Hiren’s BootCD PE x64 v1.0.2

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Hiren’s BootCD PE x64 v1.0.2

Mesaj gönderen feuer »

Resim

Hiren’s BootCD PE x64 v1.0.2 (1 July 2021)

Uygulamanın web sitesi
https://www.hirensbootcd.org

Hiren's BootCD ile ilgili esatizin başlığı var link çöplüğünde bir diğeri halloween bölümünde.

Sitede FAQ bölümünde microsft WinPE açıklmasına yapılan atıf ile verilen açıklamaya göre kullanmak yasal.
Ben direk download linki vermiycem ancak sorun olursa halloweene taşıyabiliriz.

Hiren's BootCD PE (Önkurulum Ortamı), Windows 10 PE x64 tabanlı Hiren's BootCD'nin geri düzenlenmiş bir sürümüdür. Kasım 2012'den sonra resmi bir güncelleme olmadığı için PE versiyonu Hiren's BootCD hayranları tarafından geliştiriliyor.

UEFI önyüklemesini destekler ve minimum 2 GB RAM gerektirir.

CD'nin içindeki faydalı araçlar ile bilgisayarınızla ilgili birçok sorunu çözebilirsiniz. Herhangi bir korsan yazılım içermez, sadece ücretsiz ve yasal yazılımlar içerir.

Önyüklemeden sonra, PE sürümü donanımınız için grafik, ses, kablosuz ve ethernet kartı gibi sürücüleri yüklemeye çalışır. Böylece bir WIFI veya Ethernet ağına bağlanabilirsiniz.

2018 - hazirandan beri güncelleme almıyordu uygulama, temmuz ayında güncelleme olmuş.
https://www.hirensbootcd.org/changelog/
195 yeni sürücü eklenmiş ve windows 10 21h1 PE versiyonuna yükseltilmiş
bir önceki versiyonda bende touchpad ve wifi çalışmıyordu. bu versiyonu henüz denemedim.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Hiren’s BootCD PE x64 v1.0.2

Mesaj gönderen shampuan »

feuer yazdı: 12 Eyl 2021, 00:31
Herhangi bir korsan yazılım içermez, sadece ücretsiz ve yasal yazılımlar içerir.
Bazı programların da demo/deneme/free sürümlerini içeriyor. Birçok programın yapımcısı sürüm bedava olsa da başkaları tarafından dağıtılmasına izin vermiyor. EULA'larında da yazıyor hatta. Bir ilaç sitesinin sahibi ile muhabbet ederken "birgün ücretsiz full-free bir yazılım paylaştık. Yazılımın sahibi bize email gönderip kaldırmamızı istedi. Nedenini sorunca eula'yı okumadınız mı, izin vermiyorum sadece benim izin verdiğim yerlerden indirilebilir" demiş.

Neyse, neticede bu konuda sıkıntı çıkacağını sanmam. Yasal olmayan bir paylaşım şimdilik söz konusu değil sanırım. Bir problem olursa Tarkan abi ya da kim denk gelirse taşınır.

Unutmadan, onun yapımcısı hakkında yıllar evvel "çok hasta, sağlık durumu iyi değil" diye bir söylenti çıkmıştı. Arkadaşlarla geçmiş olsun diye email göndermiştik. Hintli bir geliştiriciymiş yapan. Adını hatırlamıyorum, çori çori humgorise elenkelenkheeee diye birşeydi :lol:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Anladığım kadarıyla o bu işe başlayan adam, artık başkaları geliştiriyor diye biliyorum.

Ramdisk için yetresiz bellek hatası alıyorum başlatamadım. :(
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Teşekkürler yeni sürümü çıktığını bilmiyordum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4