Bir Garip ve Windows 11

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Mustafa_
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 4 kez

Bir Garip ve Windows 11

Mesaj gönderen Mustafa_ »

Bu garib in bilgisayarı win 11 i desteklermi.Bir bakarmısınız.Yeni pc almak nefes darlığı yapıyor.Desteklemiyorsa pc almak haricinde neler yapılabilir.Ben buradaki bilgisayarcılara TPM ana kartı takılıyormul dedim.TPM nedir hiç öyle bir şey duymadım diyorlar.Vatan computer e gittim onlarda TPM diye bir şey duymadım diyorlar... :cry:

Resim
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Bir Garip ve Windows 11

Mesaj gönderen feuer »

https://www.sordum.net/63267/tpm-truste ... if-edilir/
https://www.sordum.net/63325/guvenilir- ... trol-edin/

youtube ta ve google da sorabilirsiniz. "tpm nedir"

Anakartlarda yer alan bir bileşen ayrı olarak satılmaz ya da eklenmez diye düşünüyorum.
İşlemciniz çift kanallı 1.1ghz den fazlaysa windoıws 11 i götürür diye tahmin ediyorum.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Benim şahsi görüşüm o bilgisayara win7 kurup bilgisayarın keyfini kaçırmamaktır.Benim şu an kullandığım masaüstüyle kafa kafaya sayılacak özellikte olduğundan dolayı ben olsam hiç windows 7 den yukarısını bile yüklemezdim.TPM için de pratik bilgi verelim.

Başlat / çalıştır (ya da win + R ) tırnaklar hariç "tpm.msc" yazın.Bir süre sonra Açılan ekranda TPM destekleyip desteklemediğini yazan bir pencere göreceksiniz.
Mustafa_
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen Mustafa_ »

Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Sadece internetten haber ve siteler takip edilecekse eski bir windows sürümü (@krocix önermiş). Ya da Pardus gibi bir linux temelli sistem.

@Velociraptor bir ara o programa tam güvenmeyin, uyumlu gözükmese de kurulabiliyor, şansınızı deneyin demişti. Aslında bir denenebilir.

Daha evvel "Eski donanımlara windows10 kurmayın" diye başlık açmıştım da, ortalık karışmıştı. Bu nedenle yorumumu burada noktalıyorum.