Yazılım Kullanmadan Video Boyutlandırmak

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10650 kez

Yazılım Kullanmadan Video Boyutlandırmak

Mesaj gönderen burak35 »

Sorunum başlıktaki gibiydi. Yıllar önce ilk çıktığı zamanlarda format factory de dahil olmak üzere bazı converterlar kullandım.
Ancak bunlar laptop kullandıgım için sorun yaratıyordu. Özellikle format factory işlemciyi çok fazla kullandıgından bilgisayar ısısı artıyordu.
Ve hatta cihazım ısıdan kapanıyordu. Bir süre önce bazı programlar aradım araştırdım bazılarının kaynak gereksinimlerini karşılayamıyordum.
Bazıları 3.ncü nesil işlemci ve en az 8 gb ram istiyordu. Hal böyle olunca mecburen çare aramaya başladım. Müziksever bir insanım.
Ve sevdiğim eski rock metal gruplarının video klipleri dahi istediğim gibi değildi. Hemen hemen hepsi dar ekran ve 480x360 gibi kötü bir yapıdaydı.
Bunun bir çaresi olmalı diye araştırırken aşağıdaki siteyi buldum tesadüfen.

Onlive Converter ;
https://video.online-convert.com/convert-to-mp4

Bu siteyi açın. istediğiniz en boy oranında bir video oluşturmak için önce ortadaki "choose file" kısmından video yükleyin.
Sonra "change screen size" yazan yerin altında "width" kısmına 640 "Height" kısmına 360 yazın. Önerim 640x360 olmasıdır. Altına düşmeyin.
Sonra en altlarda "Change audio quality" yazan kısımdan eğer isterseniz video ses Kbps değerini seçin. Önerim 96 kbps altına düşmeyin.
Sonrada orta kısımda videonun isminin altında "start" yazan butona basıp bekleyin. Açılan sayfada "Processing" yazacak biraz bekleyin.
Artık işlem tamamdır video yüklendi işlendi ve istediğiniz en boy oranına ve formata dönüştürülüp inmektedir.
Bu sitenin en büyük artısı ücretsiz olması, kullanımının kolay olması Ve en önemliside videoların ses ve görüntü kalitelerini düşürmemesi veya bozmamasıdır.
Eksileri işlenecek dosya boyutlarının 100 mb ile sınırlı olması ve birgünde sadece 3 kere dosya işlenebilmesidir. Ancak Modem resetle aşılabilir.
Tebrikler Artık Bu sayede converter kullanmaktanda kurtulmuş olduk.
Buarada Unutmadan video kesme işlemleri içinde Avidemux gayet yeterli.
(Yazmayı unutmuşum buarada amacım converterın işlemci kullanımını azaltmak ve bilgisayar ısı artışını önlemekti.
Converter yerine online servis kullanırsak ısı artışını azaltır bilgisayarımızı biraz daha koruyabiliriz.)

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön