Wifiye Bağlı Cihazların Hızını Sınırlandırma Programı ? - Çözüldü
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 295 kez
Wifiye Bağlı Cihazların Hızını Sınırlandırma Programı ? - Çözüldü
Merhaba,
Modemimde Qos özelliği yok yazılımını güncelledim olmadı bende program aradım "SelfishNet" diye bir şey buldum ama win 10 üzerinde çalışmadı bildiğiniz program varmıdır ?
Modem ayarlarından wifiye bağlanan tüm cihazlar için sınırlama yapılıyor istediğim belirli cihazlar için sınırlama yapmak
Modemimde Qos özelliği yok yazılımını güncelledim olmadı bende program aradım "SelfishNet" diye bir şey buldum ama win 10 üzerinde çalışmadı bildiğiniz program varmıdır ?
Modem ayarlarından wifiye bağlanan tüm cihazlar için sınırlama yapılıyor istediğim belirli cihazlar için sınırlama yapmak
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Re: Wifiye Bağlı Cihazların Hızını Sınırlandırma Programı ?
Benim mantık şu modem bir donanım ve yazılım ayarlarını koruyan kendi şifresi (WiFi şifresi değil Admin şifresi işte)
Varsayalım ki ben bir program buldum ve dediğin özelliğe sahip
1. ben şifreyi bilmiyorum. ( program iptal olur)
2. Modemde kısıtlama özelliği yoktur (program iptal olur)
Her marka model modemin arayüzü farklı ve tahminim ayar için uzaktan komutları yoktur. Böyle bir program yazılsa bile varolan modemler için büyük bir çaba sarf etmek lazım. Yapılsa da yukarıdaki 1 ve 2. nedenlerden dolayı çoğu kişi kullanamaz.
Tahminim kısaca böyle bir program yoktur. Modem marka modele özgü bir program olabilir onu bilmiyorum.
Ethernet kablosu ile modeme bağlanan WiFi çoğaltıcıyı (ismi neyse artık) modeme bağla.... çoğaltıcının kendi WiFi ağına kısıtlama yapma (ki kendisi Ethernet ile bağlı olduğu için kısıtlama yemez) modemdeki bağlanan WiFi bağlantılarına kısıtlama yap. Ekstra donanım ile böyle bir çözüm olabilir.
Varsayalım ki ben bir program buldum ve dediğin özelliğe sahip
1. ben şifreyi bilmiyorum. ( program iptal olur)
2. Modemde kısıtlama özelliği yoktur (program iptal olur)
Her marka model modemin arayüzü farklı ve tahminim ayar için uzaktan komutları yoktur. Böyle bir program yazılsa bile varolan modemler için büyük bir çaba sarf etmek lazım. Yapılsa da yukarıdaki 1 ve 2. nedenlerden dolayı çoğu kişi kullanamaz.
Tahminim kısaca böyle bir program yoktur. Modem marka modele özgü bir program olabilir onu bilmiyorum.
Ethernet kablosu ile modeme bağlanan WiFi çoğaltıcıyı (ismi neyse artık) modeme bağla.... çoğaltıcının kendi WiFi ağına kısıtlama yapma (ki kendisi Ethernet ile bağlı olduğu için kısıtlama yemez) modemdeki bağlanan WiFi bağlantılarına kısıtlama yap. Ekstra donanım ile böyle bir çözüm olabilir.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Sanki ben böyle bir program görmüştüm... Araştırmak lazım hocam
-
widelysplat
- Bit

Adı her ne ise, bir Ethernet kablosu kullanarak modeme bağlanın, ardından WiFi çoğaltıcıyı modeme bağlayın.... Çoğaltıcının, yapısı nedeniyle üzerinde herhangi bir kısıtlama olmayan yerel WiFi ağına herhangi bir kısıtlama koymayın. Ethernet bağlantısı. Ek donanım ile böyle bir çözüm mümkün olabilir.
funny shooter 2
funny shooter 2
- burakhi
- Kilobyte4

Merhaba, konuyu unutmuşum. Modemi yeniledim zaten şarttı çünkü servis sağlayıcıyıda değiştirdim vdsl olduğu için modemi değişmek zorundaydım.
Yeni modemde misafir ağı oluşturdum sonırlamayı yaptım sorunsuz çalışıyor modem markası kinetix keentex mi neydi hatırlamıyorum ama arayüzü çok güzel gelişmiş
Yeni modemde misafir ağı oluşturdum sonırlamayı yaptım sorunsuz çalışıyor modem markası kinetix keentex mi neydi hatırlamıyorum ama arayüzü çok güzel gelişmiş
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21723 kez
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10649 kez
Re: Wifiye Bağlı Cihazların Hızını Sınırlandırma Programı ? - Çözüldü
Modem değişikliği ve hat değişikliği bazen çok işe yarıyor. Hayırlı olsun. Adsl den Fiber e geçince anladım yeni teknolojinin ne kadar iyi olduğunu.
- burakhi
- Kilobyte4

Sağ olun @velociraptor hocam
evet haklısın @burak35 keşke fiber olsa ama zor gelir buralara idare ediyoruz :) ben xp hesabı sonuna kadar zorluyorum bu 4. modemim hiç biri bozulmadı zorunlu yükseltme oldu
evet haklısın @burak35 keşke fiber olsa ama zor gelir buralara idare ediyoruz :) ben xp hesabı sonuna kadar zorluyorum bu 4. modemim hiç biri bozulmadı zorunlu yükseltme oldu
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10649 kez
Bende zorunlu yükseltme ile fiber e geçtim. İss zorlamasaydı hala daha adsl deydim. Tek sıkıntı azcık fatura artı hepsi bu. :)