XIAOMI Telefon Güncelleme

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

XIAOMI Telefon Güncelleme

Mesaj gönderen shampuan »

Forumda bu konuda konuşurken bir arkadaş her güncellemeyi aldırma demişti. Fakat hangi güncelleme onu bilmiyorum şu anda telefonumun ayarlar bölmesinde yeni güncelleme var görünüyor.

MIUI Global
12.5.3
Kararlı

Güncelle diyor altında da.

XIAOMI diğer deyişle "şayomi" telefonlar android tabanlı MIUI işletim sistemi ile gelir. Diğer markalara göre daha sık güncelleme alır, ek bilgi.

Telefonumu aldığımda güncelleme aldırmıştım. 1ay oldu olmadı. Şimdi yine diyor bilen arkadaşlar varsa öneri alabilirim.
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Re: XIAOMI Telefon Güncelleme

Mesaj gönderen wonder »

shampuan yazdı: 15 Tem 2022, 20:18 Forumda bu konuda konuşurken bir arkadaş her güncellemeyi aldırma demişti. Fakat hangi güncelleme onu bilmiyorum şu anda telefonumun ayarlar
Bu bendim sanırım. Eğer bensem şunu demeye çalıştım:
Her ay gelen sistem güncellemelerini geldiği gün yapma bir kaç gün bekle, bekle ki diğer kullanıcılar sorun bildirirse Xiaomi güncellemeyi geri çeker yeniden yayınlar. Yani geciktirerek hatalı güncelleme yükleme şansın azalır. Bazen bu hatalar telefonu açılmaz hale getiriyor.
Örneğin kendi telefonuma zamanında gelen android 11 sürüm güncellemesini geldiği gün yapsaydım telefonu mecburen servise göndermek zorunda kalacaktım ve garantisi olmayan telefonlara yüksek faturalar çıktı. Güncelleme anakartı zarar veriyordu ve değişimi gerekiyordu.
Telefon forumlarında da bu konuları konuşanlar oluyor. Mesela ben bu güncellemeyi yaptım bu hata oldu yada ben yaptım bir şey olmadı gibi.
Tabi herkesin bunları takip etme vakti olmayacaktır ama xiaominin bir sürü hatalı güncelleme yayınladığı gerçeği var tercih sizin :arrow:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Teşekkür ederim, beklesin.
Kullanıcı avatarı
astro
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 116 kez

Mesaj gönderen astro »

her marka bu tarz hatalar yapabiliyor arkadaşın dediği makul bir açıklama her güncelleme için acele etmeyin geri bildirimleri takip ederek güncellemeden emin olduğunuzda yüklemekten çekinmeyin :)

bazı kullanıcı grupları ilk deneyimleyen olmak için acele etmekte ve sonucu çoğu zaman tatsız olmakta
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen mahferer »

12.5.x.x güncellemesi sıkıntılı