Windows 10/11 Sophia Script ve Debloat Tool

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Windows 10/11 Sophia Script ve Debloat Tool

Mesaj gönderen krocix »

Bu scriptin en büyük özelliği Power Shell üzerinden komut dosyası hazırlamak ve kullanmanın zorluğunu es geçecek bir GUI (grafiksel kullanıcı arabirimi)'ye sahip olmasıdır.Birçok başlık altında 10'larca uygulamanın özelliklerine sadece bir tık ile uzanabileceğiniz çok sade bir arayüze sahip.Yapmanız gereken tek şey sadece onay vermek veya onayı kaldırmak olacaktır.Bilgisayarını temiz tutmak isteyenlerin,format severlerin ve diğer normal kullanıcıların da işine yarayacağını düşünüyorum.

Script hakkında başka bir sitede yayımlanan bir yazı

Kod: Tümünü seç

https://www.ghacks.net/2021/06/06/windows-10-tweaker-sophia-script-is-turned-into-an-application/
Programın anasayfası

https://benchtweakgaming.com/2020/11/12/windows-10-debloat-tool/
Scriptin kaynak kodları

https://github.com/farag2/Sophia-Script-for-Windows
youtube sayfası

Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Windows 10/11 Sophia Script ve Debloat Tool

Mesaj gönderen feuer »

Teşekkürler. Yakın zamanda incelemiştim.

Powershell scriptleri ile pek çok tweak uygulayabilirsiniz.

Bazı işlemler için sadece bat, vbs, reg scriptleri yeterli olmayabiliyor. Kişisel tercihim olarak Powershell scriptlerini son seçenek olarak değerlendiriyorum. Powershell scripti çalıştırmak için önce windowsta kendi kendinize izin vermeniz gerekiyor. :)

Sophia wrapper ile görsel olarak daha rahat bir arayüz sunmuş. İşlemlerr için seçenekler sunmuş.
O arayüzde görülen işlemlerin yüzde 90ı için bende kişiselleştirilmiş format sonrası scriptler hazırladım ve kullanıyorum.

Bu tarz işler ile uğraşanlar için önerim.
Toplu hazır scriptleri direk kullanmak yerine tercihine göre kendileri script düzenlemeleridir.

majorgeeks tweakleri ve sevenforums/eightforums/tenforums/elevenforums guideları, sordum.net rehberlerinden
kendi tercihlerinize göre belirlediğiniz işlemler için kendi scriptlerinizi hazırlamanızdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Paylaşım için Teşekkürler , Powershell'e bende bir türlü ısınamadım.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Powershell komutları akılda kalıcı ama, powershelle komut istemcisi olarak tutunamadım. CMDye alışmışız.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bu ve bunun gibi Script Ve Debloat araçlarını kullanırken dikkatli olmak lazım. Bazı sitelerde insanlar "Uyguladım" sorun çıktı.
"Uyguladım" Başlat menüsündeki arama kısmı gitti falan yazmışlar hep. O yüzden önceden bir yedek almakta fayda var.
Ya da aslında hiç uğraşmayıp Ntlite ile modlayacaksın da, O da nasıl olacak? Çok uzun iş. Ben biara heves ettim, Sonrada vazgeçtim. :)