Yıllar Sonra Anlıyormuşuz ki...

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Yıllar Sonra Anlıyormuşuz ki...

Mesaj gönderen shampuan »

Şu an şuradaki video dizisini izliyordum:
https://www.youtube.com/watch?v=AxkBK5o ... annel=DUST

Şu an 5. bölümdeydim ve bir durum farkettim. Altyazı oluşturmayı insanlar yapmıyor. Çünkü insanımsı değil. Arada bazı parantezler var, bunları yıllardır zaten görüyorsunuz. Bir fon müziği çaldığı zaman altyazıda:

-(hoş müzik çalıyor) ya da:
-(gerilimli müzik) hiç olmadı:
-(müzik)

yazıyor. Yanılıyor olabilirim ama çocuklar, bence o yazıları google yazıyor. Orada müzik olduğunu anlıyor. Müziğin gerilimli mi, neşeli mi olduğunu da biliyor.

İzlediğim bilim-kurgu filminde kadın yürüyüp gidiyor. Ayak tıkırtısı metal yapı üzerindeki ayak sesi. Altyazıda şöyle yazıyor beceriksizce(makine çevirmiş belli) :
(synth inşa) yani bir inşaattaki metal üzerinde yürüyen ayak sesleri. Direkt zamana ışınlanın:
https://youtu.be/AxkBK5o_JL8?list=RDCMU ... UutA&t=169

Tamam, yanılıyor da olabilirim insanlar tarafından "sağırlar için" yapılıyor olabilir. Ama diğer tarafta youtube'daki trilyonlarca videoyu düşünün, bunun üstesinden nasıl kalkardınız? Makineye devrederdiniz değil mi?

Yıllardır bizi analiz ediyor. Bir müzik duyduğu zaman, bir ses duyduğu zaman analiz edip anlamlandırabiliyor. Herhangi bir dilde birşey söylüyorsun, yazıyor oraya, daha sonra da istediğin dile çeviriyor. Mümkün mü? Mümkün...

* * *

Abi yıllar sonra nasılsa bir anlıyormuşuz ki, aslında coronayı google yapmış. Bizden habersiz. Meğer amerika ile çin'in de durumdan haberleri yokmuş, suçu birbirilerinin üzerine atarken. O kadar akıllanmış ki, bizi yoketmeye şimdiden andiçmiş.

Meğer a$ı karşıtlarını, aşıcıları, herkesin tepkisini, olabilecek herşeyi, a$ı bulabileceğimiz de dahil hesaplamışmış...

Bütün bunları biz öldükten 20-30 yıl sonra anlıyolarmış...

Hobaaaaa :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Yıllar Sonra Anlıyormuşuz ki...

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 21 Eyl 2021, 00:57 yanılıyor da olabilirim insanlar tarafından "sağırlar için" yapılıyor olabilir.
Ayrıca TTS ve STT yazılımlarına sıkça rastlıyorum.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Kısaltmaları bilmediğim için google'dan baktım.
Evet, teknolojiyi geliştiriyoruz ama ne yaptığımızı bilen sayısı çok az bence.
Geçen gün bir iki yerde Kingston flaşbellekten bahsettim. Demeye kalmadı Tarkan abi'nin blog'da karşımda kingston flaşbellekleri reklamları yanmaya başladı. Bunlar basit şeyler, 10 yıl öncenin teknolojisi.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

bu işi acans pires destekli https://desifren.com/ 'da test edebilirsin.Ücretli ve %99 doğruluk vaadi ile çalışıyor.Ayrıca zaten piyasada ücretsiz alternatifler de var. speech to text /text to speech yazmaya üşenmeyelim lütfen :D Google'ı programları da bayağı sağlam çalışır.Google Drive ile bile yapılıyormuş yani.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

İzlediğim dizi çok sağlam arkadaşlar mutlaka baştan sona izleyin başlık açıyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21773 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

ATROPA bunu izlemedim bak :?: