Tarayıcıya Eklenti Kurmadan Reklam Engellemek

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Tarayıcıya Eklenti Kurmadan Reklam Engellemek

Mesaj gönderen burak35 »

Merhaba. Bir arkadaşımız "tarayıcıya reklam engelleme eklentisi kurmadan nasıl engelleniyor hocam? diye sormuş.
Evet doğrudur böyle bir şey yapılabiliyor. Aslında bunun belki başka yollarıda vardır. Ama daha önce denedimmi? Hatırlamıyorum.
Neyse Bu işlemi AdGuard'ın kendi programı ile yapabiliriz.

AdGuard'ın sitesine şuradan ulaşabiliriz ; https://adguard.com/tr/welcome.html

Aslında bunu Window 7 kullandığım zamanlarda yıllar önce keşfetmiştim. Daha sonra kullanmadığım için unutmuşum ve Şimdi aklıma geldi.
Bilgisayarım güçsüz ve donanımlarım zayıf olduğu için "Acaba tarayıcıya eklenti kurmadan reklam engelleyebilirmiyim?" diye düşünmüştüm.
O zamanlar sadece eklenti olarak "Chrome Web Mağazası"ndan AdGuard kullanıyordum. Dikkat etmemişim. Tabi Yazılımıda varmış.
Daha sonra programını indirip kurdum. Arka planda çalışmaya başladı.
Sonra Tarayıcımdaki Reklam Engelleyiciyi yanlış hatırlamıyorsam ya Komple kaldırdım yada Devre dışı bıraktım.

Sonuç; Olumlu'ydu.

Not: AdGuard'ın bu güzel yazılımını en son Windows 7 deyken kullandım. Ve sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.
Şuan Windows 10 da olduğum ve kullanmadığım için hakkında bir şey demem güç. Eğer kullanmak isterseniz deneyebilirsiniz.
Alternatif her zaman iyidir. Umarım işinize Yarar.
İyi Geceler... :arrow:
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Re: Tarayıcıya Eklenti Kurmadan Reklam Engellemek

Mesaj gönderen ozgutozkan »

burak35 yazdı: 02 Haz 2022, 02:05 Merhaba. Bir arkadaşımız "tarayıcıya reklam engelleme eklentisi kurmadan nasıl engelleniyor hocam? diye sormuş.
Evet doğrudur böyle bir şey yapılabiliyor. Aslında bunun belki başka yollarıda vardır. Ama daha önce denedimmi? Hatırlamıyorum.

Aslında bunu Window 7 kullandığım zamanlarda yıllar önce keşfetmiştim. Daha sonra kullanmadığım için unutmuşum ve Şimdi aklıma geldi.
Bilgisayarım güçsüz ve donanımlarım zayıf olduğu için "Acaba tarayıcıya eklenti kurmadan reklam engelleyebilirmiyim?" diye düşünmüştüm.
O zamanlar sadece eklenti olarak "Chrome Web Mağazası"ndan AdGuard kullanıyordum. Dikkat etmemişim. Tabi Yazılımıda varmış.
Sonra Tarayıcımdaki Reklam Engelleyiciyi yanlış hatırlamıyorsam ya Komple kaldırdım yada Devre dışı bıraktım.

Sonuç; Olumlu'ydu.

Not: AdGuard'ın bu güzel yazılımını en son Windows 7 deyken kullandım. Ve sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.
Şuan Windows 10 da olduğum ve kullanmadığım için hakkında bir şey demem güç. Eğer kullanmak isterseniz deneyebilirsiniz.
Telefondaki de aynı mantıkla hareket ediyor. Vpn benzeri gibi bir şey ile bağlantıyı ele geçiriyor. Sonra da reklam site ve iplerinden gelen veriyi engelliyor.
Kullanıcı avatarı
zirvedeneme
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 71 kez

Mesaj gönderen zirvedeneme »

burak35 yazdı: 02 Haz 2022, 02:05 Merhaba. Bir arkadaşımız "tarayıcıya reklam engelleme eklentisi kurmadan nasıl engelleniyor hocam? diye sormuş.

Sonuç; Olumlu'ydu.

soran bendim hocam, çok teşekkür ederim. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Hatlar karışmış :-D

ozgutozkan sağolasın.

İyi ki varsınız arkadaşlar.
Ugurb
Bit
Bit

Mesaj gönderen Ugurb »

Opera da kullanılabilir, eklenti dahili olduğu için ayrı bir kuruluma gerek kalmıyor
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Mesaj gönderen burak35 »

ozgutozkan
Teşekkürler. Dediğiniz gibi olabilir. Çok uzun bir süredir Telefon kullanamıyorum.
Hem maddi durumlardan hem de cihazım arızalı olduğu için. En son Lumia 1320 kullanıyordum. İçinde Windows Phone 8.1 vardı.
Reklam engellemek için "İnternet Explorer" içinde Smart Screen vardı. Bendeki Bu şekilde bir algoritmayla çalışıyordu diye hatırlıyorum. :-)

zirvedeneme
Teşekkürler. Yardımcı olabildiysem, Kafanızdaki soru işaretlerini kaldırabildiysem ne mutlu bana. Zira benim burada olma amacım;
Bir nevi Vefa borcu ödemek gibi birşey benim için. Diğer siteler malum sarmıyor. Ne yeni çıktıysa Hop balıklama O savunuluyor.
Hal böyle oluncada insan biraz rahatsız oluyor. O yüzden her türlü sorunda sıkıntıda elimden ne gelirse yardımcı olmaya çalışırım her zaman.
Tabi bildiğim bir konu ise. 8)

shampuan
Yok karışmaz Frekansları ayarlarız bir şekilde. :-D

Ugurb
Evet doğrudur. Opera'da Dahili Reklam engelleyici ve Vpn bile var ama mesele Operanın kötü bir yazılım olması.
-İşlemci kullanımı yüksek
-Ram kullanımı yüksek
-Sistemde çok fazla kalıntı bırakıyor (System32'nin bile içinde hatta)
-Portable dosyalarını çıkartmaya çalışıyorsun, Eski yada yeni versiyonunun sisteme kuruyor. (Kaldırmaya çalışıyorsun anca güvenli modda kalkıyor)
-Arka planda çok Exe çalıştırıyor (Chrome gibi)
Yani çok sorunu sıkıntısı var. Ve kullanışlı değil (Bana göre)
O yüzden Operayı daha önce defalarca kez denememe rağmen önermiyorum. Siz isterseniz elbette kullanabilirsiniz.
Sonuçta tercih sizin.