Bir Tıkla NTFS İzinlerini Değiştirin Ve Kullanın : NTFS Permissions Tools [x32/x64 - Portable]

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2788 kez

Bir Tıkla NTFS İzinlerini Değiştirin Ve Kullanın : NTFS Permissions Tools [x32/x64 - Portable]

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Açıklama :

NTFS İzin Araçları , kullanıcıların sisteminizdeki dosya ve klasörlere ilişkin izinlerini denetlemenize olanak tanır. Uygulama, disklerin, bölümlerin ve yerel klasörlerin her biri için izin verilen erişim türünü görüntülemenize olanak tanır. Ayrıca, kullanıcıların klasörlere erişim haklarını basit bir fare tıklamasıyla değiştirebilirsiniz.

Klasörler için erişim seçeneklerini ayarlayın

NTFS İzin Araçları, ana disklerin yanı sıra depolanan tüm klasörler ve alt klasörler için izinleri değiştirmenize olanak tanır. Bir kullanıcının bilgisayarınızda erişebileceği tüm öğeleri, ciltler, klasörler ve dosyalardan listeleyebilir. Program konumu, varsa dosya sistemini, mevcut kullanıcının ve klasörün sahibinin erişim haklarını görüntüleyebilir.

Bir kullanıcı, seçilen klasöre tam erişime, salt okunur haklara veya engellenmiş erişime sahip olabilir. Ayrıca, yerel kullanıcılara ve uzak konumlardan oturum açanlara atıfta bulunan gelişmiş bir dizi izin de oluşturabilirsiniz.

Ayrıntılı izin planları oluşturun

NTFS İzin Araçları, seçilen kullanıcı veya kullanıcı grubu için çeşitli eylemleri etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak gelişmiş izin modları ayarlamanıza olanak tanır. Böylece tam kontrol, dosya yürütme, veri okuma, öznitelik okuma, veri yazma, klasör oluşturma, öğe silme veya izin değiştirmeye izin verebilir/engelleyebilirsiniz.

NTFS İzin Araçları, bu seçenekleri geçerli kullanıcı, sisteme erişen herkes, yöneticiler, güvenilir yükleyiciler veya SİSTEM süreçleri için değiştirmenize olanak tanır. Ayrıca, bu eylemleri tüm dosya ve klasörlerle veya geçerli konumla sınırlayabilirsiniz.

Devralınan seçenekleri yönetin

NTFS İzin Araçları, bu tür bilgiler varsa, bir nesnenin izinlerini üst öğelerinin yapılandırmasına göre ayarlamanıza olanak tanır. Benzer şekilde, tüm alt nesne izinlerini, seçili olan nesneden devralınabilen seçeneklerle değiştirebilirsiniz. Bu izinlerin konusu yerel bir kullanıcı, bir yönetici ve hatta uzaktan bağlı bir kullanıcı olabilir.

Kaynak Çeviri :

Kod: Tümünü seç

https://www.softpedia.com/get/Internet/Servers/Server-Tools/NTFS-Permissions-Tools.shtml
Nasıl Kullanılır? (Ekran Görüntüleri , TRWE_2012 'in sisteminden [Win7 Ultimate SP1 x86]

Önce bir deneme klasörü oluşturun ve içine birkaç alakasız boş dosya atın.
Resim
Yazılımı "Yönetici Olarak" çalıştırın ve söz konusu dizine tıklayarak gelin yazılım içinden....
Resim
Numaralı adımları tek tek takip edin ve dizini ve içindekileri bir tıkla erişime kapatın.
Resim
Not:

Ekran alıntısını tam ekran olarak görüntülemek , resme sağ tıklayıp yeni sekmede aç komutu verin tarayıcı sağ menüsünden...

Gördüğünüz gibi dizin ve içindekiler erişime kapatıldı.
Resim
Şimdi çift tıklayın dizine bakalım erişebilecek misiniz?
Resim
Şimdi erişimi engellenmiş dizini tekrar eski haline getirelim ...

Aşağıdaki numaralar takip edin.
Resim
SONUÇ :
Resim
Son Sözler

654 KB'lık bir dev bu yazılım ve Windows'un NT Güvenlik ayarlarını kolayca kullanabilmenin en kolay ve basit yolu...Yazılım'ın daha bir çok özelliği de var.Mesela Sahiplik olayı....Deneyin inanılmaz işinize yararacak.... 8) 8)

Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
TRWE_2012
Kullanıcı avatarı
astro
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 116 kez

Re: Bir Tıkla NTFS İzinlerini Değiştirin Ve Kullanın : NTFS Permissions Tools [x32/x64 - Portable]

Mesaj gönderen astro »

paylaşım için teşekkürler, bu uygulama ile kurcalanmaması gereken dosya ve klasörlerin köşe bucak saklanmasına yada şifrelenmesine gerek kalmayacağından büyük rahatlık sağlayacağı aşikar, kullanımı ise baya pratikmiş :)

eğer deneyimledi iseniz yada bilgi sahibiyseniz benim asıl merak ettiğim windows sürümü (7, 8, 10 v.b.) veya işletim sistemi değişikliğinde (pardus, linux mint v.b.) dosya veya klasörlere bir zarar gelip gelmeyeceği?

örnek senaryom ise şöyle;
diyelim ki şuanda w11 kullanıyorum dosya ve klasörlerime işlem yaptım daha sonra sürüm değiştirip w8.1 (veya pardus) yüklediğimde yazılım ile işlem yaptığım dosya ve klasörlerime erişimde sorun yaşar mıyım?

yada dual boot bir makinada depolama için kullandığım sürücüde işlem yaptığım dosya ve klasörlerime ikinci sisteme (w11 den w7 ye yada w10 dan linux minte) geçtiğimde erişimde problem yaşar mıyım?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Re: Bir Tıkla NTFS İzinlerini Değiştirin Ve Kullanın : NTFS Permissions Tools [x32/x64 - Portable]

astro yazdı: 18 Ağu 2022, 02:08 paylaşım için teşekkürler, bu uygulama ile kurcalanmaması gereken dosya ve klasörlerin köşe bucak saklanmasına yada şifrelenmesine gerek kalmayacağından büyük rahatlık sağlayacağı aşikar, kullanımı ise baya pratikmiş :)

eğer deneyimledi iseniz yada bilgi sahibiyseniz benim asıl merak ettiğim windows sürümü (7, 8, 10 v.b.) veya işletim sistemi değişikliğinde (pardus, linux mint v.b.) dosya veya klasörlere bir zarar gelip gelmeyeceği?

örnek senaryom ise şöyle;
diyelim ki şuanda w11 kullanıyorum dosya ve klasörlerime işlem yaptım daha sonra sürüm değiştirip w8.1 (veya pardus) yüklediğimde yazılım ile işlem yaptığım dosya ve klasörlerime erişimde sorun yaşar mıyım?

yada dual boot bir makinada depolama için kullandığım sürücüde işlem yaptığım dosya ve klasörlerime ikinci sisteme (w11 den w7 ye yada w10 dan linux minte) geçtiğimde erişimde problem yaşar mıyım?
Uzun zamandır net aleminde yoktum onun için bu soruya geç yanıt vereceğim....

Önce şunu bir açıklığa kavuşturalım.... (madde madde)
eğer deneyimledi iseniz yada bilgi sahibiyseniz
Buna şöyle yanıt vereyim.... 26 yıllık Microsoft Windows İşletim Sistemleri (ilk Windows OS deneyimim : Windows 98 SE CD Version TR) 10-12 yıllık GNU-Unix / GNU-Linux (İlk Unix Deneyimim : IBM System 5 , İlk Linux Deneyimim : GNU-Linux Mandrake (GNU-Red Hat Tabanlı)) 5-6 senelik de MACOS (İlk macOS X Deneyimim : Mac OS X Leopard)

Şuan ağırlıklı olarak ;

GNU-Linux Mint 19.3 MATE/LXDE İ386 İşletim Sistemi ile Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 Edition x86 İşletim Sistemini, tek makina da (15-16 yıllık ) çift ön yüklemeli (Ön Yükleme Sırası Mint + Window7) olarak kullanmaktayım....
dual boot bir makinada depolama için kullandığım sürücüde işlem yaptığım dosya ve klasörlerime ikinci sisteme (w11 den w7 ye yada w10 dan linux minte) geçtiğimde erişimde problem yaşar mıyım?

Ayrıca yaklaşık 20 senelik bir toplayıcıyım ( internetten yazılım, belge, video, gibi nesneleri indirip cd,dvd ve usb hdd kaydetme) 16 TB'dan fazla bir arşiv sahibiyim....
Şimdi ikinci hususu açıklığa kavuşturalım...

GNU-Linux ile Microsoft Windows'un Dizin/Dosya Güvenlik ayarlamaları, klasör düzenlerine bağlı olarak kesinlikle farklı'dır.Windows'da NT güvenliğindeki kilitli bir dizini yada dosya , Linux tarafında rahatlıkla içerği açılabilir yada değiştirilebilir.

Microsoft Windows NT Kernel Güvenliği , Windows XP'den beridir hep aynıdır.Bundan dolayı, mesela Windows 8.1'de yapılan bir NT Güvenlik ayarlaması , istinasız Windows XP'den Windows 11'e hatta Windows 98 SE'de aynen geçerli olacaktır.
Kullanıcı avatarı
astro
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 116 kez

Mesaj gönderen astro »

cevabınız için teşekkür ederim açıklayıcı oldu benim için

erişim seçenekleri değişikliğinin etkisi sadece windows işletim sistemi türleri üzerinde kalıcı ve harici işletim sistemlerinde (pardus, linux v.b. OS geçişlerinde) yapılan değişiklik etkisini yitirmiş olacak, içerikte herhangi bir değişiklik yapılmadığı için de dosya veya klasör erişilebilir durumda kalacak

umarım yanlış anlamadım :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

astro yazdı: 27 Ağu 2022, 23:39 cevabınız için teşekkür ederim açıklayıcı oldu benim için

erişim seçenekleri değişikliğinin etkisi sadece windows işletim sistemi türleri üzerinde kalıcı ve harici işletim sistemlerinde (pardus, linux v.b. OS geçişlerinde) yapılan değişiklik etkisini yitirmiş olacak, içerikte herhangi bir değişiklik yapılmadığı için de dosya veya klasör erişilebilir durumda kalacak

umarım yanlış anlamadım :)
Aynen doğru bir biçimde kavramışsınız.Tersi de doğru, yani GNU-Linux üzerinde bir güvenlik ayarı, Windows'da geçerliliğini yitirecektir.