Daha iyi dokunmatik yüzeyler ve web kameraları

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21563 kez

Daha iyi dokunmatik yüzeyler ve web kameraları

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Windows 11, OEM'leri dizüstü bilgisayarları daha iyi dokunmatik yüzeyler ve web kameralarıyla donatmaya zorlayacak. Microsoft, OEM'lerin kutudan çıktığı haliyle Windows 11 çalıştıran cihazlar oluşturması için donanım gereksinimlerinin listesini yayınladı. Belge, Windows ekosisteminde yakında yapılacak bazı heyecan verici değişiklikleri ortaya koyuyor.

İlk olarak, üreticilerin artık dizüstü bilgisayarlarını Windows Precision Drivers ile donatmaları gerekiyor. Bu değişiklik, en ucuz Windows 11 dizüstü bilgisayarların bile hareket destekli hassas multi-touch trackpads ile gelmesini sağlayacak.

İkincisi, Microsoft, neredeyse her Windows 11 makinesinde web kameralarını zorunlu hale getirmeyi planlıyor. Şimdilik şirket, OEM'lerin her dizüstü bilgisayar veya tableti ön veya arka kamerayla eşleştirmesini gerektirmiyor. 2023'te bu politika değişecek. Microsoft, üreticilerden her Windows 11 tabanlı PC'yi (masaüstü bilgisayarlar hariç) bir web kamerası ile donatmalarını talep etmeye başlayacak. Arkaya bakan kameralara gelince, bunlar isteğe bağlı kalacak.

Modern bir bilgisayarda yalnızca web kamerasının bulunması, Microsoft'un 1 Ocak 2023'te dayatmayı planladığı tek gereksinim değil. Şirket, Windows dizüstü bilgisayarların işe yaramaz kameralarla gelmediğinden emin olmak istiyor. Yakın zamanda yeni bir dizüstü bilgisayar satın almayı planlamıyorsanız, mevcut bilgisayarlar için Windows 11 minimum donanım gereksinimlerini kontrol ettiğinizden emin olun.

- Yalnızca 64 bit CPU desteği
- Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0
- Yalnızca UEFI desteği
gibi dikkate değer değişiklikleri gözönünde bulundurun
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Daha iyi dokunmatik yüzeyler ve web kameraları

Mesaj gönderen shampuan »

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bu Microsoft ne yapmaya çalışmaktadır :?:
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Ses ve görüntümüzü almak için ellerinden geleni yapacaklar demek... Çözüm bulunur elbet
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

velociraptor yazdı: 25 Haz 2021, 19:51 Bu Microsoft ne yapmaya çalışmaktadır :?:
microsoft kapatılsın? :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Olay imam hatipler kapatılsın'a dönecek sanırım...
Bu son haber son nokta olabilir.
Sahte/sanal bir kamera drayvırı gibi birşey yazılır. Aynı sanal CD sürücüsü gibi. Resim olarak da çirkin bir resim atarsın içine orta parmak falan. Microsoft kameraya erişmek istediğinde bu resimle karşılaşır. Ve yaygınlaştırabilirsek harika olur bence.

Sordum'dan böyle bir performans bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Vaay sende ne cevherler varmış olurmu olur :-D
Kullanıcı avatarı
pccanavari
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pccanavari »

:lol: iyi fikir
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

shampuan yazdı: 25 Haz 2021, 22:16Sahte/sanal bir kamera drayvırı gibi birşey yazılır. Aynı sanal CD sürücüsü gibi. Resim olarak da çirkin bir resim atarsın içine orta parmak falan. Microsoft kameraya erişmek istediğinde bu resimle karşılaşır. Ve yaygınlaştırabilirsek harika olur bence.
Bu fikirin bile kötüye kullanımını görebiliriz.Resim olarak ilginç manzaraları kullananlar da çıkabilir :-D
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Bir ara, bu kullanıcı datası toplama furyasının ilk başladığı yıllarda, uygulamaların kameraya erişebileceği düşüncesine kapılmıştım. Ki haklıymışım zaten öyle birşey varmış. Ben de çok araştırma yapmıyordum böyle, sonradan haberim oldu. Hatta facebook'un sahibi kamerasına bant yapıştırıyormuş ben de kendimi zeki sanıyorum ilk kullanan benim diye. Neyse birgün arkadaşla sohbet ediyoruz ona şunları söyledim:

Hani hacılar medineden ilginç slayt makineleri getiriyor ya? İçinde mikrofilm fotoğraflar oluyor düğmeye bastıkça hacılar, kabe, arabistan resimleri dönüyor sen de ufak mercekli bir delikten bakıyorsun. Böyle ufak bir mikrofilm yapıp küçük bir aparatla kameraya takıcaksın. Dışardan gelen ışık mikrofilme düşücek oradan da kameraya. Kameramı kim heklerse şununla karşılaşacak: klasik "nah" hareketi.

Arkadaş bunu duyunca başladı gülmeye. Gözlerinden yaş geldi.

Halbuki ben çok ciddiydim...
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Benzeri bir iddianın sahibiyim ve hala arkasındayım.Bu işlerin ağababasını adobe'un "flash player" ının tam 25 sene boyunca yaptığını düşünüyorum.Hatta önümüzdeki 10 20 yıl tüm programlarını ilaçlasalar ve 1 tane bile satamasalar bile elindekilerle 100 sene geçinirler.Kim bilir hangi dataları kime pasladılar ve ne kadar daha verinin sahibi konumundalar.Düşünün mesela 2000'lerin başlarında kamera ile flash oyunların oynandığı dönemleri,tarayıcılarımıza en güvenilir diye işaret ettiğimiz oynatıcımızı ve daha hangi sebeple yüklemek zorunda kaldığımız güncelleştirmelerini...

Bu arada naçizane pozitif bir eleştiyi de iliştireyim.Uzun zamandır kafaların uyuştuğu ender forumlardan birine denk geldim.sa nbr çetesinden , aynencilerden ve donanımların uzun isimlerine tav olup haşa tapanlardan uzak bir forumda olmaktan mutluyum :) Yazan kişi kimse üslubu belli,amacı belli... Bitiriken aklıma geldi 10 12 sene kadar önce bu sitenin bir çakması var mıydı yoksa hafızam beni yanıltıyor mu ?
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Ben foruma iki-üç yıl evvel geldiğimden bir bilgim yok. Onu @velociraptor bilir.

Data paylaşımı olayı da aynı siyasete benzer. Baştakilere çok kızmam ben. Baştakileri baş yapanlara kızarım. Söz meclisten dışarı.

Bu veri paylaşımı durumunun ani olarak patladığı zamanları gördüm ben. Durumu bu acemi kullanıcı halimle, eski bir antivirüsü kullanırken yanlışlıkla farkettim. Sonrasında çok yırtındım; insanımız görgüsüzce android telefonlara saldırdığında almayın dedim. Ne bileyim faceye instaya falan kayıt olmayın dedim, kimse dinlemedi koyun sürüsü gibi millet saldoroş oldu.

Peki bütün bunlar nelere neden olur. Bir ülke içindeki sosyo-kültürel yaşam biçimi, insanların karakterleri gibi durumlar işte böyle böyle toplanır ve karakter analizleri yapılır. Sadece Türkiye ülkesi açısından bakarsak, kişileri A grubu, B grubu diye gruplarlar, ve bir olay ya da olguda nasıl davranacaklarını zaten önceden analiz ettikleri için çok iyi bilirler. Bize askerde İKK tedbirlerinden bahsettiler. Açılımı istihbarata karşı koyma tedbirleridir. Detaylı bahsetmem yasak. Ancak şöyle düşünün, bir ülkenin insanlarının psikolojisi dahi gizli bilgi kabul edilmelidir ve kimseye verilmemelidir. Ruslar bu konuda çok iyiler. Bakınız Rusya'da kullanılan Red Hat Linux tabanlı işletim sistemleri:

Resim

Beğenip de kurmazsın değil mi? Ama sırf milletini çözmelerini zorlaştımak için milli işletim sistemlerini yaptılar. Bir tane daha olacaktı... Çin de yapıyor bunu.

Kendi ülkemize dönecek olursak, en azından bir savaş durumunda insanımızın ne yapacağını biliyorlar artık. Bu, bizim zayıf noktamızı da bildikleri anlamına gelir. ÇOK TEHLİKELİDİR.

Ama başımızdaki amcaların bundan zerre kadar haberi olmadı, şu anda da bilmiyorlar ve gelecekte anlasalar dahi artık şimdiden çok geç. Gavur, A kuşağımızı, Z kuşağımızı herşeyimizi çözdü ve buna kullanıcı kitlesi neden oldu. Baştaki akıllı başlı bir adam çıkıp da gençlere hitap edip: "benim hangi partiden olduğumu iki dakika boşverin ve şu şu şu uygulamaları aman sakın kullanmayın" demedi. İş işten geçtikten sonra, geçenlerde twitter veri toplama anlaşmasını yenilemişde, eee? "Hiiiiii verilerimizi topluyomuş gabul etmem aga ben telegrama geşcem." Telegram kimin? Rusların.

Te Allahım...

Aşağılamak için değil üzüldüğüm için söylüyorum: bu ülke maalesef adam olmaz.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Son cümle hariç her şeyin altına imzamı atarım.Çok güzel ve yasal özet budur :) Rusların reactOS u var ama sanrıım senin bahsettiğini ben biliyorum.Bir dergide bundan yıllar önce bahsetmişlerdi pc net miydi pcworld müydü neydi (uzun yıllar pc ddergilerine aboneydim ama arşivim yok ) KGB OS bile olabilir ismi. :-D Yılllardır ben de senin gibi derdimi anlatamayanlardanım vesselam.( buraya bir örnek yazmak istedim de sonra vaz geçtim.isteyene özel mesaj atarım :P)

Bizim pardüs vardı gerçi ne oldu ona netten bakıp bilgi sahibiymiş gibi hava basmayayım diye soruyorum :) ve şahsım adına (velociraptor abi daha iyi bilir sanırım) arkadaş çok mu zor yaa kör topal bir tane işletim sistemimiz olsa...

düzenleme: aklımda çok olupta sildiğimden son cümleye katılmama ssebebimi ufaktan dillendirmemişim.Ben bu konuda halen karanlık alemde bizim "unpredictable" (öngörülemeyen) olmamaıza bağlıyorum.Evet %90'ımızı biliyorlar ama geri kalan yüzdelik dilim halen onalrı korkutuyor
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Pardus, ilk başlarda çok iyi başladı. Reklamında falan bazı acemilikler vardı. Bugları vardı. Birçok kitle alay etti, birçoğu eleştirdi. Ama bir bu kadar da destekleyen bir halk kitlesi vardı. Sonraları devlet, değerini bilemedi. Birçok kamu kuruluşunda falan geçiş yapılmıştı. Bu forumda mıydı, hatırlamıyorum bir arkadaş yazmıştı, sanırım microsoft geliyor, taam taam, microsoft lisanslarını yarı fiyatına düşürelim, o çöple uğraşmayın diyolar. Bir iki de bürokratik sıkıntı çıkıyor ve proje çöpe atılıyor. Zaten bürokrasi (siyaset) nin işin içine girip de mahvolmayan proje yoktur. Neyse olayı siyasete getirmeyelim.

Projede çalışmış önemli bazı yazılımcılar, ayrıldılar ve Pisi Linux'u kurdular. Maalesef çok yavaş ilerliyor o da. Yıllardır hala BETA idi. Geçenlerde baktım daha yenice stabil bir sürüme geçmişler. Denemedim, bilmiyorum.

https://www.pisilinux.org/

Şu meşhur FATİH projesini çıkardı devlet. Ne olduğun tam bilmiyorum. İşte okullardaki akıllı tahtalar falan fistan konusunda ağırlık verildi. Böyle olunca Pardus tekrar gündeme geldi ve yeniden iyi kötü geliştirilmeye başlandı. Şu anda aktif şekilde sürdürülüyor.

https://www.pardus.org.tr/

Yıllarca KDE'den uzak durdum. Çok ağır, boştayken bile çok sistem kaynağı harcayan bir masaüstü ortamıydı(tema gibi düşün, temaydı). Tam, KDE geliştiricileri çok daha iyi bir KDE (KDE plazma) geliştirdiler, bu defa da Pardus ekibi KDE'yi bırakıp GNOME ve Xfce masaüstü ortamına geçmişler hey Allahım!.. Gnome aşırı ağır ve kaynak düşmanı bir tema. xfce'yi de ben sevmiyorum. Bir de ETAP diye bir sürüm var sanırım o da akıllı tahtalar için.

http://www.etap.org.tr/

Şuradaki videoda Ayhan Tarakçı, olayı çok güzel anlatıyor:

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

krocix yazdı: 26 Haz 2021, 01:1710 12 sene kadar önce bu sitenin bir çakması var mıydı yoksa hafızam beni yanıltıyor mu ?
Bu forum vardı , lakin taklidi varmıydı bilemiyorum :?: