Microsoft Ofise alternatif ne var?

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Microsoft Ofise alternatif ne var?

Mesaj gönderen ThinkLess »

Microsoft ofis çok pahalı, alternatif ücretsiz bir paket önerebilir misiniz? İnternette wps, libre, openoffice gibi alternetifler var. Kısaca bir şeyler yazmışlar ama bana gerçekten kullanan birilerinin tavsiyesi gerek.
Alternatif önerinizde artıları ve eksileri ile deneyimlerinizi belirtirseniz sevinirim. :arrow:
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Re: Microsoft Ofise alternatif ne var?

Mesaj gönderen krocix »

Ben tecrübeli birisi değilim ama bence şu şekilde biraz daha detaylandırırsan daha iyi olacaktır sanırım.Yanlış anlamazsan beni tabi ki .

Ofis programlarının hangisini daha çok kullanıyor veya istiyorsun ? (örnek: kardeşim öğretmen olduğundan dolayı powerpointin içinden geçiyor :D )

Mesleğinle ilgili olabilecek alternatif ücretsiz programları da istiyor musun ? (örnek: muhasebecisindir ve ücretsiz görüpte kullandığın programın atıyorum hesap yeteneği yok veya benzeri bir durum var.çok nadirdir bu durum ama olur mu olur )

Bizim gibi her konuda güvenlik diyip kafayı sıyıranlardan mısın ? ( yok şu program beni dinledi , şunun reklamı var ,şu bizim köyden değil falan)

Sanırım bu konuda esatiz ve shampuan daha tecrübeliler.Onlar sana daha çok yardımcı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19852 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Shampuan bunları deniyordu bir ara
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Çok kullanmadım ama Freeoffice var, program içinden lisansını emailine yolluyorsun. Sahte emaile de yollayabilirsin :-D

https://www.softmaker.net/down/freeoffice2018.msi

Ekleme: Microsoft Office kullanıyorum. Açık kaynak kullanıcam diye fazla kasmayın kendinizi (bence)
En son esatiz tarafından 11 Ağu 2021, 11:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Google Drive ofis araçları
LibreOffice Portable
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

feuer yazdı: 11 Ağu 2021, 10:14 Google Drive ofis araçları
LibreOffice Portable
Aynen benim de oyum bu ikisine.
Artı eksi yönlerinden bahsetmek çok uzun sürer. İkisi de asla bir microsoft office gibi olmaz.
Kardeşim geçen telefonla aradı abi dedi uzaktan eğitim alıyorum şu şu fonksiyonu bulamıyorum ama hoca ekranda açıyor.
Meğer sorun şuymuş ben onların bilgisayarına office 2003 kurmuştum hocanınkinde son sürüm yüklü. Libreoffice'de var mı diye baktım bir şekilde internetten buldum ama iş işten geçti. O bulduğum da microsofttaki ile aynı yerden açılmıyordu.

Öğrenciysen feuer'in işaret ettiği ikisi işini görür. Ne zaman ki sorun çıkar, bir fonksiyona erişemezsin anca o aman senin işini göremeyeceğini anlarsın ofis programlarında maalesef durum böyle.

Bir işletme var örnek. Bu işletmenin atıyorum 30 bilgisayarı var. Bu bilgisayarların durumunu ciddi bir toplantıyla belirlersin. Kesinlikle çok önemli iş yapan, lisanslı program kullanmanın şart olduğu PC'leri belirlersin ve dersin ki şu şu şu beylerin ve hanımların bilgisayarında şart. Sadece o PC'lere Wİndows+MS Office satın alırsın ve diğer kalan PC'lere Pardus gibi veya ubuntu gibi birşeyler yanında da Libreoffice kurarsın ne oldu? Ona ödeyeceğin lisans ücreti cebinde kaldı.

Özgür yazılımlar bu işe yararlar. Ben Libreoffice kullanıyorum ve memnunum bir sıkıntım yok.

Resim

Resim

GIMP ile de iyi anlaşıyorum mesela, PS olmasa da olacak sanki.

Ha unuttum sonradan ekliyorum: WPS kurma çinlilere ait o. Verilerini çalarlar. Çok güzel programdır kişisel kullanımı ücretsizdir ancak ticari kullanacaksan lisans gerektirir en son kullandığımda Tr dil seçeneği yoktu sonradan hazırlanmış bir yamayı bir yerine atıyordun öyle geliyordu Tr dil.
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Bilgiler in teşekkürler, excel fonksiyonlarını karşılaması önemli olan. Libreoffice portable da karar kıldım. Sağolun
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Excell'de dikkatli ol. Virgüllü hesaplamalarda ya da virgülü çıkan sonuçlarda hata verebilir. Hesap makinesiyle doğrulayarak kullan. Önceki sürümlerde sıkıntı vardı şu an son durum nedir bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

shampuan yazdı: 11 Ağu 2021, 14:00 Excell'de dikkatli ol. Virgüllü hesaplamalarda ya da virgülü çıkan sonuçlarda hata verebilir. Hesap makinesiyle doğrulayarak kullan. Önceki sürümlerde sıkıntı vardı şu an son durum nedir bilmiyorum.
Evet ingiliz birimlerde binlik rakamlar virgül ile ayrılıyor bizde nokta ile ayrılıyor, ayarlardan düzeltirim
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Öyle değil excell yanlış hesaplama yapıyor diyorum. İki kere ikiyi 4 göstermiyor demek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 11 Ağu 2021, 14:45 Öyle değil excell yanlış hesaplama yapıyor diyorum. İki kere ikiyi 4 göstermiyor demek istiyorum.
:?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Geçen kış salgın nedeniyle merkeze uzak bir dağ köyüne gittik. Yanımda Lubuntu'lu laptobumu götürdüm. Burada kaldığım 5 ay boyunca çeşitli elektronik çalışmalarım oldu. Excell hesaplayıcılar hazırladım. Eve döndüğümüzde Microsoft office'in bulduğu sonuçlarla Libreoffice Calc'ın bulduğu sonuçların tutmadığını bizzat gördüm. Aynı hesabı hesap makinesi ile yaptığımda Microsoft Excell'in tam doğru yanıt verdiğini ancak LibreOffice Calc'ın virgülden sonraki rakamları saptırdığını gördüm. Örnek:

Dört işlem yaptırıyorum işlemdeki rakamlar rasyonel sayı (virgüllü).

Microsoft Excell'in sonucu: 7,41258730
LibreOffice Calc'ın sonucu: 7, 40254678

Ancak aynı işlemi tekrar test etmek için sıfırdan hesaplayıcı tasarlamam gerektiği için, son sürüm Libreoffice'i deneme şansım olmadı.

Bunu defalarca söyledim aslında şaşırmaman gerekirdi :?:
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Çok garip bir sorunmuş, hayret ettim cidden
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Ben google drive için söylüyor olabilme ihtimalinden korktum.
Bu çok büyük bir hata yapımcılara sorabiliriz örnekler duruyorsa?
Direk shift + del yapılır çünkü hesaplama doğru değilse anlamı kalmaz kullanmanın.
Formülasyon oluşturmadaki farklardan ötürü hata yapmış olabilme ihtimalin olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

feuer yazdı: 11 Ağu 2021, 19:44 Ben google drive için söylüyor olabilme ihtimalinden korktum.
Bu çok büyük bir hata yapımcılara sorabiliriz örnekler duruyorsa?
Direk shift + del yapılır çünkü hesaplama doğru değilse anlamı kalmaz kullanmanın.
Formülasyon oluşturmadaki farklardan ötürü hata yapmış olabilme ihtimalin olabilir mi?
Hata yapıyor ya da birşeyi bilmiyor olma ihtimalim var.
Ancak aynı dosyadan bahsediyorum burada ve linux ortamında libreoffice calc ile yaptığım dosyayı eve gelip windows MS Excell ile açınca nasıl farkettiğimi hatırlamıyorum ama farkettiğim zaman iyi küfür etmiştim yapımcılara. Çünkü ben bu hesap excell'ini internette insanlarla paylaşıyorum.

Bilmediğim noktaya gelince, hani bilimsel hesap makinelerinde bu sonuçtaki sapmayı ayarlamaya yarayan "DEG, RAD, GRAD" gibi bir ayarlama düğmesi ya da fonksiyonu olur. Hangisi aktifse sonuçtaki sapma hatası ona göre belirlenir ve en doğru sonucu derece DEG ile alırsın. Hah, burada calc programında ben belki bu ayarı bir yerden yapmam gerekiyordur kimbilir...

Yani baya göz göre göre hata yapıyor ve eminim formül aynıydı.