların anakart benim kasada. Neyse böyle bir anı işte.

Bu gece eski hale getircem iki makina yi da. Ben de bu arada benim bozuk kasanın içini de onaricam.