Google Asistan Kurulmuş-Ben Kurmadım?

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Google Asistan Kurulmuş-Ben Kurmadım?

Mesaj gönderen shampuan »

Dün telefona bir baktım, uygulamalara google asistan eklenmiş. Abi nasıl oluyo bu? Güncellemeler falan ful kapalı? Yani "wifi bulduğun zaman wifiden indirip kur" diye bir seçenek var ya? Hah o bile seçili değil. Direkt kapalı. İyi de bu uygulamayı kim kurdu? Ne zaman kurdu? Niye kurdu? Bunu izaha gerek yok... Gördünüz indirildi, kuruldu. Görünen köy,.. uzakta değildir.

Yani para verip aldığım şey benim isteğim dışında davranmıyor mu, inanın şabana bağlamaktan kendimi alamıyorum.

Sizden ricam, arkaplanda çalışan uygulamalardan şunu durdur derseniz bulup durdururum. Androidin huyunu suyunu da bilmiyorum şimdi saçma birşey yapıp iyice cinnet geçirmek istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
pccanavari
Byte3
Byte3

Re: Google Asistan Kurulmuş-Ben Kurmadım?

Mesaj gönderen pccanavari »

Para verip aldığımız şeyler ama biz kendi isteğimizle değil onların isteğine göre kullanıyoruz maalesef
Ben de de bazen dosyalar diye bir uygulama geliyor gidiyor nasıl oluyor anlamıyorum
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Bunun sebebi aslında google diye bildiğimiz şirketin esas isminin goçgle olmasıdır :-)
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

Google servislerinini bulunduğu bir android sisteminde bazı uygulamalar kalıcı olarak rom ile birlikte geliyorlar. Google'ye ait istenmeyen uygulamaların çalışmalarını engellemek, devre dışı bırakmak çoğunlukla mümkün olmuyor. Bu uygulamalar temel işletim sistemlerini gereksinimleri olarak gömülmüş oluyrlar. Ayarlardan uygulamalar başlığı altında görünen uygulamalardan bazılarını devre dışı bırakma seçeneği var.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21731 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Gerçekten tuhaf , belki bizlerede oluyor ama güncellediğimiz için farketmiyoruz ve güncelleme ile geldi zannediyoruz
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Google asistan nedir diye merak eden varsa, hani iki tane google robotu yaptılar konserve kutusu gibi, karşılıklı koydular bunlar birbiriyle konuşmaya başladı hatta sonunda da insanlığı yok ediceeez falan demişler güya... Hah o uygulama bu uygulama işte. Açıp konuşuyorsun, sana cevap veriyor, istediğin şeyi buluyor falan... Apple'ın siri'si işte.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21731 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Terminatör ve Matrix filimleri ile bize bir mesaj mı verdiler :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Filmlerdeki gelecek temalı teknolojiler, aslında zaten olacak, olacağı tahmin edilecek şeylerdi. Hiçbir film -bu açıdan- gönderme yapmamıştır. Ama içeriklerdeki teknolojilerin bugün hayata geçmesi doğal olarak toplumların ilgisini çekmiş, bu da bazı kesimlerin komplo teorileri üretmesine neden olmuştur.

İşin sonucuna bakacak olursak bu zaten olacaktı. Makineler dünyayı yok mu edecekler? Ederler. Ama unutmamak lazım: makineye o fikri veren bizleriz. Hiçbir makine ya da yazılım kendi kendini geliştirmez ve fikir sahibi olmadan zikir sahibi olamaz. Hele ki zihinsel süreçleri bizler gibi biyolojik ve hormonlardan etkilenen bizler gibi olmadığı sürece, dijital kıyamet serayoları ancak bizim sayemizde gerçek olacaktır.

Bizler geleceğe dönüş filmlerini falan izlediğimizde "aaa? Lan? aynen de bunlar oluyo günümüzde haaa! Adamlar kaç yıl önceden görmüş" diyoruz da, bilim insanları ve geliştiricilerinin "filmlerden de esinlenebileceğini" hep görmezden geliyoruz. İşte olay bu aga.

Terminatör filmine gelecek olursak, oradaki terminatör duygulara sahiptir. İnsandan birşeyler (duygusal, kültürel) birşeyler öğrenir. Son sahnede eriyik metal içinde kendisini feda ederken baş parmak işareti verdiğinde sen izlerken duygusallaşırsın. Gerçek bir makine bunu yapmaz. Yani o günler gelir ama terminatör, matrix, geleceğe dönüşteki gibi tıpatıp aynısı olmaz, olamaz! Çünkü oradaki teknoloji senaristin hayal gücüdür. Bilim insanları da teknoloji geliştirirken amma bilerek amma bilmeyerek bu kültürlerden etkilenirler.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Bir video gördüm Japonya'da insanları rahaatsız etmesin diye mimik sahibi insan görünümlü işçi robotlar yapıyorlardı.

Bilim kurgu, gerçek bilim olabilir. Star Trek'te ve Jules Verne'de pek çok örneğini gördük. Gerçek bilime esin verebilir.

Işınlanma ve zaman yolculuğu teorik olarak var. Birgün gerçek olabilir.
Zaman diye adlandırdığımız aslında bizim yaşadığımız bir süreç, uzayda ve başka gezegenlerde işleyişi farklı.

Bu arada o muhabbetin sonunun dünyayı yok ediceze gelmesi, ilgi çeksin diye kurgulanmış olabilir.

Espri yapan robotlar var, şarkı besteleyen yapay zeka var. Yani öğrenme yeteneği ve hislerde öğretilebilir makinalara.
Tabii ki duygu taşımayacaktır, en azından şuan için öngörümüz bu yönde.