Bilgisayarım çöktü bilgilerim gitti
-
Abdullahnyr10
- Bit

- Teşekkür etti: 1 kez
Bilgisayarım çöktü bilgilerim gitti
Arkadaşlar Selamün Aleyküm benim İMac bilgisayarım var
Hem macOS işletim sistemi kurulu hemde Windows
Windows kısmında işlem yaparken birden kendi kendine yeniden başladı ve hem macOS hemde Windows çöktü
Bilgilerimin hepsi gitti ayırı yeten 640 GB lik harici hardiskim var onuda yaklaşık 2 hafta önce biçimlendirdim macOS takı bilgilerim onadada yüklüydü daha sonra ben macOS kurdum
Recovery wondershare recoverit programını kurdum macOS a tarattım herşeyi buldu ama kurtardığımda hasarlı yazıyor benim bilgilerim de rar dosyası resimler yani herşey vardı acaba nasıl kurtara bilirim şimdiden teşekkürler
Windows kısmında işlem yaparken birden kendi kendine yeniden başladı ve hem macOS hemde Windows çöktü
Bilgilerimin hepsi gitti ayırı yeten 640 GB lik harici hardiskim var onuda yaklaşık 2 hafta önce biçimlendirdim macOS takı bilgilerim onadada yüklüydü daha sonra ben macOS kurdum
Recovery wondershare recoverit programını kurdum macOS a tarattım herşeyi buldu ama kurtardığımda hasarlı yazıyor benim bilgilerim de rar dosyası resimler yani herşey vardı acaba nasıl kurtara bilirim şimdiden teşekkürler
- kalkan001
- Byte1

- Teşekkür etti: 20 kez
Re: Bilgisayarım çöktü bilgilerim gitti
R-stidio resimler için aklıma geldi, bilgili arkadaşlar muhakkak çözüm sunarlar. Videolar için de R-studio iyi ama arşiv için en iyi hangisi inan bilmiyorum. Çünkü çoğu bozuyor arşivleri
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Farklı programlar ile denemek gerekiyor. Ayrıca bilgilerin olduğu bölümde hiç işlem yapmamak gerekiyor. Bende 2 sene önce bad sektöre uğrayan bir fotoğrafı kurtardım. Resmin bazı bölümleri uçmuştu ama bazı bölümler duruyordu. Rar da bu mümkün olmazdı.
Resim gibi şeyleri sıkıştırmak çok mantıklı değil çünkü jpg png gibi dosya türleri zaten sıkışık olduğu için Rar fazla sıkıştıramıyor.
Bilgilerin olduğu yerde c: d: kurtarma yapana kadar dosya yüklemeyin. Birşey kurmayın.
Resim gibi şeyleri sıkıştırmak çok mantıklı değil çünkü jpg png gibi dosya türleri zaten sıkışık olduğu için Rar fazla sıkıştıramıyor.
Bilgilerin olduğu yerde c: d: kurtarma yapana kadar dosya yüklemeyin. Birşey kurmayın.
-
Abdullahnyr10
- Bit

Hocam peki hangi programı önerirsibizozgutozkan yazdı: 14 Ağu 2022, 17:30 Farklı programlar ile denemek gerekiyor. Ayrıca bilgilerin olduğu bölümde hiç işlem yapmamak gerekiyor. Bende 2 sene önce bad sektöre uğrayan bir fotoğrafı kurtardım. Resmin bazı bölümleri uçmuştu ama bazı bölümler duruyordu. Rar da bu mümkün olmazdı.
- kalkan001
- Byte1

Programın ismini unuttum geçen ben de o programla Excel dosyalarını kurtardım.
-
Abdullahnyr10
- Bit

Hocam recovery my files 2 yıl önce ine böyle bir durum olmuştu hepsini kurtarmıştı ama şimdi 640 GB lik hardiski takıyorum taratmaya başlıyor 22 Dk sonra program kendini kapatıyor bide hocam ikinci olarak sorum şu ben macte wondershare recoverit te tarattım herşeyi buldu ama kurtarinca hasarlı oldu ya acaba recovery my files kurtarırsa hasarlı olurmu
- kalkan001
- Byte1

