Windows 11 makyaj yapılmış Windows 10 mu?
Windows malumunuz püskevit tarzı bir takvim de yani 5 ekim 2021 tarihinde piyasada olacak.
Insider Preview sürümlerini deneyenleriniz var, izlenimleriniz nelerdir.
Eksikleri hataları var mıdır?
Sanki görsel düzenlemeler dışında pek bir yenilik yok gibi.
Simgelerin tekrar renklenmesi, taskbar simgelerinin ortaya gelmesi, startın görsel olarak değişmesi şeklinde.
Sisteme gömülü Windows 10 oem single language anahtarı ile ilaçsız aktarsız kullanılabiliyor mu? Ücretsiz yükseltme ve ISO kurulumunda anahtar halen geçerli mi?
Windows 10 kullanmaya devam mı etmeli yoksa Windows 11e geçilmeli mi?
Windows 11 e sayılı günler kala
- bekobey
- Byte3

- Teşekkür etti: 237 kez
Re: Windows 11 e sayılı günler kala
HP Compaq 8100 Elite SFF PC
Cihaz adı DESKTOP-xxxxx
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz 3.33 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,87 GB)
Card name: NVIDIA GeForce GT 710
SSD 120Gb
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Edisyon Windows 11 Pro
Sürüm 21H2
Yüklenme tarihi 30.06.2021
İS derlemesi 22000.194
Deneyim Windows Özelliği Deneyim Paketi 1000.22000.194.0
Insider profilim ile beta kanaldan TPM 1.2 olmasına rağmen Windows 10 Pro üzerine ilaçsız yükseltme yaptım.
Sonraki güncellemeler kendi update ile geldi, sorunsuz kuruldu.
İlk derlemeler de çok problem vardı, şimdi daha stabil ancak sağ tıklama menüsü tepkisi gecikmeli,
Birçok Linux sürümü deneyimi olan birisi olarak ilk linux kabuk tasarım hissini yaşadığımı zannetmiştim, KDE plasma gibi.
Herhangi bir sürücü sorunu yaşamadım, herhangi bir program uyumsuzluğu (Nox Android Emulator hariç) yaşamadım.
VirtualBox için ilave birkaç ayar sonrası VHD'lerimi açabildim sıkıntı yok,
Artılarım:
Wimdows 10 üzerine yeni bir arayüz gibi
Kullanım kolaylığı olan üst menü ve sağtık menü yapısı
Windows 10 da kalmayan EDGE her nasılsa denetim masası pro ekle-kaldırdan tamamen kaldırıldı.
Eksilerim:
ince ayarlar için derinlere atılmış ayar seçenekleri (aslında yeni tanımlardan kaynaklı anlama zorluğu oluşturulmuş)
Tablet bilgisayar kullanıyor hissi daha fazla gelmeye başladı..
Microsoft Store hala yükleme yapmıyor, çözüm için uğraşmak bile istemiyorum artık.
Sonuç:
Muhtemelen bu şekilde kullanmayı severim, ancak 21H2, 22H1, 22H2 gibi bir mantıkla geliştirmeye devam ederlerse çok da kasmam kullanırım.
Ancak iş yerinde hiç tavsiye etmem, zaten daha Win10 problemlerini halledemeyen Bilgi İşlem çoğu eski donanımlı PC'leri kastırıyor.
Umarım fikir verecektir. Selamlar.
Cihaz adı DESKTOP-xxxxx
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz 3.33 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,87 GB)
Card name: NVIDIA GeForce GT 710
SSD 120Gb
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Edisyon Windows 11 Pro
Sürüm 21H2
Yüklenme tarihi 30.06.2021
İS derlemesi 22000.194
Deneyim Windows Özelliği Deneyim Paketi 1000.22000.194.0
Insider profilim ile beta kanaldan TPM 1.2 olmasına rağmen Windows 10 Pro üzerine ilaçsız yükseltme yaptım.
Sonraki güncellemeler kendi update ile geldi, sorunsuz kuruldu.
İlk derlemeler de çok problem vardı, şimdi daha stabil ancak sağ tıklama menüsü tepkisi gecikmeli,
Birçok Linux sürümü deneyimi olan birisi olarak ilk linux kabuk tasarım hissini yaşadığımı zannetmiştim, KDE plasma gibi.
Herhangi bir sürücü sorunu yaşamadım, herhangi bir program uyumsuzluğu (Nox Android Emulator hariç) yaşamadım.
VirtualBox için ilave birkaç ayar sonrası VHD'lerimi açabildim sıkıntı yok,
Artılarım:
Wimdows 10 üzerine yeni bir arayüz gibi
Kullanım kolaylığı olan üst menü ve sağtık menü yapısı
Windows 10 da kalmayan EDGE her nasılsa denetim masası pro ekle-kaldırdan tamamen kaldırıldı.
Eksilerim:
ince ayarlar için derinlere atılmış ayar seçenekleri (aslında yeni tanımlardan kaynaklı anlama zorluğu oluşturulmuş)
Tablet bilgisayar kullanıyor hissi daha fazla gelmeye başladı..
Microsoft Store hala yükleme yapmıyor, çözüm için uğraşmak bile istemiyorum artık.
Sonuç:
Muhtemelen bu şekilde kullanmayı severim, ancak 21H2, 22H1, 22H2 gibi bir mantıkla geliştirmeye devam ederlerse çok da kasmam kullanırım.
Ancak iş yerinde hiç tavsiye etmem, zaten daha Win10 problemlerini halledemeyen Bilgi İşlem çoğu eski donanımlı PC'leri kastırıyor.
Umarım fikir verecektir. Selamlar.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
En büyük sorunu normal kullanıcılardan çok işyerleri yaşıyor zaten. Binlerce dolar lisans ücreti bayılıp bir de üstüne trilyon tane sorunla mücadele...
En kısa zamanda "milli" sisteme geçemiz gerekiyor. Ben bir önceki sürümünü test ettiğimde (halen arada açıp tecrübe ediyorum) bir sıkıntı görmedim. Fakat işletmeler için özel yazılımlar durumları bozacaktır. Hoş, onun da çaresi var. Web tabanlı yazılımlara geçilse mükemmel olur. Tarayıcıdan kullan geç...
En kısa zamanda "milli" sisteme geçemiz gerekiyor. Ben bir önceki sürümünü test ettiğimde (halen arada açıp tecrübe ediyorum) bir sıkıntı görmedim. Fakat işletmeler için özel yazılımlar durumları bozacaktır. Hoş, onun da çaresi var. Web tabanlı yazılımlara geçilse mükemmel olur. Tarayıcıdan kullan geç...
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
@bekobey Ayrıntılı deneyim paylaşımı için teşekkür ederim.
Edge i kaldırmak ta sorun yaşamıyorsanız bu Windows 11 için çok iyi bir özellik.
Microsoft'un Windows 10da güncellemeler ile Edge zorlaması beni ziyadesiyle sinir ediyor.
Windows 10da komut ile kaldırıyoruz Edge'i sistemden, kalkıyor ancak Program Files (x86) klasöründe bıraktığı boş klasör windows update 'i engelleyebiliyor. Onu silmeyi de unutmamak gerekiyor. Start Menu de simgesiz Microsoft Edge bağlantısı kalıyor.
Benim sistemim sizinkinden daha kötü bir sistem ancak artılarım TPM ve secure boot desteğim var.
Ben geliştirici sürümlerini denemedim nihai sürümü bekledim.
Videolardan anladığım kadarıyla makyaj gibi geldi.
Store uygulaması kullanmadığım için o kısım benim için sorun olmayacak. Tüm store uygulamalarını kaldıryorum.
Windows 10 ayarlarıyla pandeminin yarattığı boş zaman vesilesiyle çok ilgilendim. 11 de bu ayarlarda pek farklılıklar olacağını sanmıyorum.
Nihai sürüm çıktığında Home Single Language OEM gömülü anahtarım sıkıntı yapmazsa ISO indirip temiz kurulum yaparım diye düşünüyorum.
@shampuan daha önce de konuşmuştuk. Office tercihim Google Drive Office araçları ve çok memnunum.
Edge i kaldırmak ta sorun yaşamıyorsanız bu Windows 11 için çok iyi bir özellik.
Microsoft'un Windows 10da güncellemeler ile Edge zorlaması beni ziyadesiyle sinir ediyor.
Windows 10da komut ile kaldırıyoruz Edge'i sistemden, kalkıyor ancak Program Files (x86) klasöründe bıraktığı boş klasör windows update 'i engelleyebiliyor. Onu silmeyi de unutmamak gerekiyor. Start Menu de simgesiz Microsoft Edge bağlantısı kalıyor.
Benim sistemim sizinkinden daha kötü bir sistem ancak artılarım TPM ve secure boot desteğim var.
Ben geliştirici sürümlerini denemedim nihai sürümü bekledim.
Videolardan anladığım kadarıyla makyaj gibi geldi.
Store uygulaması kullanmadığım için o kısım benim için sorun olmayacak. Tüm store uygulamalarını kaldıryorum.
Windows 10 ayarlarıyla pandeminin yarattığı boş zaman vesilesiyle çok ilgilendim. 11 de bu ayarlarda pek farklılıklar olacağını sanmıyorum.
Nihai sürüm çıktığında Home Single Language OEM gömülü anahtarım sıkıntı yapmazsa ISO indirip temiz kurulum yaparım diye düşünüyorum.
@shampuan daha önce de konuşmuştuk. Office tercihim Google Drive Office araçları ve çok memnunum.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Eğer memnunsan hiçbir sorun yok. Bir de işletmelere özel yazılımları hallederlerse windows'un pabucu resmen dama atılır. Bugün işletmelerimizin hemen hemen hepsinde yerli bir muhasebe yazılımı kullanılıyor; bu yazılım için sertifikasyon programları (kurslar) dahi var. İşe alınma nedeni.
https://www.logo.com.tr/muhasebe-programlari
Daha önce çalıştığım iş yerinde herkes ilkokul-ortaokul mezunuydu. Adamlar şakır şakır logo kullanıyorlardı, bense üniv. mezunu olmama rağmen kullanamıyordum. Yaptığımız iş: müşteri geliyo, oto parçası soruyo, veriyoruz gidiyo, bu. Bunun için iyi dereceden logo bilmen gerekiyor.
https://www.logo.com.tr/muhasebe-programlari
Daha önce çalıştığım iş yerinde herkes ilkokul-ortaokul mezunuydu. Adamlar şakır şakır logo kullanıyorlardı, bense üniv. mezunu olmama rağmen kullanamıyordum. Yaptığımız iş: müşteri geliyo, oto parçası soruyo, veriyoruz gidiyo, bu. Bunun için iyi dereceden logo bilmen gerekiyor.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21735 kez
Sorun yaşatmıyor , Ayrıca Windows 10 daki hataların bir kısmını gidermişler , Windows 10 dan daha seri çalışıyor diyebilirim.feuer yazdı: 27 Eyl 2021, 23:25 Nihai sürüm çıktığında Home Single Language OEM gömülü anahtarım sıkıntı yapmazsa ISO indirip temiz kurulum yaparım diye düşünüyorum.