Windows 11 x64 Home'de "Kernel Panic...!!!"

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Windows 11 x64 Home'de "Kernel Panic...!!!"

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Dün gece başıma , Windows Sistemleri kullanım tarihinde (kendi kullanım geçmişimimde) başıma gelmeyen bir olay yaşandı.Windows 11'in NT çekirdeği çöktü.Evet yanlış okumadınız, resmen sistem çöktü....

Peki nasıl çöktü sistem diye soracak olanlar olacaktır.

Aslında bir şey yapmadım, gerçekten yapmadım....

Sadece....

Company Of Heroes TOV Oyun Videosu çektim. (deneme video'su, bakalım sistem kasılacak mı? diye tam ters sonucu verdi.yağ gibi aktı sistem )
Çektiğim video'yu Windows Media Player (yeni nesil) izlerken sistem çöktü...

Yeni Nesil Windows Media Player
Resim
Video izlerken sistem sebepsiz yere çöktü ...

.dmp Hata Kaydı Nirsoft BlueView
Resim
Bu nedir? Allah'a aşkına , bundan hiçbirşey anlamdım.Ne çakışma ne de kaynak çekişmesi....

Sistemi zorla açmak zorunda kaldım (güç düğmesine 30 saniye sürekli basarak) Ve SSD Smart kaydında
Resim
Kırmızı çizgi ile belirtilen değer bir artı ve ilave 2,5 TB fazla'dan veri yazıldı.

Yani ÖZETLE...!!!

"WİNDOWS 11 " KULLANMAYIN/KULLANDIRTMAYIN.....!!! (dikkat çekmek için büyük harfle yazdım) Kendinize ve donanımınıza yazık etmeyin....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Re: Windows 11 x64 Home'de "Kernel Panic...!!!"

NOT:

Şuan da sistem normal...!!! Ama korka korka sistem kullanıyorum..Allah bu Hint'lilerin belasını versin 25-30 senelik Windows İşletim Sistemlerini, GNU-Linux'un 10-15 sene önceki haline döndürmüşler ......
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Windows11 demek / kullanmak ;

1.Pişmanlıktır.
2.Paranızı sokağa atmaktır.
3.Donanımızı zorlamak ve çöpe çevirmektir.
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 33 kez

Mesaj gönderen cankusa »

Mehabalar yeni yılınızda saglık muttluklar dilerim

Wındows 11 işletim sistemi benim açımdan berbat bir sistem.Windows 10 da yag gibi kayan sistem Wındows 11 resmen kağnı gibi.
Wındows 10 Ltsc ile devam ediyorum.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

cankusa yazdı: 31 Ara 2022, 17:29 Mehabalar yeni yılınızda saglık muttluklar dilerim

Wındows 11 işletim sistemi benim açımdan berbat bir sistem.Windows 10 da yag gibi kayan sistem Wındows 11 resmen kağnı gibi.
Wındows 10 Ltsc ile devam ediyorum.
Yeni yıl , size de sağlık,mutluluk ve huzur getirsin.Ve Allah ömrünüze ömür katsın ve bu forum'da daimi varolasanız.

Ben de biliyorum Windows11 ne kadar berbat BETA bir sistem olduğunu...Yeni aldığım sistem bu lanet beta sistem'e entregre edilmiş...Ama iki yıl sonra Windows 7 x64 Ultimate SP1 kuracağım..Şu garantisi süresi bir geçsin....
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 33 kez

Mesaj gönderen cankusa »