Deneyimlerine dayanarak diyorum, arşivlerin çoğu hasarlı olur. Arşiv kurtarma zor işAbdullahnyr10 yazdı: 14 Ağu 2022, 18:44Hocam recovery my files 2 yıl önce ine böyle bir durum olmuştu hepsini kurtarmıştı ama şimdi 640 GB lik hardiski takıyorum taratmaya başlıyor 22 Dk sonra program kendini kapatıyor bide hocam ikinci olarak sorum şu ben macte wondershare recoverit te tarattım herşeyi buldu ama kurtarinca hasarlı oldu ya acaba recovery my files kurtarırsa hasarlı olurmu
- H4NOK
- Megabyte1

- Teşekkür etti: 336 kez
- İletişim:
Bu uygulamayı test edin, umarım yardımcı olacaktır.
https://www.sordum.net/72939/ucretsiz-b ... -winfrgui/
https://www.sordum.net/72939/ucretsiz-b ... -winfrgui/
Bende zamanında virüs girmişti flaşha biçimlendirmiştim kurtarmıştım o eski program taraması uzun sürüyor ama en iyilerinden birisi.
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Benim program file scavenger ssd disklere iş görür mü bilmiyorum
-
Abdullahnyr10
- Bit

Hocam size bişey soracağım şimdi bendeki bu HDD ye Windows kurarken Windows çöktü bilgisayarım kısmında gözükmüyor acaba büyüzden mı recovery my files te atıyor acaba NTFS yapıp taratmaya başladım yeni ama ine bilgisayarim kısmında gözükmüyor bundan ola bilirmiKaptan60 yazdı: 14 Ağu 2022, 19:19Bende zamanında virüs girmişti flaşha biçimlendirmiştim kurtarmıştım o eski program taraması uzun sürüyor ama en iyilerinden birisi.
Merhaba..Abdullahnyr10 yazdı: 14 Ağu 2022, 13:48 Arkadaşlar Selamün Aleyküm benim İMac bilgisayarım var
Önce geçmiş olsun diyorum,anlattıgım şekilde işlemleri yapalım...
Öncelikle senden ricam o diski herhangi bir program kurma sakın ?!!
1.Adım
15GBFlasıh bellek edin ve AOMEI Partition Assistant PE versiyonunu flash bellege yükle,bu işlem için rufus programını kullan..
2.Adım
Harici harddiski bilgisayara usb 3.0 olan kısma tak,diger girişe flash bellegi tak ve Boot açılış menüsüne gel,ve yüklemiş oldugumuz programımızı çalıştıralım,programın arayüzü türkçedir,full tarama işlemine geç ve sürecin tamamlanmasını bekle,kurtarmak istedigin dosyalara tık işareti koy ve kurtar..
UYARI !!=Kurtardıgın dosyaları farklı sürücüye yükle..
Üzefine veri yazildiğı için zpr birazAbdullahnyr10 yazdı: 14 Ağu 2022, 20:08Hocam size bişey soracağım şimdi bendeki bu HDD ye Windows kurarken Windows çöktü bilgisayarım kısmında gözükmüyor acaba büyüzden mı recovery my files te atıyor acaba NTFS yapıp taratmaya başladım yeni ama ine bilgisayarim kısmında gözükmüyor bundan ola bilirmi
-
Abdullahnyr10
- Bit

Hocam öncelikle teşekkürler dediğiniz program bu mu (https://www.dosyaupload.com/3sz6k/AOMEI ... _WinPE.zip) rufus ta direk USB belleğe mı yazdırayim mı hocam bide benim cihaz mac olduğu icin acaba USB flaşi açarmiSaffet yazdı: 14 Ağu 2022, 23:22Merhaba..Abdullahnyr10 yazdı: 14 Ağu 2022, 13:48 Arkadaşlar Selamün Aleyküm benim İMac bilgisayarım var
Önce geçmiş olsun diyorum,anlattıgım şekilde işlemleri yapalım...
Öncelikle senden ricam o diski herhangi bir program kurma sakın ?!!
1.Adım
15GBFlasıh bellek edin ve AOMEI Partition Assistant PE versiyonunu flash bellege yükle,bu işlem için rufus programını kullan..
2.Adım
Harici harddiski bilgisayara usb 3.0 olan kısma tak,diger girişe flash bellegi tak ve Boot açılış menüsüne gel,ve yüklemiş oldugumuz programımızı çalıştıralım,programın arayüzü türkçedir,full tarama işlemine geç ve sürecin tamamlanmasını bekle,kurtarmak istedigin dosyalara tık işareti koy ve kurtar..
UYARI !!=Kurtardıgın dosyaları farklı sürücüye yükle..