Olmaz! Olsa da yavaş çalışır işinize yaramaz.
Bir ilaç sitesinin yardım ve istek kısmındaki yorumlara, sorulara bakıyorum arada bir. Bazen de disqus üzerinden yardım etmeye çalışıyorum. Bilgi düzeyim çok yüksek olmasa da elimden geleni yapıyorum. Genel olarak toplumun aşırı bilgisiz olduğunu görüyorum. Bu ayıp değildir. Lakin tekrar tekrar aynı şeyleri anlatmak yorucu oluyor.
Örnek vaka:

DDR-2 nesil, LGA775 soket işlemcili bilgisayarlar artık eskidi. Kullanan çok az kişi vardır. Bu bilgisayarlar Windows98 'den Windows7 'ye kadar uyumluluk gösterir. Windows8, Windows8.1 ve Windows10 ile genellikle kullanılamaz. LGA775 soket olması sadece tarih belirtmek için; aynı yıllarda üretilmiş aynı aileden olan dizüstü işlemcileri için de aynı şey geçerlidir.
Yukarıdaki aileden olan işlemcilerin yapıları, belli bir işletim sistemi yapısından itibaren uyumsuzdur. Kurarsınız, iyi-kötü kurulur. Masaüstüne kadar başarılı şekilde gelirsiniz. Ama bir dahaki yeniden başlatmada, ekran siyah gelir. Masaüstündesinizdir ama hiçbirşey göremezsiniz. Ya da bunun başka sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Microsoft, Windows 10 ile beraber belli bir nesil işlemci ailesinin altındaki işlemcileri desteklemeyeceğini bizzat duyurdu. Sanırım spectre olayına tekabül eden yıllarda olmuştu bu. Yani bu benim uydurduğum birşey değil, tamamiyle resmi bir bilgi. Belki, arada istisnalar vardır, eski donanımlarda sorunsuz çalıştırabilen vardır, ya da birkaç ufak ayar istiyordur, yapınca kullanılıyordur. Ama genel ilke, bunun mümkün olmayacağıdır.
Güncel işletim sistemlerinin eski donanımlara uyumsuzluğunu, androidli bir telefona windows kuramamaya benzetebiliriz. Mesele çok basittir. Android sistemle çalışan donanımlar Arm Cortex mimarisine (şimdi cortex kısmı değişmiştir) sahip işlemci barındırır. Android sistemi de yazılımı açısından bu işlemcinin "elektronik yapısını" tanıyıp yönetecek şekilde dizayn edilmiştir.
Şimdi siz, telefon için yazılmış androidi, intel işlemcili, windows bilgisayara kurabilir misiniz? Belki kurduğunuzu zannedersiniz...
Neyse, neticede yeni işletim sistemleri, yazılımsal açıdan artık değişiyorlar ve işlemci sürücüleri de güncelleniyor (işlemcinin de sürücüsü vardır). Dolayısıyla yukarıdaki resme atıfta bulunarak söylüyorum:
Olmuyorsa uğraşmayın.