Garanti için vakit kaybetme son senelerde üretilen elektronik ürünlere 10 senelik kullanım ömrü uygulanıyor bilginiz olsun.
Günlük giydigimiz ayakkabılar bile bu ömür süresine dahil edilmiş hiç giymediginiz bir ayakkabıy kullanmaya başlayın yürürken parçalanmaya başlıyor başıma geldi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

cankusa yazdı: 31 Ara 2022, 17:40 Garanti için vakit kaybetme son senelerde üretilen elektronik ürünlere 10 senelik kullanım ömrü uygulanıyor bilginiz olsun.
Günlük giydigimiz ayakkabılar bile bu ömür süresine dahil edilmiş hiç giymediginiz bir ayakkabıy kullanmaya başlayın yürürken parçalanmaya başlıyor başıma geldi.
O zaman hazırlıklara tez elden başlayayım....Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows 11 deyim ve memnun değilim , Stabilite de yok performans ta
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3919 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Her gün yeni bir ilginçlikle karşılaşabiliyoruz. Ben bir ara çok sık mavi ekran alıyordum , o da laptopu soke taka ram slotlarınla çok oynamışım tam oturtamamışım. Hatta bir ara bir slot çalışmadı sonra düzeldi. bayadır almadım.

geçmiş olsun abi.

Bir sorsaydın keşke, işletim sistemi& yazılım yükleyince garanti bozuluyor mu diye ? Birde windows istememe hakkımız varmış , freedos olarak geliyormuş makina. keşke öyle bir makina baksaydın, yada işletim sistemi iade şansını bir zorla derim. tüketici hakem heyetleri iyi çalışıyorlar

bende win10 home single language ile devam ediyorum. huzur10da
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

geçmiş olsun [mention]TRWE_2012[/mention]...

ve beklenen mesaj geldi, WİNDOWS 11 " KULLANMAYIN/KULLANDIRTMAYIN... Ben win10'dan devam ediyorum, 11 resmi olarak ilk çıktığında kurup denemiştim ve sistem iyice yavaşlamıştı, hemen 10'a geri döndüm.

Bazı yazılımcılar ne yaptıklarını bilmeden kodlama yapıyorlar, microsoftta da böyle kişilerin mevcut olduğu belli oluyor
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Geçmiş olsun üzücü can sıkıcı bir sorun. Sorunun tam kaynağını %100 bilmemekle beraber, Watchdog dmp hatasıymış gördüğüm kadarıyla.
Ekran kartı ile alakalı olabilir. Overclock falan yaptıysan işlemi geri al. Sürücüsü güncel değilse güncelle. Windows update yapabilirsen yap.
Belki bunlar işe yarayabilir.

Gündüz konuyu gördüm diye hatırlıyorum Ama bugün müsait değildim biraz. Pc başına anca geçebilidm. Kullandığın laptopu nette biraz araştırdım.
Sen cihazı Win 11 yüklü mü aldın? Eğer Win 11 yüklü aldıysan daha önce söylemişimdir sistem düşürmeyi dene. Kurabilirsen Win 10 kur geç.
Yalnız kurmadan önce aldığın yer ve laptop üreticisi ile görüş. Win 11 in kötü bir sistem olduğunu ve sorun çıkarttığını söyle.
Bu yüzden Win 10 a geçmek istiyorum de. Win 11 den Win 10 a geçince garanti kapsamından çıkıyormu bunu sor.
Eğer çıkar derlerse mecbur Win 11 kullanacaksın malesef. Eğer çıkmaz derlerse ki (Bence çıkmaması lazım) bu seferde Win 10 kur geç.
En azından Win 10 Win 11 kadar sorunlu değildir.

Benim düşüncelerim değişmedi. Bu gidişlede galiba hiç değişmeyecek. Hintliler adam olmaz. Bunlar sistem yapamıyorlar. Bunlardan bu kadar olur.
Win 11 Hemen hemen gördüğüm kadarıyla herkeste sorun çıkartıyor. Keşke İmkan olsa sorunsuz sistemler kullansak ama olmuyor nedense.

Konuda herkes görüş beyan etmiş, Herkese katılıyorum. Ve onaylıyorum. (Çünkü herkes haklı benim gözümde)
Ha buarada Dün bakmıştım, Kullanmış olduğun laptopun aynı donanımlarına sahip yerli yabancı sitelerde satış ilanları buldum.
Adamlar Windows 10 kurmuşlar. Onlar kurmuşsa sende kurabilirsin. Zaten %99 Senin donanımlarında Windows 10 destekleyecektir diye düşünüyorum.
Ben olsam bu yolları çözümleri denerdim. Buarada Windows 10 yüklü Cihazı Amazon.com da görmüştüm. (Com.tr değil)

Böyle durumlarda Ltsb Ltsc de kullanılabilir ama bunlarında lisansı satın alınabiliyormu? Bulunabiliyormu emin değilim.
Son olarak Windows 7 kurmak biraz sıkıntı çünkü donanımlar yeni. Ekran kartının Türkçe Driverı var ama başka yerlerden sorun çıkarmı bilemiyorum.
Muhtemelen işlemcide yeni olduğu için sorun çıkabilir.

Bu tarz işler için bazı Donanım üreticilerinin çıkardığı özel yazılımlar var. Bunlardan faydanalanarakta Win 7 kurabilirsin. Yani mümkündür.
Mesela örnek vereyim "Msi" ın "Smart tool" aracı gibi. Bu araç imajı usb ye yazarkern gerekli driverları Usb ye yazıyor. Bu sayede Win 7 kuruyorsun.
Ama böylede %100 sağlıklı çalışırmı emin değilim. Yada En olmadı Modlu Win 11 Yada Win 10 da kullanabilirsin.
Umarım sorun sıkıntı yaşayan herkes sorunlarını sıkıntılarını çözer. Nacizane düşüncelerim bu şekilde. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Geçmiş olsun üzücü can sıkıcı bir sorun. Sorunun tam kaynağını %100 bilmemekle beraber, Watchdog dmp hatasıymış gördüğüm kadarıyla.
Ekran kartı ile alakalı olabilir. Overclock falan yaptıysan işlemi geri al. Sürücüsü güncel değilse güncelle. Windows update yapabilirsen yap.
Belki bunlar işe yarayabilir.
Yapılan hızaşırtma çok küçük değer.....Olay oyun esnasında başıma gelmedi, video izlerken başıma geldi.
Win 10 a geçmek istiyorum de. Win 11 den Win 10 a geçince garanti kapsamından çıkıyormu bunu sor.
Eğer çıkar derlerse mecbur Win 11 kullanacaksın malesef.
Garanti'de bu durum var.Microsoft vs Levono arasında imzalanan bir iş birliği varmış....Yani anlayacağınız taraflar birbirlerini tutuyor.Ama bende çareler tükenmez....Aşağıdakine bir bakınız..

Virtual Box ta hangi hizmetler açık olmalıdır (enson forum mesajına bakın)
viewtopic.php?f=9&t=215787

Benim düşüncelerim değişmedi. Bu gidişlede galiba hiç değişmeyecek. Hintliler adam olmaz. Bunlar sistem yapamıyorlar. Bunlardan bu kadar olur.Win 11 Hemen hemen gördüğüm kadarıyla herkeste sorun çıkartıyor. Keşke İmkan olsa sorunsuz sistemler kullansak ama olmuyor nedense.
Bunların Allah belasını versin....(forumlar'da kolay kolay beddua yapmam ama bu başka.... :x )

İki sene sonra sistemi Windows 7 /Windows 8.1/Windows 10 üçünden birine downgrade yapacağım ama hangisi olması konusunda kararsızım....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Yaptıkları çok ama çok saçma. Oysa ki Kullanıcı sistemini değiştirebilmeli. Kaldı ki Windows 10 halen desteği devam eden bir sistem.
Hadi deseler ki Windows 7 falan kuramazsınız anlarımda. Windows 10 a bile en azından kullanıcı geçebilmeli yani hakkı olmalı.
Bu microsoftun ve hintlilerin yatacak yeri yok cidden. Elek oldu sistemler iyice. Herkeste mi sorun olur arkadaş.
Neyse çareler tükenmez. Nasıl olsa garanti süresi bitince sistemi değiştirme hakkın var. Onada karışamazlar diye düşünüyorum.