Windows 11 etkinliği sırasında Microsoft, yeni işletim sistemini halka sunmayı planladığı günü tam olarak söylemedi. Elimizde çok fazla ayrıntı olmadan sadece "this holiday" kelimesi var. Yine de, resmi sunumdan bazı kısa bilgiler zaten olası bir lansman gününe işaret ediyor.
Microsoft'un yeniden tasarlanmış parçalarıyla yeni işletim sistemini gösteren Windows 11 tanıtım videolarından biri, Microsoft Teams'de bir mesaj bildirimi ortaya koyuyor. Microsoft'un Yüzey mühendislerinden biri olan Stevie Bathiche, Panos Panay'a şu metni içeren bir mesaj gönderiyor:
Ekim için sabırsızlanıyorum cümlesi muhtemel çıkış tarihinin ekim ayı olduğuna işaret ediyor. Bu mesaj, Ekim 2021'de Microsoft'un kutudan çıktığı haliyle Windows 11 çalıştıran yeni Surface bilgisayarlarını tanıtacağı olası bir Surface etkinliğine işaret edebilir. Microsoft, iki olayı birleştirebilir ve Windows 11'i yeni cihazlarla birlikte başlatabilir. gel gelelim"Good luck today, Panos! Excited to turn it up to 11... can't wait for October!"
Kullanıcılar, daha spesifik lansman tarihini gösteren başka bir ipucu bulmayı başardılar. Resmi Windows 11 ekran görüntülerinden biri, beyaz bir temayla çalışan işletim sistemini gösteriyordu ve görev çubuğundaki saat 20/10/2021, 11:11 AM'yi işaret ediyordu.
Microsoft, Windows 11'i mevcut Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz bir yükseltme olarak vaat etti, ancak Bilgisayarınız uyumluluk kontrollerini geçerse bu mümkün olacak. Microsoft'un resmi belgelerine göre Windows 11, TPM 2.0 ile Intel 8. nesil veya AMD 2. nesil CPU gerektiriyor.