Tüm Windowslar'da Takas Dosyası Boyutunu Kayıt Defterinden Değiştirmek

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2428 kez

Tüm Windowslar'da Takas Dosyası Boyutunu Kayıt Defterinden Değiştirmek

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Bu anlatılacak kısa özet bilgi, Windows sistemi konusunda tecrübeli kullanıcılara hitap etmektedir.Bu konuda (sistemi kayıt defterinden ayarlamak) deneyimseniz burada anlatılanları es geçiniz...

Bu kayıt defteri ayarı hakkında

1.Windows XP zamanından kalmadır.
2.Sistem Yapılandırma ekranında fare tıklamasıyla yapılan işlemin aynısıdır yalnız tek bir farkla kayıt defterinden müdahale edilir..
3.Kayıt defteri ile uğraşmak (benim için eğlenceli olsa da) riskli olduğundan sistemin komple bir yedeği almak gerekir.

Resim

Buradaki ;

c:\pagefile.sys 1618 1618

ve....(bu değer hiçbir windows kayıt defterinde yoktur, kendim türettim ve işe yaradı, takas 256-512 arasında ne düşük ne de yüksek değişken değer alamıyor.)
c:\swapfile.sys 512 512

C: kök dizin ile sayıları sisteminize göre değiştirin ve sistemi yeniden başlatın.

SONUÇ:

Ultra yüksek seviyeli hızlı bir sistem ....(bende açılış 18 -20 saniye kapanız 5-7 saniye) ve tepki süresi önce ki duruma göre %55 daha hızlı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Re: Tüm Windowslar'da Takas Dosyası Boyutunu Kayıt Defterinden Değiştirmek

SONUÇ (EKRAN ALINTILI İSPATLI) :

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Robot Soru Ve Cevabı...!!!

SORU :

Yukarıdaki kayıt defter işleminin "Windows XP Zamanından" kaldığı iddia ediliyor hani ispatı...?

CEVAP : (Sen kaşındın robot...!!!)

Aşağıdaki ekran görüntülerine bakabilirsiniz.Bizde herşey ispatlıdır.

Resim

Resim

Hatta o kadar ileri gittim ki Windows XP için kodlanmış ayar yazılımındaki en popüler XP ayarları hiç çekinmeden Win11 x64 Home İşletim Sistemine uyguladım.Sonuç Windows XP Ayarında Win11...(Özellikle DMA özelliği ile 4096 (4K Hizlama) Alloted sistemi uçurdu....

Resim

Yukarıda altı çizgili olanlar sistemin SSD 'sini uçuruyor.....!!!

İşte ben bu kadar deliyim cesaret konusunda....Benim kullanıcı olarak ne Windows'da ne de GNU-Linux Mint'te sınırlarım yoktur ve olmayacaktır.

Bu ayarların Windows 11 x64'e uymasının tek ana nedeni NT Çekirdeği "AYNI" dır.Çekirdek yamalı bohçaya dönmüştür.Her gelen ekip çekirdeğe kodlar ekleyip öylece bırakmıştır.Bu da benim işime gelir bir kullanıcı olarak....

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön