Anca Rüyanda Görürsün...

Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Anca Rüyanda Görürsün...

Mesaj gönderen shampuan »

Birtakım zahmet verici evrak işinden sonra, fabrikaya iş başvurusu ve işe alımım çok hızlı gerçekteşti. Fabrika ile otobüslerin geçtiği yol arasında oldukça fazla mesafe var. Bir otobüs şoförü yardımcı oldu da, giriş kapısına kadar gelebildim. Ortam o kadar pozitif enerji doluydu ki sıkıntı çıkmadı. İçeri girdiğimde evreklarım derhal içeri iletildi.

Sürerek açıp kapatılan giriş kapısının bulunduğu yerde güvenlik görevlisiyim. İşe hemen başlattılar, daha üzerimde üniforma bile yok. Maksatları işe alıştırmak. Ayrıca öyle problemli bir yer de değil, gel başla tarzı bir durum. Benim gibi başka arkadaşlar da var. Görev yerimin yanında küçük, yanyana dükkanlar gibi yapılar var, burada çalışan başkaları... İçerde yemek kokuları, yemek bulaşıkları. Zaten işletme bir yemek şirketi. Son derece pozitif bir ortam. Stres sıfır. Çalışanlar uyumlu. İşe yeni başlayanlara özgü ilk gün stresinden eser yok. Çok mutluyum. Bir yandan ortada boş boş dolaşıyor, bir yandan da eve gidince müjde vermeyi düşünüyorum. Neler söyleyeceğimi hayal ediyorum.

Derken o da ne?

Şahende isimli bir bayan çalışan vardı, önceki işimdeki ekibimde. Sonradan işten ayrılmıştı. O da burada. Beni tanıyor, tanımazdan geliyor... Be mübarek ben hergün burda olacağım artık, kaç gün tanımazdan geleceksin? Neyse, ben girişkenlik gösterip "merhaba" falan dedim. Çok konuşmadık, işte birkaç laf ettik.

Demir kapıdan çıktım. Duvara bazı tabelalar asılmış. İçeri girme yetkisi olan şirket arabalarının adları yazılı. Kapı önüne bir araba yaklaştığında, logosundan, şirket adından tanıyıp içeri alıyorsun. Bu tabelada yazan isimleri bir yere not almak istedim. Kalem kağıt almak üzere içeriye, kulübe gibi ortama girmek üzere yürürken birkaç bay ve bayan çalışanın daha gelip içerde çalıştıklarını gördüm. Neyse kağıt kalemi boşver diyerek bölgede devriye gezdim falan. Çok mutluyum yani. Yeni bir iş... Hem de stressiz. Güzel insanlarla çalışmak... Het, höt yok. Mobbing yok. Karışan eden yok. Burası böyleymiş, çalışanlar beni bilgilendirdi zaten. Böyle uyumlu ve mutlu çalışılan yerler nadir bulunur. O yüzden böyle bir yerde ömür boyu çalışırım ben. İşten çıkmam.

* * *

Uyandım.

Saat sabah 4 bile olmamış. Kalktım, bir sigara yaktım oturdum. Düşündüm biraz: Olabilir mi acaba?.. Boş ve asılsız rüya tabirlerine baktım. "Yalancıyı kör dilenci? Hı?" diye söverek kapattım.

Oturdum yazıyorum şimdi.

Sanırım bilinçaltım benimle "anca rüyanda görürsün" diyerek alay ediyor...
En son shampuan tarafından 24 Oca 2021, 15:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Re: Anca Rüyanda Görürsün...

Mesaj gönderen esatiz »

Hayırlısı olsun hocam :-) :?:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Shampuan alemsin dostum ya :)

Ben rüye tabirine falan inanmam da, kültürümüze yerleşmiş tabirle "Hayır Olsun" diyelim.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Benim de inandığım söylenemez. Ama psikolojik açıdan başarılı yorumlar yapabiliyorum.

Rüya yorumu, muska, nazar, zart zurt... Tipik ortadoğu batıl inançları. Lakin söylemek gereği duyuyorum. Ben inanan bir insanım; Kur'an'da geçen rüya yorumu olayıyla ne anlatılmak istendiğini, olayın aslını bilmiyorum. Yani rüya tabirine inanmam derken, başka bir şeyi kastediyorum.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Rüyalar bilinçaltının dışa vuran yansımaları.

Rüya tabirine inanmam derken o satılan kitapları kastettim.

İnancınıza saygı duyarım.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

İnternetten baktım kitaptan değil. Uyku sersemliği insana herşey yaptırabilir. İnanmadığın şeyi gidip soruyorsun işte.

Ben de inanana da inanmayana da saygı duyarım.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 24 Oca 2021, 14:18 İnternetten baktım kitaptan değil. Uyku sersemliği insana herşey yaptırabilir. İnanmadığın şeyi gidip soruyorsun işte.

Ben de inanana da inanmayana da saygı duyarım.
Birde böyle şeylere inanmadığım için sıkıcıyım herhalde, çünkü bunlar insanları eğlendiren, boş vakitlerini değerlendiren, sosyalleştiren şeyler.

Millet bu kahve fallarıyla ne güzel sosyalleşiyor, kızlara 2 saatlik malzeme oluyor. Sana geliyorum diyo kahve içelim, kahve telvesinde yarım saat birşeyler. 4 kız için konuşacak 2 saatlik malzeme demek. Kitabını almıştım bu kahve falı olayının, eski bir kız arkadaşımda kaldı. Bende fal bakmaya başlamıştım üniversite de, inanmıyorum halbuki.

Burçlar desen aynı, yaş farketmiyor. Sen hangi burçsun bu burcum a onlar şöyle onlar böyle. Ben kendimi o kalıba ait hisetmiyorum ki kardeşim. İllaki gezegenlerin konumları farklı bir elektrik yaratıyordur ama benim aşk ve para hayatımla ilgilenmez, karakterimi şekillendirmez herhalde. Astrologlar iki üç ünlüyle fotoğraf versinler manyak iş yapıyorlar orası işin ekonomik boyutu.

Bu örneği yaşayanlarınız vardır illa ki; boncuktan medet umulur mu? :))) ; "aşkım nazar boncuğu iğneledim ceketinin astarına nazar değmesin", ne yapıcaksın takmasan büyük dertler açılır başına, taksan aptalca geliyor :)))))))))))) ha kötü insanların auraları var gerçekten evet, sevilmediğin yerde mutlu olmazsın. Ancak o kötü aura ile boncuk ile mücadele edemezsin.

Rüya olayını da aynı değerlendiriyorum tabir konusunu, ki inancı olan insan içinde geleceği sadece yaratan bilir diye yazıyor. :?: Psikoloji biliminde gelecek çıkarsamasından çok bilinçaltının dışa vurumu olarak yorumlanıyor.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

feuer yazdı: 24 Oca 2021, 15:55 Psikoloji biliminde gelecek çıkarsamasından çok bilinçaltının dışa vurumu olarak yorumlanıyor.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam psikoloji biliminde, ilginç konuları araştıran bir alt dal ya da bir konu var. Mesela gece rüyanda armut gördün, bulunduğun yerde armut yetişmiyor ama masanın üzerine armut buluyorsun. Misal... Bu tip sıradışı, şaşırtıcı insan tecrübelerini araştıran bir dal... Parapsikoloji değil, ne olduğunu bilmiyorum, böyle ilginç şeyler de bilim konusu olabiliyor.

Bilim, tarafsızdır. Ben dinliyim-dinsizim demez.
Ama psikoloji bilimi biraz ateist takılır, çünkü babası Freud koyu bir ateisttir. Bunun da etkisi var.
Yine de ilginç olayları, sanırım bilimsel bir temele oturtmaya çalışmak için, araştırıyorlar.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Freud psikanaliz in babasıdır, sosyal bilimlerin zorluğu ölçüm yapmak ayrı dert, birde insanın ruhsal süreçleri nesnel değil herbireyin kendine özgü olduğu için incelemek ayrı bir dert. Freud un zaten rüyalar ile ilgili araştırmaları var kitaplaştırılan (düşlerin yorumu). Hastaları incelerken bu rüyalarıda değerlendirmiş bazı konuları gruplandırmaya çalışmış. Gelişim psikolojisi ile ilgili çıkarsamaları halen temel sayılır Freud'un bazı konular 100 yıldan eski olduğu için bilim ışığında yeni değerlendirmeler yapılmıştır. Psikoji bilimine en çok katkıyı yapan insandır benim fikrimce.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19104 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Umarım herşey gönlünce olur
Kullanıcı avatarı
orhankendi
Byte1
Byte1